|
09-05-2013 |
 | Petre Dana Vizitator |
| Buna seara! De aproape 1 an de zile port corespondenta cu SC Enel nereusind sa ajungem la nici o concluzie.In data de 31.05.2012 contorul care ne deservea locuinta a fost luat spre a fi verificat in urma cererii scrise depuse de catre noi la punctul Enel Oltenita,deoarece in perioada noiembrie 2011-aprilie 2012 facturile emise de aceasta societate cumulau fabuloasa suma de aproximativ 5200 lei,ajungand sa avem in luna aprilie un consum mediu zilnic de 36 kwh-ati-consum mult prea mare pentru o casa modesta.In urma inlocuirii acelui contor consumul zilnic inregistrat de noul contor a scazut la 12 kwh-ati ,motiv pentru care am reclamat factura emisa in luna mai 2012 si iulie acelasi an deoarece facturile s-au emis in urma unui consum estimat in functie de consumul inregistrat de vechiul contor,aceasta estimare nefiind reala si consumul fiind mult mai mic.Desi cererea de verificare metrologica a fost facuta in data de 31 mai 2012,laboratorul de verificare metrologica a emis un buletin de verificare a contorului abia in 13.septembrie (la noi a fost trimis de catre reprezentantii Enel in noiembrei 2012) declarandu-l "ADMIS" fara a se respecta articolul 111 al hotararii de guvern 1007 din 2004,noi nefiind contactati pentru a se face acea verificare in prezenta noastra. In momentul de fata mi se pretinde sa platesc contravaloarea acelor facturi reclamate plus taxa de verificare metrologica si de inlocuire contor,toate acestea insumand aproximativ 3000 lei. Deoarece consider ca mi se face o mare nedreptate pretinzandu-mi-se sa platesc toate aceste taxe fara ca eu sa stiu daca acel contor a fost verificat corect sau nu-un amanunt important este faptul ca verificarea contorului a fost facuta de aceeasi firma care l-a si produs- am apelat la ajutorul dumneavoastra eu neavand posibilitati financiare pentru a-i actiona in judecata. In speranta ca veti gasi timp si pentru problema mea ,va multumesc anticipat! P,S. As vrea daca se poate sa mi se spuna sincer care sunt sansele mele de reusita impotriva acestei societati. | |
|
|
|
21-11-2014 |
 | Dana Petre Vizitator |
| Buna ziua! Desi a trecut aproape un an de cand am postat acest mesaj,problema mea cu Enel inca nu si-a gasit o rezolvare.Am corespondat de atunci neintrerupt,ajungand acum sa-mi refuze dreptul la o reevaluare a contorului respectiv motivand ca sigiliile au fost rupte si contorul desfacut ,deci nu mai poate fi predat asa cum a fost ridicat de la noi. Despre posibilitatile tehnice pe care le-ar putea detine un laborator autorizat,pentru a reevalua acest contor,nu cunosc amanunte,dar chiar si asa,ce vina am eu ca nu m-au chemat la verificarea contorului atunci cand au facut-o?Nu erau obligati sa ma instiinteze si sa ma invite sa asist la verificarea metrologica a contorului? Multumesc anticipat pentru raspuns! | |
|
|
|
19-12-2014 |
 | Dana Petre Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns si pentru atentionarile facute ,de care sunt constienta,insa nu dispun de o situatie financiara care sa-mi permita sa platesc un astfel de avocat.M-ar interesa ,daca stiti,care sunt temeiurile juridice in acest caz,pentru a ma putea justifica in fata celor de la Enel,neajungand inca la proces,si care ar fi principala greseala facuta de ei. Multumesc anticipat! PS Catre ANRE am trimis o cerere de mai bine de un an si nu am primit nici un raspuns.Nu stiu daca solutionarile tuturor cererilor depuse dureaza atat de mult sau pur si simplu aceasta a fost omisa intentionat. | |
|
|
|
22-06-2016 |
 | Alexandra Vizitator |
| Buna seara, Ma intereseaza un avocat specializat in astfel de litigii, as dori sa stiu daca dvs sunteti unul dintre ei. Multumesc | |
|
|
|
01-02-2017 |
 | Roman relu Bucuresti
|
| Iata ca se poate invinge ENEL, cu propriile arme: Solutia pe scurt: Rejudecând în fond: Respinge excepţia inadmisibilităţii capetelor de cerere privind anularea facturii 02392027/26.03.2013, a procesului-verbal de stabilire a despăgubirilor nr. 014125/21.03.2013, a procesului-verbal de analiză a abaterilor nr. 008241/21.03.2013 şi a notei de constatare nr. 00820/11/19.03.2013 invocată de pârâta Enel Distribuţie Dobrogea S.A. Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta Dorio Comserv S.R.L. împotriva pârâtelor Enel Energie S.A. şi Enel Distribuţie Dobrogea S.A.. Admite în parte capătul de cerere al acţiunii reclamantei privind inexistenţa dreptului de creanţă în cuantum de 10.308,60 lei, respectiv cel atestat de factura 3F02392027/26.03.2013, pe care o anulează. Respinge capetele de cerere privind anularea notei de constatare nr. 00820/11/2013 încheiată de Enel Distribuţie Dobrogea S.A. şi cel privind inexistenţa unui drept de creanţă al pârâtei Enel Energie S.A. faţă de reclamantă. Anulează procesul-verbal de stabilire a despăgubirilor nr. 014125/2013 şi procesul-verbal de analiză a abaterilor nr. 0082041/2013 încheiate de pârâta Enel Distribuţie Dobrogea S.A. Obligă pârâtele către reclamantă la câte 1052,5 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică. |
| |
|
|
|
11-02-2019 |
 | Iatagan danut Vizitator |
| Caut un avocat specializat într-un proces împotriva celor de la ENEL pe scurt. Am un spațiu comercial in care dansi au un post traf care alimentează o zona buna a orașului Slatina Olt Și as vrea sa văd cum pot face sa i dau afara din spațiul meu sau sa îmi plătească o chirie lunară Deoarece dansi invoca nu știu ce lege ca au tot dreptul sa îmi folosească spațiul meu cumparat de buna credință fără sa plătească barim impozitul anual pe suprafața respectiva adică 25 mp din spațiul meu va mulțumesc anticipat | |
|
|
|
22-04-2019 |
 | Marius Vizitator |
| Acelasi lucru patesc eu acum! Stau de 8 ani si nu am platit mai mult de 250 de lei, chiar is iarna. Acum mi-au trimis factura de 800 de lei si mi-au sters din aplicatia ENEL tot istoricul index-ului trimis de mine lunar si la facturi apare "estimativ", repet in fiecare luna am tirmis index-ul!! Acum mi-au zis ca vor lua contorul la verificat (stim toti ce inseamna asta) si vreau sa ma pragatesc de un proces cu ei. Sunt sigur ca nu isi vor recunoaste vina pentru ca mi-au trimis un consum de 9 ori mai mare de platit si vreau sa incep pregatirile. Daca aveti vreo recomandare v- as fi recunoscator. Multumesc anticipat! | |
|
|
|
02-04-2020 |
 | Cosmin Vizitator |
| Caut un avocat care sa ma reprezinte într-un proces împotriva Enel. In data de 09.01.2020 in urma unei supratensiuni ( lipsa de nul ) la panoul electric de pe strada mi s-au mai multe electrocasnice. A venit o echipă de intervenție sa remedieze problema deoarece nu mai aveam energie electrică în imobil. După remedierea problemei le- am facut o reclamație conform cerintelor lor pentru despăgubire. Electrocasnicele au fost reparată de o firma autorizata care mi-au eliberat si certificate de constatare a defecțiunilor ( supratensiune) . La final Enel refuză să achită despăgubirile. Pot fi contactat la 0760444872 si astept pareri. Va multumesc | |
|
|
|
07-04-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cosmin a scris pe 02-04-2020: Caut un avocat care sa ma reprezinte într-un proces împotriva Enel. In data de 09.01.2020 in urma unei supratensiuni ( lipsa de nul ) la panoul electric de pe strada mi s-au mai multe electrocasnice. A venit o echipă de intervenție sa remedieze problema deoarece nu mai aveam energie electrică în imobil. După remedierea problemei le- am facut o reclamație conform cerintelor lor pentru despăgubire. Electrocasnicele au fost reparată de o firma autorizata care mi-au eliberat si certificate de constatare a defecțiunilor ( supratensiune) . La final Enel refuză să achită despăgubirile. Pot fi contactat la 0760444872 si astept pareri. Va multumesc In prima faza incercati o solutionare amiabila, prin trimiterea unei notificari catre furnizorul de electricitate, prin care sa ii solicitati restituirea sumei reprezentand contravaloarea reparatiilor, atasand copii xerox de pe facturi. In situatia in care nu veti primi raspuns, va trebui sa formulati o actiune in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-11-2021 |
 | ILIE DANIEL VLADUT Vizitator |
| Buna ziua.Numele meu este Ilie Daniel Vladut domiciliat in București Aleea Răul Targului nr.2 Bl.D8 sc.4 Ap.48 La adresa sus menționată nu locuieste nimeni de 14 ani DECAT o LUNA pe AN. Am primit o factura de 2356,40 ron pentru o cantitate de energie facturata de 3894 kWh. Intrebarea mea este,daca nu locuieste nimeni la aceasta adresa decat O LUNA PE AN si in acea LUNA consumul este de 60 kWh cum s-a ajuns la aceasta suma enorma pusa din burta. Contorul vechi a fost schimbat la cererea mea,domnii de la Enel mi-au scris ca valabilitatea verificarii metrologice a contorului seria 001000618861010 era de 8 ani,iar acesta a fost montat in instalatiile operatorului de distributie in data de 19.08.2010 si a fost inlocuit in data de 16.08.2021(dupa 11 ani)acesta fiind expirat metrologic.Contorul a fost stricat el indicand fara a avea ceva in priza un salt de la 6102 la 6126 cat si sumele de index din perioada 05.09.2017 - 06.04.2021 index 1668 citit pana la index 6094 autocitit !!! DE CE NU AU VENIT CEI DE LA ENEL sa schimbe contorul in perioada lui de 8 ani ? Contorul fiind STRICAT.Cum imi explicati aceasta suma enorma de energie cand nu se locuieste la aceasta adresa.Am sa va fac dovada clara,ca acum cu noul contor consumul are sa arate purul adevar adica cat am consumat de cand este montat adica 60kwh in luna August 2021in rest 0 !!! Enel a facut un calcul gresit matematic: 16.08.2021 index 0 -07.09.2021 index 60,deci 60 kWh Enel pune = si trece 2,73 kWh/ zi ceea ce rezulta dupa calculul lor in 105 zile 03.05.2021 - 16 08.2021 = 2.73 kWh/zi = 286 kWh Păi daca eu am 60kwh consumati intr-o singura LUNA PE AN cum fac ei calculul de 286 kwh Asa a fost încărcată factura mea abuziv si fara nici o justificare. Se vede foarte clar ca acest consum de energie a fost umflat abuziv.Eu am consumat decat cei 60kwh in luna August 2021 in rest 0 kwh consumati. Enel imi scrie pentru perioada 05.09.2017 - 06.04.2021 index 1668 citit pana la 6094 autocitit adica un consum de 4426 kwh.De unde aceasta suma cand la aceasta adresa sus menționată NU LOCUIESTE NIMENI decat o LUNA pe an si atunci consumul este de 60 kwh. Daca inmultim 60kwh x 5 ani rezulta 300 kwh nicidecum suma fabuloasa pusa de cei de la Enel de 4426 kwh.Sigur s-a facut o greseala,sau sa mai adaugat un 0 la sfarsitul sumei. In tot acest timp de cand sunt plecat din tara de 14 ani, mama mea a platit toate facturile la zi la energie electrică la adresa sus menționată. Va multumesc pentru intelegere si ajutor Cu stima Daniel Vladut Ilie Va stau la dispozitie cu tot ce este necesar solutiinarii aceste nedreptati ! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |