Forum avocaţi > Divort

Schimbare nume copil dupa tagada paternitatii

1  2  Final
 16-10-2016
Vizitator
In anul cand s-a nascut fiul meu,eu fiind casatorita ,fiul meu a fost inregistrat pe numele fostului sot .Am inaintat in instanta un proces de tagada a paternitatii si instanta a constatat ca fostul sot nu este tatal biologic al copilului si a dispus stergerea lui de la rubrica tata din certificatul de nastere,Am terminat intre timp si procesul de divort si vreau sa ii schimb copilului certificatul de nastere pe numele meu de fata si fara tata .De la Starea civila mi s-a spus ca fiul meu ramane pe numele purtat anterior deoarece asta era numele pe care il purtam eu in momentul in care s-a nascut fiul meu si nu se poate trece in certificat numele meu de fata.Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac sa nu ramana acest nume ci numele meu de fata.,nu mi se pare normal sa poarte in continuare un nume al cuiva pe care nici nu il cunoaste si nu reprezinta nimic pentru el. Va multumesc
Răspunde
 17-10-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ati facut doar tagada nu si stabilire de paternitate ? Tatal biologic nu poate da declaratie de recunoastere ? Sau nu va doriti implicarea acestuia in viața copilului ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2016
Vizitator
Am facut un test seriologic din care rezulta ca fostul sot nu este tatal copilului.Nu vreau sa trec copilul pe numele tatalui biologic deoarece nu-l intereseaza de copil si nici nu mai locuim impreuna,Ceea ce vreau eu daca este posibil ,e sa trec copilul pe numele meu de fata.Ce asi putea sa fac?
Răspunde
 19-10-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Din pacate nu aveți ce face. Copilul va purta numele dvs de la momentul nasterii lui.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-10-2016
Vizitator
Multumesc mult pentru raspuns
Răspunde
 20-10-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Din pacate nu aveti cum sa treceti copilul pe numele de fata, copilul preia numele pe care mama il are la momentul nasterii acestuia.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-08-2018
Vizitator
Buna Ziua!

Am un copil pe numele meu, care nu imi apartine.am Avut o reletie cu mama sa in trecut timp de cativa ani care s-a incheiat tot din acelasi motiv. Copilul care nu este al meu si sunt convins de aceasta.
As vrea sa deschid un proces de Tagada pentru a-mi retage numele dar nu stiu ce pasi trebuie sa urmez pt aceasta.
Ma pueti indruma? multumesc
Răspunde
 29-08-2018
Vizitator
Andrei a scris pe 29-08-2018:
Buna Ziua!

Am un copil pe numele meu, care nu imi apartine.am Avut o reletie cu mama sa in trecut timp de cativa ani care s-a incheiat tot din acelasi motiv. Copilul care nu este al meu si sunt convins de aceasta.
As vrea sa deschid un proces de Tagada pentru a-mi retage numele dar nu stiu ce pasi trebuie sa urmez pt aceasta.
Ma pueti indruma?
Nu am fost fost casatorit cu nama copilului
Multumesc
Răspunde
 31-08-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui formulata in instanta o actiune avand ca obiect tagada paternitatii. In cadrul procesului se va efectua o expertiza medico-legala prin examen ADN, iar din aceasta va rezulta ca nu sunteti tatal biologic al minorului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-10-2018
Vizitator
Buna ziua am nevoie de informati . Eu si fosta mea soție ne-am despărțit în urmă cu 5 ani si pana anul trecut nu a iesit divorțul între timp ea a avut un copil din alta relatie înainte de ieșirea divorțului si copilul are numele meu de familie dar copilul nu e al meu . Acum ea îmi cere să vin în românia din spania pt. a face testul adn ca sa îi ia numele meu de familie . Eu lucrez in spania si nu pot merge în românia pentru test si ia zice ca daca nu merg trebuie să plătesc toate costurile procesului . Va rog aș avea nevoie de informati si cum as putea proceda .
Răspunde
 16-06-2019
Vizitator
Buna ziua!

Sunt in proces de divort iar copilul rezultat in timpul casatoriei nu este al actualului sot. Am facut testul de paternitate si a rezultat acest lucru. S a deschis proces pentru tagada pentru excluderea tatalui. Tatal natural al copilului doreste sa il recunoasca si sa isi asume rolulde tata, sa se implice in cresterea si educarea copilului. Dupa finalizarea divortului dorim sa ne oficializam relatia in vederea acestui lucru. El este cetatean olandez. Cum putem rezolva aceasta problema? Se poate pune in discutie adoptia sau exista o alta optiune. Va multumesc!
Răspunde
 17-06-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihaela a scris pe 16-06-2019:
Buna ziua!

Sunt in proces de divort iar copilul rezultat in timpul casatoriei nu este al actualului sot. Am facut testul de paternitate si a rezultat acest lucru. S a deschis proces pentru tagada pentru excluderea tatalui. Tatal natural al copilului doreste sa il recunoasca si sa isi asume rolulde tata, sa se implice in cresterea si educarea copilului. Dupa finalizarea divortului dorim sa ne oficializam relatia in vederea acestui lucru. El este cetatean olandez. Cum putem rezolva aceasta problema? Se poate pune in discutie adoptia sau exista o alta optiune. Va multumesc!
Dupa finalizarea dosarului in tagada paternitatii, tatal biologic poate recunoaste copilul printr-o declaratie la serviciul de stare civila, printr-un inscris autentic sau prin testament, in caz contrar va trebui formulata o actiune de catre dvs in numele copilului pentru stabilirea paternitatii, a modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, a domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui biologic la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-06-2019
AvatarAlexandruimrepal@yahoo.com
Vizitator
AM UN COPIL DE 16 ANI LA CARE PLATESC PENSIA DE INTRETINEREA,VREAU SA STIU DACA FAC TESTUL ADN SI IESE CA NU ESTE COPILUL MEU POT RECUPERA TOTI BANII DATI PT.PENSIA DE INTRETINEREA.?
Răspunde
 28-06-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Alexandruimrepal@yahoo.com a scris pe 26-06-2019:
AM UN COPIL DE 16 ANI LA CARE PLATESC PENSIA DE INTRETINEREA,VREAU SA STIU DACA FAC TESTUL ADN SI IESE CA NU ESTE COPILUL MEU POT RECUPERA TOTI BANII DATI PT.PENSIA DE INTRETINEREA.?

Buna ziua,
Doar pe ultimii 3 ani!
Restul s-a prescris.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-07-2022
Vizitator
Bună vreau un răspuns și eu, am un copil de un an este trecut în certificat pe numele unui bărbat care nu este tatăl lui biologic , dacă am testul ADN cu tatăl adevărat pot trece copilul pe numele meu sau al lui?
Răspunde
 18-07-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va trebui sa promovati in instanta o actiune in tagada paternitatii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-07-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Daiana Vitan a scris pe 17-07-2022:
Bună vreau un răspuns și eu, am un copil de un an este trecut în certificat pe numele unui bărbat care nu este tatăl lui biologic , dacă am testul ADN cu tatăl adevărat pot trece copilul pe numele meu sau al lui?

Nu, nu puteți. După ce va fi pronunțată o hotărâre de tăgadă a paternității se va putea face. O altă variantă ar fi schimbarea numelui pe cale administrativă, dar tatăl din acte va trebui să își declare acordul.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-07-2022
Vizitator
Buna ziua ! Va rog frumos să-mi răspundeți și mie la o întrebare .
În 2013 am venit în Franța la iubitul meu , nefiind divorțată de fostul soț , iar în 2014 am un băiețel cu iubitul meu ,copilul e nascut în Franța,in 2019 am divortat de fostul soț , vrem să-i facem certificatul romanesc , nu sa spus că nu putem să-i facem certificatul romanesc decât prin tribunal, cum e posibil așa ceva când iubitul meu la recunoscut , asta înseamnă că copilul are să stea fara certificatul romanesc .
Mulțumesc .
Dar as mai avea o întrebare , daca mă cunun cu iubitul meu putem să-i facem certificatul romanesc fara a trece prin tribunal ? Mulțumesc aștept răspuns urgent .
Răspunde
 26-07-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Chiar si daca va cununati, tatal biologic nu isi poate recunoaste copilul.

Va trebui sa va adresati instantei cu o actiune in tagada paternitatii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2022
Vizitator
Ok va multumesc frumos .
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.