Forum avocaţi > Civil

Ce drepturi am in urmatorul caz?

28-09-2026
Vizitator
mi s-a trimis un act aditional prin care sunt retrogradat de pe o functie de coordonator pe o functie inferioara
mi s-a mai trimis in acelasi timp o notificare de transfer de la o companie la alta
compania intradevar trece printr-o reorganizare completa in toate departamentele
tin sa mentionez ca nu am fost niciodata cercetat disciplinar si nu am primit avertismente verbale si nici in scris
am o vechime de 16 ani in cadrul companiei
nu mi s-a motivat retrogradarea de catre superior si nici de departamentul de HR
Răspunde
 28-09-2026
✓

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Este o retrogradare sau o propunere ptr ocupare a unui alt post pe care îl considerați inferior ? Retrogradarea este o sancțiune ptr salariat, deci se poate lua în urma unei cercetări disciplinare. A avut loc așa ceva ? Nu ar trebui să semnați acel act adițional dacă nu sunterți lămurit cu privire la încadrarea în noul post.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-09-2026
✓

Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
De vreme ce nu mai există noțiunea clasică de „transfer individual la cerere” sau „în interesul serviciului” între două firme private [mutarea unui salariat de la o firma la alta presupunand incetarea CIM la prima firma prin acordul partilor si intocmirea unui nou CIM la a doua firma] si nu vorbiti de institutii publice si personal bugetar [unde se mai poate face transfer], inteleg ca vorbim de doua firme private si de un transfer de intreprindere [singura situatie posibila]

In cazul unui transfer de intreprindere prima firma (cedentul) odata cu activitatea si activele, transfera si salariatii si contractele lor de muncă . CIM-urile si activitatea nu încetează, ci se transferă de drept, cu toate beneficiile, vechimea și obligațiile, către noul angajator.
Asta vi s-a notificat dvs.
In noua societate care va va fi angajator veti avea functia notificata, de aceea vi s-a facut act aditional, pentru ca CIM nu a incetat, ci a avut loc un transfer de intreprindere si un transfer de contract.
Daca va vreti locul de munca, acceptati. Daca nu acceptati, se va considera ca demisionati.
Va recomand sa acceptati ca nu aveti ce face.Si daca nu va convine, ulterior incepeti sa va cautati alt loc de munca.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.