|
11-10-2018 |
 | Mihai Vizitator |
| Problema e in felul urmator si as dorii un raspuns sigur si cat mai rapid. Tatal meu a decedat recent. A avut ceva credit de la banci iar acum am aflat ca are trecut pe CF de la casa(parterul unei case) creante de la 2 executori. Ca si bunuri ar fi doar acel parter de la o casa, care a mai si fost scos la licitatie dar nu cumpara nimeni un parter. Eu si fratele meu am dorii sa incercam sa contestam executarea silita caci ni sa spus ca ar fi sanse sa se anuleze datoria. Executorul nu ne da detalii din dosarul de executie sau o copie dupa el fara certificat de mostenitor. Problema este acum cu deschiderea succesiuni sau certificat constatator de mostenitor. Din moment ce sunt trecute pe CF acele executari notarul este obligat sa le treaca iar noi cand semnam suntem de acord si le luam la cunostiinta. Cum putem proceda sa putem fi siguri 100% ca executorii nu vor venii sa recupereze datorie de la mine sau fratele meu avand in vedere sa zicem ca datoria ar fi 800mil lei (vechi) iar parterul acelei case sa zicem ca valoreaza 500. Daca executorul scoate la licitatie si vinde cu 500 parterul ce se intampla cu restul de 300 mil ? O sa vina sa recupereze banii de la noi ? Nimeni nu stie sa ne spuna exact cum stau lucrurile si ce anume sa facem mai departe. Multumesc | |
|
|
|
11-10-2018 |
 | Radu si Asociatii ✓ Nerva Traian 16, M35, sc.3, ap.77, Bucuresti 0785276357 mihai@radusiasociatii.ro radusiasociatii.ro
|
| Stimate Domn, Aveti doua optiuni; - fie mergeti la notar si va elibereaza un certificat de calirtate de mostenitor si cu acest certificat faceti dovada calitatii in fata executorului judecatoresc, care nu va putea sa va mai refuze accesul la dosar, - fie acceptati mostenirea pur si simplu si faceti demersurile pentru dezbaterea ei fara teama intrucat conform 1114 Noul Cod Civil, in calitate de mostenitori nu raspundeti decat in limita bunurilor din masa succesorala - in cazul dumneavoastra, chiar daca datoriile ar fi mai mari decat valoarea apartamentului, nu veti fi trasi la raspundere pentru aceasta diferenta ci numai in limita valorii apartamentului; Art. 1114 Efectele acceptării (2) Moştenitorii legali şi legatarii universali sau cu titlu universal răspund pentru datoriile şi sarcinile moştenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporţional cu cota fiecăruia. | Radu MIhai, Radu si Asociatii, 0785276357, mihai@radusiasociatii.ro | |
|
|
|
|
11-10-2018 |
 | Mihai Vizitator |
| Multumesc de raspuns. Am mai intrebat si astazi sa ascult alte pareri dar nimeni nu nea spus sigur ca se va aplica acel articol din lege la litera sa zic asa. E mai dificil se pare daca pasivul depaseste activul. Ce se va intampla cu acea diferenta de bani ? Cum "dispare". O doamna notar la care am mai intrebat spunea ca sar putea sa trebuiasca sa te judeci ca sa nu platesti nici acea diferenta daca nu se acopera sumele. | |
|
|
|
08-02-2019 |
 | Agrijan
|
| Bună seara Va rog dacă se poate un răspuns la următoarea problema. Mama a decedat de aproximativ 5 ani. Mie revenind-mi jumătate din casa. Nu am făcut succesiunea pana acum. Am o executare silita datorita unui credit bancar. Îmi sint retrași lunar din salar 1/3 parte. Plătesc de un an, luna de luna. Întrebarea este: dacă fac succesiunea și trec pe numele meu jumătatea ce îmi revine, risc sa îmi fie luata în contul acelei datorii către banca? Mulțumesc | |
|
|
|
09-02-2019 |
| Agrijan a scris pe 08-02-2019: Bună seara Va rog dacă se poate un răspuns la următoarea problema. Mama a decedat de aproximativ 5 ani. Mie revenind-mi jumătate din casa. Nu am făcut succesiunea pana acum. Am o executare silita datorita unui credit bancar. Îmi sint retrași lunar din salar 1/3 parte. Plătesc de un an, luna de luna. Întrebarea este: dacă fac succesiunea și trec pe numele meu jumătatea ce îmi revine, risc sa îmi fie luata în contul acelei datorii către banca? Mulțumesc Buna ziua, Acelasi risc il aveti, fie ca faceti sau nu succesiunea. Daca nu achitati debitul, banca poate valorifica bunurile dvs. Daca nu ati facut succesiunea, banca are posibilitatea introducerii unei actiuni in partaj succesoral, motivata de imprejurarea ca are interesul recuperarii debitului. Si atunci va partajeaza banca! | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
11-02-2019 |
 | Ion Vizitator |
| Buna seara!Am primit înștiințare ca am o datorie de 8000de ron,restanta la un credit de consum.de fapt este o cerere de executare silită..daca am pensie mi se face poprire până la achitarea datoriei sau mi se scoate apartamentul la licitație pentru recuperarea datoriei?va rog frumos sa îmi răspundeți,sunt disperat si nu stiu la ce sa ma aștept. | |
|
|
|
13-02-2019 |
| Ion a scris pe 11-02-2019: Buna seara!Am primit înștiințare ca am o datorie de 8000de ron,restanta la un credit de consum.de fapt este o cerere de executare silită..daca am pensie mi se face poprire până la achitarea datoriei sau mi se scoate apartamentul la licitație pentru recuperarea datoriei?va rog frumos sa îmi răspundeți,sunt disperat si nu stiu la ce sa ma aștept. Buna ziua, Pentru suma de 8000 lei va pune poprire pe pensie. Nu va scoate apartamentul la licitatie. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
13-02-2019 |
 | Dana Vizitator |
| sora mea a decedat in 2016 are un baiat din prima casatorie si cu al doilea sot un copil.Sotul si baiatul lor au facut succesiunea fara al chema si pe primul baiat la mostenire. ce sanse are primul baiat sa isi intre in dreptur daca cei doi au declarat ca nu mai sunt alti mostenitori si l-au mintit ca momentan nu au bani pt deschiderea succesiunii | |
|
|
|
13-02-2019 |
 | Dana Vizitator |
| sora mea a decedat in 2016 are un baiat din prima casatorie si cu al doilea sot un copil.Sotul si baiatul lor au facut succesiunea fara al chema si pe primul baiat la mostenire. ce sanse are primul baiat sa isi intre in dreptur daca cei doi au declarat ca nu mai sunt alti mostenitori si l-au mintit ca momentan nu au bani pt deschiderea succesiunii | |
|
|
|
14-02-2019 |
| Va trebui să accepte succesiunea si apoi sa anuleze certificatul de moștenitor deja emis. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
14-02-2019 |
 | Dana Vizitator |
| au trecut doi ani nu stiu daca mai poate accepta succesiunea ma interesa daca are sanse in instanta | |
|
|
|
14-02-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Fiul din prima casatorie va trebui sa se adreseze instantei cu o actiune pentru anularea certificatului de mostenitor, succesiune si iesire din indiviziune. Acceptarea se face in termen de un an de la data deschiderii mostenirii, iar aceasta poate fi expresa sau tacita, astfel ca daca mostenitorul nu si-a insusit titlul printr-un inscris autentic, este posibil sa fi acceptat in mod tacit mostenirea. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-02-2019 |
 | Dana Vizitator |
| multumesc deci nu e totul pierdut | |
|
|
|
|
|