Forum avocaţi > Civil

Prescriere credit de imprumut cu ipoteca imobiliara prelungit

11-10-2018

Buna seara. Avem parintii foarte in varsta in provincie si noi fiind mai tot timpul anului plecati din tara am convenit cu un vecin al parintilor sa ii ajutam cu o suma imprumut si ei sa faca mici servicii parintilor ( sa le duca medicamente-contra cost, un drum cu masina la medic-contra cost, etc ), care se descurca singuri dar nu le strica un ajutor. Am incheiat un contract cu ipoteca imobiliara pe 28 nov. 2012 pentru un an. S-a prelungit starea si pe 22 oct. 2015 l-am mai prelungit printr-un act aditional la acelasi notar pe inca un an.
Acum suntem in tara si neprimind banii le-am solicitat sa il prelungim si mi-au spus ca sa nu-mi fac griji ca banii ii voi primi dar nu mai mergem sa mai prelungim ca s-a prescris. Am cautat si am gasit ba 3 ani de la ultima prelungire, ba 10 ani, ba 5 ani la prima data cand s-a semnat. Ma puteti ajuta cu un sfat autorizat sa stiu care este situatia reala. Mai sunt asigurat un an, ar trebui sa incep executarea ? Multumesc.
Răspunde
 11-10-2018

Nerva Traian 16, M35, sc.3, ap.77, Bucuresti
0785276357
mihai@radusiasociatii.ro
radusiasociatii.ro
Stimate Domn,

Nu are relevanta din punct de vedere al prescriptiei dreptului daca exista sau nu o ipoteca, deci ati fost gresit indrumat la 10 ani sau 5 ani. Termenul este de 3 ani de la data stabilita pentru scadenta. Intrucat scadenta a fost stabilita pentru un an de la data de 22.10.2015 termenul va expira pe 22.10.2018, adica peste 10 zile. Nu cunosc continutul actului, insa este posibil ca termenul sa fi fost prelungit pe inca un an de la scadenta anterioara, adica un an de la 28.11.2015. Nu pierdeti insa timpul, luati masuri urgente sa demarati o procedura legala pentru a intrerupe termenul prescriptiei. Va pot da mai multe detalii dupa ce pot vedea actul.

Radu MIhai, Radu si Asociatii, 0785276357, mihai@radusiasociatii.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-10-2018

Multumesc pentru raspuns, si daca termenul este in scurt, noi avand deja probleme de sanatate cu unul dintre parinti si va trebui sa ne ocupam prioritar de aceasta, ar fi o solutie sa mai prelungesc contactul pentru un an ca sa ma pot pregati din timp anul viitor daca va mai fi cazul ? Si daca in 2015 am mai prelungit pentru un an, se calculeaza din 2015 sau din 2016 daca prin actul aditional se obliga sa restituie suma pana in oct. 2016, aici nu mai inteleg, parerile fiind impartite ?
Răspunde
 11-10-2018

Nerva Traian 16, M35, sc.3, ap.77, Bucuresti
0785276357
mihai@radusiasociatii.ro
radusiasociatii.ro
Este foarte dificil de raspuns daca nu vad efectiv actul. Daca in actul aditional scrie ca termenul de restituire este 2016, acesta este termenul de la care incepeti sa calculati prescriptia de 3 ani. DEmersurile nu sunt foarte complicate, deci le puteti incepe de acum.

Radu MIhai, Radu si Asociatii, 0785276357, mihai@radusiasociatii.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.