|
30-01-2019 |
 | LadyAnn
|
| Bună ziua, Ma aflu în situația în care tatăl copilului a anunțat ca nu mai plateste pensie alimentara. Ce etape are procesul de stabilire a pensiei alimentare? Multumesc anticipat. | |
|
|
|
30-01-2019 |
| Daca aveti deja o hotarare judecatoreasca sau un acord notarial mergeti direct la un excutor si discutati cu acesta variantele executarii. Daca nu aveti niciunul din actele amintite, deschideti proces in instanta caci obligatia de plata a pensiei va fi stabilita de la data introducerii actiunii si nu anterior. Deci daca lasati timp sa treaca nu este in favoarea dvs si a minorului. Actiunea nu este foarte complicata. Trebuie doar sa indicati locul de munca al tatalui. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
30-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca nu detineti o hotarare judecatoreasca, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru stabilirea pensiei de intretinere, exercitarea autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului minorului la dvs. In situatia in care exista o hotarare care nu este respectata de tatal minorului, o puteti pune in executare si puteti formula si o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei datorata minorului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-01-2019 |
| Av. Bratulescu Adela a scris pe 30-01-2019: Daca nu detineti o hotarare judecatoreasca, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru stabilirea pensiei de intretinere, exercitarea autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului minorului la dvs. In situatia in care exista o hotarare care nu este respectata de tatal minorului, o puteti pune in executare si puteti formula si o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei datorata minorului. Stimată colega, mi se pare absolut jenant pt dvs si pt profesia pe care o exercitam sa reluati exact acelasi raspuns dat de colegii dvs, fara a aduce nicio informație juridică noua ori constructiva și asta numai pt a va adauga puncte si a va face vizibilă fara a aduce si un plus de valoare discuției.Numai acum ati dublat pur si simplu rasppunsurile mele sau ale colegilor in cel putin 5 sau 6 topicuri. Rog moderatorii acestui site sa intervină spre a menține un nivel adecvat al discuțiilor. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
31-01-2019 |
| Sub ce formă a anunțat tatăl copilului că nu mai plătește pensia de întreținere și ce motiv a invocat ? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
01-02-2019 |
 | LadyAnn
|
| Va multumesc pentru raspunsuri. Tatal m-a anuntat printr-un e-mail intitulat "avertizare" despre faptul ca nu mai are venituri si nu va mai putea plati pensie alimentara copilului si nu a mai dat detalii in aceasta privinta. In acelasi e-mail mi-a pus in vedere sa imi schimb numele de familie in termenul X (noi fiind divortati de caum 6 ani, la notar). La nici o luna de la primul e-mail, a mai trimis o data un e-mail de "avertizare" cu privire la numele de familie. L-am intrebat, tot prin e-mail, de ce nu mai poate plati si ce planuri de viitor are in legatura cu acest subiect. Schimbul de e-mail-uri a avut loc in noiembrie-inceput de decembrie anul trecut. Spre sfarsitul lunii decembrie m-am adresat instantei. Am primit numar de inregistrare si, pana in acest moment, nu am nici un semn de nicaieri cu privire la proces. De aceea sunt curioasa ce poate sa urmeze... | |
|
|
|
01-02-2019 |
 | LadyAnn
|
| Precizare: in momentul divortului (care a avut loc la notar) am stabilit de comun acord ca tatal sa plateasca o pensie de intretinere egala cu 25% din veniutile declarate de el pe proprie raspundere. Din acel moment si pana in noiembrie 2018 a platit diverse sume, pe care pot sa sper ca reprezentau 25% din venituri, pentru ca nu le justifica. Insa am mers pe buna-credinta, m-am gandit ca este mai bine pentru copil sa nu iasa discutii, mai ales ca ii pot asigura un trai decent in acest moment. | |
|
|
|
01-02-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Av.GERBER a scris pe 30-01-2019: Av. Bratulescu Adela a scris pe 30-01-2019: Daca nu detineti o hotarare judecatoreasca, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru stabilirea pensiei de intretinere, exercitarea autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului minorului la dvs. In situatia in care exista o hotarare care nu este respectata de tatal minorului, o puteti pune in executare si puteti formula si o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei datorata minorului. Stimată colega, mi se pare absolut jenant pt dvs si pt profesia pe care o exercitam sa reluati exact acelasi raspuns dat de colegii dvs, fara a aduce nicio informație juridică noua ori constructiva și asta numai pt a va adauga puncte si a va face vizibilă fara a aduce si un plus de valoare discuției.Numai acum ati dublat pur si simplu rasppunsurile mele sau ale colegilor in cel putin 5 sau 6 topicuri. Rog moderatorii acestui site sa intervină spre a menține un nivel adecvat al discuțiilor. Stimata colega, daca veti lectura cu atentie raspunsul dat, veti observa elementele suplimentare, pe care dvs. ati omis sa le expuneti. Am rugamintea sa ne limitam la topicul discutiei, pentru ca scopul acestui forum este sa oferim raspunsuri juridice si nu sa ne exprimam frustrarile aducand acuzatii nefondate colegilor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-02-2019 |
| LadyAnn a scris pe 01-02-2019: Precizare: in momentul divortului (care a avut loc la notar) am stabilit de comun acord ca tatal sa plateasca o pensie de intretinere egala cu 25% din veniutile declarate de el pe proprie raspundere. Din acel moment si pana in noiembrie 2018 a platit diverse sume, pe care pot sa sper ca reprezentau 25% din venituri, pentru ca nu le justifica. Insa am mers pe buna-credinta, m-am gandit ca este mai bine pentru copil sa nu iasa discutii, mai ales ca ii pot asigura un trai decent in acest moment. Daca tatal domiciliaza in strainatate, comunicarea actelor de procedura necesita un timp mai indelungat. Puteti merge la arhiva instantei pentru a verifica stadiul dosarului. Daca aveti indoieli cu privire la sumele trimise, puteti apela la un executor judecatoresc pentru recuperarea sumelor restante. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-02-2019 |
 | LadyAnn
|
| Pot apela la executorul judecatoresc si inainte de finalizarea procesului, pe baza actului notarial si a indoielilor mele? Sau trebuie exprimata indoiala in cadrul procesului si judecatorul dispune verificarea sumelor trimise si stabileste ce se va plati de acum (de cand am despus dosaul) inainte? | |
|
|
|
04-02-2019 |
| LadyAnn a scris pe 04-02-2019: Pot apela la executorul judecatoresc si inainte de finalizarea procesului, pe baza actului notarial si a indoielilor mele? Sau trebuie exprimata indoiala in cadrul procesului si judecatorul dispune verificarea sumelor trimise si stabileste ce se va plati de acum (de cand am despus dosaul) inainte? Puteti apela la un executor judecatoresc in baza Acordului notarial de care il detineti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-02-2019 |
 | LadyAnn
|
| Exista o solutie prin care pensia alimentara sa fie stabilita si virata automat, fara sa trebuiasca sa ma interesez unde lucreaza tatal copilului? Mi se pare oribil si injositor si NEFEZABIL pe termen lung sa incerc sa aflu unde lucreaza, daca nu cumva si-a schimbat job-ul sau lucreaza pe proiecte....cine imi spune mie ce venit are, sau va trebui periodic sa il dau in judecata sau sa ma adresez executorului judecatoresc ori de cate ori am indoieli? Daca lucreaza in strainatate (sau pe proiecte cu exteriorul), cum se procedeaza? Multumesc anticipat. | |
|
|
|
07-02-2019 |
| LadyAnn a scris pe 07-02-2019: Exista o solutie prin care pensia alimentara sa fie stabilita si virata automat, fara sa trebuiasca sa ma interesez unde lucreaza tatal copilului? Mi se pare oribil si injositor si NEFEZABIL pe termen lung sa incerc sa aflu unde lucreaza, daca nu cumva si-a schimbat job-ul sau lucreaza pe proiecte....cine imi spune mie ce venit are, sau va trebui periodic sa il dau in judecata sau sa ma adresez executorului judecatoresc ori de cate ori am indoieli? Daca lucreaza in strainatate (sau pe proiecte cu exteriorul), cum se procedeaza? Multumesc anticipat. Doamna, pensia de intretinere se datoreaza copilului minor si nu dvs. Dvs. sunteti numai cea care aveti obligatia gestionarii acesteia in interesul minorului. Prin urmare, atunci cand este vorba de drepturile copilului minor, nu trebuie sa vi se para ”nimic injositor sau nefezabil”. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
11-11-2019 |
 | Angelica Vizitator |
| Buna ziua, Am luat legatura cu un executor judecatoresc pentru executare silita (plata pensie alimentara minor),insa fara nici un rezultat,deoarece s-a facut adresa catre angajatorul tatalui de 2 ori,iar acesta nu a raspuns...Tatal ar fi trebuit sa achite pensia fetitei din 4.06.2019 Cum se procedeaza cu plangerea penala?Unde anume trebuie facuta? Noi suntem din Galati,insa locuim in Bucuresti... | |
|
|
|
11-11-2019 |
| In principiu competenta este determinata de locul unde s-a savarsit infractiunea, in cazul de fata puteti introduce plangerea pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie la sectia de politie de care apartineti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |