Forum avocaţi > Civil

Nume dupa divort

19-09-2019

Buna ziua! Am dat msj acum o saptamana cu detaliile despre divortul care s-a terminat acum 1 an si fosta sotie trebuia sa isi reia numele dinaintea casatoriei asa cum scrie si in hotarare,care bineinteles nu a facut asta intentionat! Am fost sfatuit aici sa o scot din cartea de imobil facand o notificare la Evidenta persoanelor,ceea ce am si facut si o doamna destul de recalcitranta de acolo mi-a zis ca nu are ce sa faca ca legal ar trebuii sa schimbe numele dar daca aceasta nu vine personal sa o faca nu o poate lua dumneaei de mana,nu are ce sa ii trimita acasa si ca oricum pe mine nu ma afecteaza cu nimic! Cum m-am dus asa m-am si intors,asa ca am sunat inapoi la care a raspuns un domn si la fel a spus. Deci serios pana nu ii expira fostei buletinu,ea imi poarta numele mult si bine? Macar o notificare / sesizare sa ii fi trimis..nici macar atat!
Răspunde
 19-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Faptul ca doi functionari publici v-au dat acelasi raspuns nu inseamna ca ati primit si raspunsul corect.
Si, ca sa inteleg, nu v-au primit notificarea prin care solicitati sa se ia nota ca nu mai locuieste acolo? Daca da, atunci sa stiti ca sfaturile juridice nu au cum sa bata lipsa de competenta si indolenta functionarilor publici.

Ce s-ar intampla daca fosta sotie ar fi data in judecata de cineva? Ori o cauta fiscul? Instanta s-ar interesa unde locuieste. Si daca nu si-a facut flotant la adresa actuala, va vor inunda citatiile pentru ea la adresa din buletin.

Nu are rost sa va spun ca eu personal am avut 2 cazuri cand am facut astfel de notificari, la 2 primarii mari, (municipii importante, nu Bucuresti). Si au fost primite, si baza de date actualizata, consemnandu-se ca persoana respectiva nu mai locuieste la locul unde figura cu domiciliul.

Apoi, daca functionarii publici nu respecta legea privind actele de identitate, desi li se arata clar cum o persoana nu respecta legi scrise clar, adica dandu-li-se mura in gura, iarasi, nu am ce zice.

Poate doar daca fosta sotie ar savarsi vreo infractiune si vor constata ca nu au de unde sa o ia, atunci se vor agita. Toata tara este un caracal, din pacate. Imi pare rau, dar eu personal, alt sfat n-am.

Incercati sa trimiteti o adresa scrisa, prin posta, cu confirmare de primire, si solicitati raspuns scris. Vor fi obligati sa va raspunda si atunci, sigur va vedea si cineva de la juridicul lor adresa si nu ati ramane cu raspunsurile de la ghiseu si de la telefon.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2019

Exact,nu au primit nici macar notificarea mea aratandu-le si hotararea unde scrie negru pe alb ca nu bat câmpii! Fosta nici macar viza de flotant nu a facut,are bine-mersi numele si domiciliul meu razandu-mi in nas! Am fost si la politie,m-au trimis inapoi la Evidenta publica care ei mai ca isi pierdeau timpul cu mine! Daca ma duc inapoi peste ei,poate ma dau si afara. Nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma duc
Răspunde
 19-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trimiteti adresa scrisa.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2019

In Bucuresti
Răspunde
 19-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In Bucuresti? Eu spuneam sa le trimiteti adresa scrisa, prin posta, cu confirmare de primire.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.