Faptul ca doi functionari publici v-au dat acelasi raspuns nu inseamna ca ati primit si raspunsul corect. Si, ca sa inteleg, nu v-au primit notificarea prin care solicitati sa se ia nota ca nu mai locuieste acolo? Daca da, atunci sa stiti ca sfaturile juridice nu au cum sa bata lipsa de competenta si indolenta functionarilor publici. Ce s-ar intampla daca fosta sotie ar fi data in judecata de cineva? Ori o cauta fiscul? Instanta s-ar interesa unde locuieste. Si daca nu si-a facut flotant la adresa actuala, va vor inunda citatiile pentru ea la adresa din buletin. Nu are rost sa va spun ca eu personal am avut 2 cazuri cand am facut astfel de notificari, la 2 primarii mari, (municipii importante, nu Bucuresti). Si au fost primite, si baza de date actualizata, consemnandu-se ca persoana respectiva nu mai locuieste la locul unde figura cu domiciliul. Apoi, daca functionarii publici nu respecta legea privind actele de identitate, desi li se arata clar cum o persoana nu respecta legi scrise clar, adica dandu-li-se mura in gura, iarasi, nu am ce zice. Poate doar daca fosta sotie ar savarsi vreo infractiune si vor constata ca nu au de unde sa o ia, atunci se vor agita. Toata tara este un caracal, din pacate. Imi pare rau, dar eu personal, alt sfat n-am. Incercati sa trimiteti o adresa scrisa, prin posta, cu confirmare de primire, si solicitati raspuns scris. Vor fi obligati sa va raspunda si atunci, sigur va vedea si cineva de la juridicul lor adresa si nu ati ramane cu raspunsurile de la ghiseu si de la telefon. |
Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). |
|
|