Forum avocaţi > Civil

Trecere casa pe numele copilului

11-10-2020

Buna seara! As vrea sa trec casa pe numele fiicei mele. E singurul meu copil. Va rog sa imi spuneti ce presupune acest lucru? Cum procedez? Multumesc!
Răspunde
 12-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Puteti apela fie la un contract de donatie, fie la o vanzare; ambele acte se intocmesc la notar.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-10-2020
Vizitator
Nu va supărați! Copilul dacă e minor, cum poți să faci vânzarea!?
Răspunde
 12-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Simplu. Minorul pana la 14 ani este reprezentat , iar intre 14-18 ani este asistat la intocmirea actelor.
In cazul in care un minor achizitioneaza un imobil, autoritatea tutelara, la cererea notarului public instrumentator, va desemna un curator ptr.minor.

Un articol ref. la problematica cand minorul primeste bunuri (nu instraineaza)
https://buletinulnotarilor.ro/scurte-consideratii-asupra-conditiilor-in-care-un-minor-poate-dobandi-prin-donatie/

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-10-2020
Vizitator
Bună ziua!
La 60 cm de gard, 10,5m de locuinta, 4,5 m de fantană (singura sursa cu apa potabila), se situează cotetele de animale al vecinului (porci si gaini). Dejectiile sunt depozitate la suprafata solului, pericolul de contaminare fiind iminent.Va rog sa-mi comunicati dacă am sanse legale pentru a-mi proteja fantana si pentru a scăpa de efectul mirosului, de muste si sobolanii de la gunoi. Vă multumesc deosebit.
Răspunde
 22-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Exista Ordinul 119/2014 al Ministerului Sanatatii care aproba ”normele de igiena si recomandarile privind mediul de viata al populatiei”. Actul prevede o distanta minima de zece metri intre spatiile in care sunt crescute animalele si coltul casei vecinilor.

Totusi, actul normativ prevede si ca activitatea de crestere a animalelor nu trebuie sa produca disconfort vecinilor si sa nu contamineze sursele de apa, fiind interzisa instaarea lor in zona de protectie sanitara.

Dvs. trebuie sa faceti imediat o sesizare la Directia de Sanatate publica si la Garda de mediu locale.

amplasamente:
Ferme de porci, până la 50 de capete: 100 m

Platforme pentru depozitarea dejecţiilor porcine: 1.000 m

Fântâna trebuie amplasată şi construită astfel încât să fie protejată de orice sursă de poluare şi să asigure accesibilitatea consumatorilor. Amplasarea fântânilor publice şi a fântânilor individuale se face cu respectarea distanţei de cel puţin 10 m radial faţă de orice sursă posibilă de poluare: grajd, coteţe, platforme individuale de colectare a gunoiului de grajd, fose septice vidanjabile, latrine şi trebuie să se facă astfel încât să nu afecteze sănătatea populaţiei şi mediul.

Art. 30 - Este interzisă răspândirea neorganizată direct pe sol (curţi, grădini, străzi, locuri riverane ş.a.) sau în resursele de apă a apelor uzate menajere, fecaloid-menajere şi industriale. Este interzisă deversarea apelor uzate în zona de protecţie sanitară a surselor şi a instalaţiilor centrale de alimentare cu apă.

Pana la sanctionarea vecinului, puteti face la judecatorie, pe cale de ordonanta presedintiala, o cerere de evacuare a porcilor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-10-2020
Vizitator
Am avut un contract la UPC in anul 2012,pe 2 ani ,am plătit 3 luni apoi am plecat în străinătate. Înainte de a pleca am vrut să depun o cerere de intrerupere a serviciilor UPC.Nu mi au primit cererea. Am plecat în străinătate, serviciile UPC nu le am folosit fiind plecată, apoi au venit si au tăiat cablul de la poarta.Azi am primit o înștiințare de la Credit Expres ca am de plata 43 milioane lei vechi.ce sa fac?
Răspunde
 22-10-2020
Vizitator
Am uitat sa spun ca nu mai pot lucra sunt operată de tumora la coloana ,am incercat sa lucrez dar nu pot din cauza durerii de spate deoarece nu pot să stau mult timp in picioare iar sa ma pensionez imi trebuie bani
Răspunde
 22-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca datoria este mai veche de 3 ani si in acesti ultimi 3 ani nu ati fost data in judecata si, cel mai important, nu ati platit niciun leu ori nu ati semnat vreun angajamen tde plata ori tranzactie, datoria este prescrisa, si nu puteti fi obligata sa platiti. Daca aceasta este situatia, Important este sa nu platiti nici 5 bani ori sa nu recunoasteti datoria, ca sa nu intrerupeti dvs. prescriptia.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-10-2020
Vizitator
Va multumesc respectuos! Un ultim punct as mai avea rugamintea să-l elucidati: Cum se rezolva din pnct de ved juridic aspectul următor: atat fantana cat si cotetele au fost construite inainte de emiterea ordinului MS din 2014. Vă mutumesc mult!
Răspunde
 23-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Inaintea Ordinului 119/2014 a fost ordinul 536/1997, iar inaintea acestuia au fost ordinele ministrului sănătăţii nr. 623/1973, nr. 399/1974, nr. 981/1994 şi nr. 1.935/1996, care reglementau acelasi lucru.
Si fiind vorba de norme ptr. protectia sanatatii populatiei se aplica si situatiilor anterioare,care trebuie sa inceteze si sa se alinieze noilor norme.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Anonim a scris pe 22-10-2020:
Am avut un contract la UPC in anul 2012,pe 2 ani ,am plătit 3 luni apoi am plecat în străinătate. Înainte de a pleca am vrut să depun o cerere de intrerupere a serviciilor UPC.Nu mi au primit cererea. Am plecat în străinătate, serviciile UPC nu le am folosit fiind plecată, apoi au venit si au tăiat cablul de la poarta.Azi am primit o înștiințare de la Credit Expres ca am de plata 43 milioane lei vechi.ce sa fac?

Furnizorul de servicii poate solicita sumele restante din perioada prevazuta in contract, fara a putea prelungi acest contract in lipsa unui acord al beneficiarului.

Daca durata contractuala a fost 2012-2014, datoria s-a prescris, iar in cazul in care veti fi actionata in judecata, va trebui sa invocati prescriptia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-01-2023
Vizitator
Buna seara am și eu o întrebare
Am cumpărat o casa încă actele nu sunt terminate și as vrea sa treacă casa direct pe numele copiilor se poate sunt minori
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.