Forum avocaţi > Civil

Partaj judiciar Matusa- Nepot

07-02-2021
Vizitator
Detin 1200 mp in cota de ½ conform “acte” dar fara ca terenul sa aiba carte funciara.Acest teren este mostenit de la bunici.Bunicii initial au detinut 2400mp dar au vandut 1200mp in anul 2000. Au fost 2 cumparatori care in anul 2004 si-au facut carti funciare.Suprafata din actele celor 2 cumparatori insumeaza 1200mp.
Dar unul dintre cei 2 cumparatori are 600mp din acte 670 mp din masuratori si are imprejmuit cu gard solid 1000mp.
Matusa, cea care detine cealalta cota de ½ despre care am vorbit la inceputul discutiei, in anul 2011 l-a dat in judecata pe ocupant pentru REVENDICARE IMOBILIARA, dar a piedut procesul.

A pierdut datorita faptului in Expertiza s-a indicat ca obiectul litigiului un teren ocupat legal(parte din cartea funciara).Probabil ca matusa a indicat Domnului Expert un teren pentru care paratul avea acte legale.. Asa ca matusa a pierdul , ocupantul si-a pastrat gardul iar matusa a inceput sa ma sicaneze sa imi spuna ca terenul de care ma ocup eu este al dansei.

Dupa ce matusa a pierdut procesul din anul 2011 mi-a interzis sa mai folosesc terenul. M-am conformat in mare masura pentru ca matusa este foarte vocala.Dupa anul 2011 am curatat gunoiul de cateva ori de pe teren ,am fotografiat pe cei care arunca gunoi si m am adresat Politiei locale pentru a-i amenda, m-am adresat Politiei in momentul in care un vecin a cultivat terenul etc.Dar ,pana in 2011 cand matusa mi a spus ca terenul este in litigiu cultivam terenul, terenul avea un gard provizoriu si cumparasem un garaj prefabricat pe care urma sa il transpot pe terenul meu (partea libera).Tot timpul am platit impozit pentru acest teren in timp ce matusa dupa ce a pierdut procesul din anul 2011 a renuntat sa mai plateasca impozit.

Avan in vedere cele de mai sus va rog sa imi spuneti daca exista suficiente argumente pentru ca in Instanta Judecatoreasca sa i atribuie matusii terenul ingradit pentru care s-a judecat cu ocupantul terenului in anul 2011.
Răspunde
 07-02-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca s-a judecat o data si a pierdut, exista autoritate de lucru judecat.
Mergeti cu actele la un avocat sa vada ce s-a cerut in 2011, de ce s-a pierdut si daca ar mai fi in drept sa reformuleze cererea (daca exista sau nu autoritate de lucru judecat)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2021

in primul rand va multumesc pentru raspunsul prompt.
-matusa s- a judecat cu cel care are in acte 600mp in masuratori 670 dar a ingradit 1000mp.
matusa a pierdut procesul respectiv nu pentru ca respectivul nu ar ocupa ilegal 400mp. Ocupa si in momentul de fata acei 400 mp fara acte. Dar in Expertiza dosarului arata ca matusa l-a dat in judecata pentru 400 de mp la care are acte.....
Asa ca indiferent de rezultat matusa a dat dovada ca prezinta interes pt partea ingradita de alte persoane in nici un caz de cea libera.

Matusa s-a judecat cu X care ocupa terenul ilegal.Adica a prezentat interes pentru terenul ocupat de catre X in nici un caz nu a interesat-o terenul de care ma ingriheam eu.Mentionez ca am aflat adevarul despre procesul matusii din 2011 anul trecut.Pana anul trecut stiam ca matusa nu a mai continuat procesul cu X pt ca nu a mai avut bani pt taxa de timbru.
Răspunde
 07-02-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Iertati-ma, dar cred ca nu inteleg ce doriti: intrebati daca matusa poate sa-l mai dea o data in judecata pe x sau daca intr-un proces de partaj intre dvs.si matusa lotul atribuit ei sa fie cel pentru care s-a judecat?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2021

Nu ma intereseaza absolut deloc ce va face matusa.

Vreau sa stiu pentru cazul in care o dau in judecata pe matusa, pentru partaj, daca i se va atribui partea ocupata de X pentru ca s-a judecat.

Problema este ca matusa s-a judecat cu X care ocupa 400 de metri patrati ilegal( chiar si in momentul de fata) dar in expertiza din dosar s-a indicat un teren pe care X il detinea cu acte. Asa matusa a pierdut dupa care s-a indreptat catre terenul ingrijit si cultivat de mine.
Răspunde
 08-02-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Criteriile dupa care se stabileste partajul sunt aratate in C.pr.civ.
La formarea şi atribuirea loturilor, instanţa va ţine seama, după caz, şi de acordul părţilor, mărimea cotei-părţi ce se cuvine fiecăreia din masa bunurilor de împărţit, natura bunurilor, domiciliul şi ocupaţia părţilor, faptul că unii dintre coproprietari, înainte de a se cere împărţeala, au făcut construcţii sau îmbunătăţiri cu acordul celorlalţi coproprietari sau altele asemenea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Speta dvs este destul de complexa si fara o analiza concreta a situatiei de fapt, este destul de dificil sa va ofer un raspuns concret.

Din punct de vedere legal trebuie efectuat partajul succesoral, incluzand toate bunurile ce compun masa succesorala, chiar si acea suprafata de 400 mp folosita de cumparatorul X.

De asemenea, va trebui introdus in cauza si acel cumparator.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2021

Va multumesc!
Răspunde
 11-02-2021

Codul civil este realizat simplist.Pentru a construi trebuie ca prima data sa iti eliberezi terenul de ocupantii ilegali care au facut gardul. Deci judecata pentru eliberare teren ocupat nu se poate considera ca fiind inbunatatire pe care matusa a facut-o cu acordul meu? Asa ca de aici rezulta ca va trebui sa i se atribuie dansei partea cu "probleme"?
Răspunde
 11-02-2021

Codul civil este realizat simplist.Pentru a construi trebuie ca prima data sa iti eliberezi terenul de ocupantii ilegali care au facut gardul. Deci judecata pentru eliberare teren ocupat nu se poate considera ca fiind inbunatatire pe care matusa a facut-o cu acordul meu? Asa ca de aici rezulta ca va trebui sa i se atribuie dansei partea cu "probleme"?
Răspunde
 11-02-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Din moment ce matusa a promovat o actiune pentru acel teren, mai mult ca sigur ca va solicita atribuirea acelui lot catre dansa.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2021

Asta este adevarata problema. Dupa procesul pe care l-a avut cu ocupantul X matusa mi-a interzis sa folosesc terenul ocupat de mine.
Ocupantul X pe care l-a dat matusa in judecata are 600 mp din acte 670 mp din masuratori dar are ingreadit 1000 mp. Matusa a pierdut pentru ca in expertiza din dosar expertul a indicat un teren pe care X in are cu acte in loc sa il indice pe cel fara acte.
Răspunde
 11-02-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Trebuie analizata concret situatia de fapt, respectiv sentinta prin care i s-a respins cererea matusii.

Va trebui efectuat partajul succesoral.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2021

Voi incerca sa obtin dosarul in care s-a judecat matusa.

Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.