Forum avocaţi > Civil

Amenda

19-03-2021

Buna ziua,ieri pe la ora 22:40 am iesit cu un prieten,vecin in fata blocului sa cumparam o shaorma,la magazin era inchis.Cand ne-am intors acesta a vazut o masina de politie si s-a dus sa ii intrebe ceva.Dupa aceea acestia l-au oprit si i-au luat datele.Eu am venit sa il chem sa mergem ca se face 23 si nu avem voie pe strada si m-au oprit si pe mine cum ca s-a schimbat de 3 zile si ca este voie doar pana la ora 22.Eu nu urmaresc televizorul si nu stiam acest lucru.Initial cand mi s-au cerut datele am refuzat fiindu-mi frica de amenda,neavand posibilitatea sa o platesc.Apoi am dat numele complet si data nasterii.Dupa domnul politist ne-a spus ca prietenul meu va primi avertisment iar eu amenda 1000 lei.Nu mi s-a spus pentru ce,nu mi s-a facut proces verbal sa semnez etc,prietenul meu a avut mai multa vina.Cum pot stii daca intradevar voi primi amenda sau a vrut doar sa ma sperie?In cat timp vine aceasta acasa si eventual cum o pot contesta ulterior?Mentionez ca eram in fata blocului,la 10 metri.Multumesc!
Răspunde
 19-03-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
PV de contraventia va va fi comunicat acasa, prin posta. Dupa comunicare, aveti 15 zile sa-l contestati in instanta.

Comunicarea procesului-verbal se face in cel mult 2 luni, prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cel puţin un martor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Comunicarea procesului verbal se efectueaza in termen de 30 de zile.

Dupa ce veti primi procesul-verbal, va trebui sa il contestati in termen de 15 zile, la judecatorie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.