Forum avocaţi > Civil

Judecare in lipsa

16-06-2014

buna ziua,am primit citatie pentru a ma prezenta in instanta la data de zzzzzzzz,problema este ca din motive personale nu ma pot prezenta,sunt in calitate de petent.este posibil trimiterea instiintarii la judecaatorie pentru judecarea in lipsa la toate procesele?daca da,cine ma ajuta si pe mn,cu un model de cerere tip,poate este necesar sa mentionez si un articol ceva,multumesc!
Răspunde
 17-06-2014
Bucuresti

nu este nici o problema daca nu va prezentati

Răspunde
 17-06-2014

pai nu vreau sa fie asa,vreau sa trimit instintare scrisa pentru judecarea in lipsa,eu zic ca este mai bine faptul acesta,si nici nu mai vreau termene,amanari ca daca nu ma prezint in calitate de reclamant,se amana termenul si tot asa inainte....ms!
Răspunde
 17-06-2014
BUCURESTI

Faceti cerere de judecata in lipsa intemeiata pe art. 223 NCPC

Art. 223

Judecarea cauzei în lipsa părţii legal citate

(1) Lipsa părţii legal citate nu poate împiedica judecarea cauzei, dacă legea nu dispune altfel.
(2) Dacă la orice termen fixat pentru judecată se înfăţişează numai una dintre părţi, instanţa, după ce va cerceta toate lucrările din dosar şi va asculta susţinerile părţii prezente, se va pronunţa pe temeiul dovezilor administrate, examinând şi excepţiile şi apărările părţii care lipseşte.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător şi în cazul în care lipsesc ambele părţi, deşi au fost legal citate, dacă cel puţin una dintre ele a cerut în scris judecarea cauzei în lipsă.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-de-procedura-civila/art-223

Off topic pentru admin: am observat tendinta unor colegi de a raspunde cat mai monosilabic pe forumul asta doar pentru a-si creste punctajul in top. Rog administratorul site-ului sa aiba in vedere la scoringul respectiv si calitatea si utilitatea mesajului, nu numai numarul. Multumesc

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 17-06-2014
Vizitator
ma intereseaza daca am avut un credit de cumparaturi, nu am mai putut sa platesc , si a cumparat acel credit cei de la kruk fara sa fiu anuntata de la city bank , mi-au trimis scrisori de a semna cu ei, ce trebuie sa fac.va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.