Forum avocaţi > Civil

Primaria chiajna blocuri in zone de case

19-06-2014

am ajuns la primaria chiajna si am stat de vorba cu domnul stefan de la urbanism am cerut relatii despre ce apare in spatele casei pe un teren de 15m adancime dinsul spune ca un bloculet familial de p+2 fara pod sau retragere dar fara a arata nici un plan,autorizatia de constructie a fost emisa ce mai pot face pentru mine acum cat nu este prea tarziu?am nevoie de avocat?pana acum nu s-a cerut nici o semnatura a vecinilor.
Răspunde
 21-06-2014

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Puteti ataca in instanta autorizatia de constructie. Daca va descurcati singur, nu aveti nevoie de avocat, dar trebuie sa cunoasteti foarte bine codul de procedura civila si legislatia specifica in domeniu.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-06-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Dacă nu există acordul vecinilor la emiterea autorizației, este posibil ca acesta să nu fi fost necesar conform legislației în vigoare. Acordul vecinilor se cere în două cazuri:

1. în baza Art. 612 Noul Cod Civil cu privire la distanța minimă de 60 de cm -
"Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic."

2. în baza Anexei nr. 1 din legea construcțiilor (http://legeaz.net/legea-50-1991/anexa-nr-1)

"2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formă autentică, pentru construcţiile noi, amplasate adiacent construcţiilor existente sau în imediata lor vecinătate - şi numai dacă sunt necesare măsuri de intervenţie pentru protejarea acestora -, pentru lucrări de construcţii necesare în vederea schimbării destinaţiei în clădiri existente, precum şi în cazul amplasării de construcţii cu altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate."

Dacă vă aflați în unul dintre cazurile de mai sus și s-a emis autorizația fără acordul dvs., atunci da, aveți șanse în instanță. Evident, este recomandat să apelați la un avocat.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-06-2014

multumesc
Răspunde
 24-07-2014
Vizitator
Unde gasesc si eu un model de formular cu care sa merg la notar sa-mi dea vecinul acordul sa construiesc o casa la calcan. multumesc
Răspunde
 24-07-2014
Vizitator
Va da notarul, dar daca vreti sa-i aratati vecinului inainte de ce e vorba, gasiti aici un model: FORMULAR ACORD VECINI CONSTRUCTIE
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.