Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

O lamurire cu un contract de vanzare cumparare daca poate cineva sa ma ajute MULTUMESC

16-07-2014

Parintii mei au o casa si suntem 2 frati si o sora din alta casatorie.parintii vor sa-mi faca act pe casa,dar am inteles ca acum oricare dintre acte-de vinzare-cumparare,de mostenire ,sau de donatie se poate revendica de ceilalti frati!Care ar fi cea mai indicata solutie ca parintii mei sa-mi faca acte,fara ca fratii mei sa revendice actul!va multumesc mult!
Răspunde
 16-07-2014
husi
0723689844
avromiladaniel@yahoo.com
Sunteţi dus în eroare . Actul de vânzare-cumpărare este cel mai bun act . Donaţia poate fi supusă reducţiunii dacă nu a fost scutită de raport , testamentul poate fi atacat de moştenitorii rezervatari ori revocat de testator - în timpul vieţii desigur- . Revendicarea are un altă semnificaţie .

rd
Răspunde
 16-07-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Cosminrentea a scris pe 15-07-2014:
Parintii mei au o casa si suntem 2 frati si o sora din alta casatorie.parintii vor sa-mi faca act pe casa,dar am inteles ca acum oricare dintre acte-de vinzare-cumparare,de mostenire ,sau de donatie se poate revendica de ceilalti frati

Oarecum așa este pentru că dacă încheiați un contract de vânzare-cumpărare în cadrul căruia nu plătiți într-adevăr un preț și frații pot dovedi asta în instanță, vor putea solicita instanței să constate că vânzarea este un act simulat în donație. Dacă instanța constată că vânzarea este simulată, va putea fi supusă reducțiunii liberalităților excesive ca orice donație.

În plus, dacă veți face vânzare cu rezerva uzufructului, Art. 1091 din Codul Civil instituie chiar o prezumție de donație pentru astfel de acte:

"(4) Până la dovada contrară, înstrăinarea cu titlu oneros către un descendent ori un ascendent privilegiat sau către soţul supravieţuitor este prezumată a fi donaţie dacă înstrăinarea s-a făcut cu rezerva uzufructului, uzului ori abitaţiei sau în schimbul întreţinerii pe viaţă ori a unei rente viagere. Prezumţia"

În practică, pentru a evita astfel de situații, unii notari publici vă vor recomanda, în cazul unei vânzări între părinte și copil când există mai mulți frați, ca și ceilalți frați să vină la notariat să dea o declarație pe proprie răspundere din care să rezulte că știu că s-a plătit un preț în schimbul imobilului. Procedura aceasta nu este obligatorie, însă este o bună măsura de siguranță.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
exact cum spune si colegul av surdescu, urmati-i sfatul daca va duceti la notar sa intocmiti un contract de vanzare-cumparare deoarece de principiu orice act poate fi atacat de frati

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.