Forum avocaţi > Civil

Am o fetita si nu sunt casatorit cu mama ei

20-02-2013
Vizitator
sunt casatorit am avut o relatie cu o alta femeie care nu e casatorita si a nascut o fetita care a vrut sa o abandoneze la spital eu cu sotia mea am hotarat sa nu o lasam sa faca asa ceva dupa nastere am recunoscut ca e copilul meu am trecut numele de familie al meu ,fetita sa nascut la data de 11-02-2013 mama ei nici cum nu a vrut sa o tina a spus ca daca nu o luom noi o duce la orfelinat ori o abadoneaza in spital ca ia ce dracu sa faca cu ia aceste cuvinte lea folosit.Fetita acum e la mine am facut doar o declaratie la notar ca imi lasa fetita in ingrijire.Acum ma amenita ca o ia de la mine si o duce la orfelinat,dupa toate amenitarile ei imi e frica ca o sa ia fetita de la mine si sa faca ce e mai rau pentru fetita, intrbarea mea e ce sanse are in caz ca ma da in judecata sau daca o dau eu pe ia ce trebuie sa fac sa obtin custodia deplina a fetitei? Multumesc
Răspunde
 21-02-2013
Vizitator
Întrebarea mea este dacă sunteți trecut pe certificatul medical constatator al nașterii minorei ca tată . În situația în care sunteți înregistrat , aveți aceleași drepturi ca și mama ei . În situația în care nu vă veți înțelege cu ea asupra custodiei copilului , instanța de tutelă va hotărâ , în cadrul unui proces de stabilire a locuinței fetiței și în baza tuturor probelor ce vor fi administrate , la care dintre părinți va stabili locuința acesteia . Totodată prin sentința judecătorească instanța va stabili și cuantumul pensiei de întreținere ce o datorează părintele la care nu s-a stabilit locuința minorei . Exercitarea autorității părintești se face , de regulă , de ambii părinți .
Răspunde
 21-02-2013

pe certificatul medical nu sunt trecut la spital a spus ca nu e nevoie doar mama daca nu suntem casatoriti.
Răspunde
 22-02-2013
husi
0723689844
avromiladaniel@yahoo.com
Aveți posibilitatea promovării unei acțiuni în stabilirea paternității . Capetele secundare de cerere : stabilirea locuinței minorei la domiciliul d-stră , obligarea pârâtei (mamei) la plata unei pensii lunare de întreținere în favoarea minorei . Probe : interogatoriul pârâtei , martori (de regulă doi) cu care vă dovediți relația cu mama minorei , condițiile de creștere și educare pe care le puteți oferi pentru dezvoltarea normală și armonioasă a copilului,atașamentul față de ea s.a. ; se impune și efectuarea unei anchete sociale la domiciliul d-stră ; nu în ultimul rând ar conta și atașamentul soției d-tră față de copil . Doar în situația în care pârâta ar nega orice relație cu d-tră se impune și efectuarea unei expertize de specialitate , ADN este cea mai sigură : 99,9% . Succes !

rd
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.