|
15-10-2014 |
 | Roxana Vizitator |
| Buna ziua, sora mamei mele vrea sa ii vanda un apartament, dar am vrea sa fin trecuti ca proprietari si eu impreuna cu fratele meu, deci trei persoane. Din cate am inteles suma minima legala la un apartament cu 2 camere ar fi de 135 000 Ron, iar daca se declara o suma mai mica este mai riscant pentru ca nu este legal si as vrea sa stiu daca merita sa ne asumam riscul acesta, sa punem ca suma de exemplu 110 000 Ron in loc de 135 000 Ron cat este legal. O alta problema ar fi daca doua persoane dintre noi au credite la banca sa zicem unul de 2500 euro si altul de 5000 euro dar pe cel de 5000 banca s-a bagat pe salar iar pe cel de 2500 nu, pentru ca persoana nu lucreaza si nu are nimic pe numele ei de 5 ani de zile si inca nu s-a ajuns in instanta, iar daca cele doua persoane o sa aiba fiecare 1/3 din apartament precum si cealalta persoana a treia, care nu are credite, in cazul acesta bancile pot vinde partile celorlalti doi fara acordul celui de-al treilea? chiar daca creditele nu sunt cu ipoteca? as vrea sa stiu cam care ar fi riscurile din momentul in care ai o parte din apartament pe numele tau si ai credit la banca pe care nu l-ai mai platit de ani de zile pana unde au ei dreptul sa ajunga ca sa isi recupereze banii si daca au dreptul sa scoata apartamentul la licitatie si daca le-ar fi asa usor avand in vedere ca sunt trei persoane proprietare, as fi foarte recunoscatoare daca cineva mi-ar putea da niste raspunsuri, va multumesc | |
|
|
|
16-10-2014 |
| Evident ca banca, daca nu se achita creditul, va putea sa isi recupereze debitul prin vanzarea la licitatie a bunurilor debitorului. Pe calea executarii silite se poate solicita si partajul bunului respectiv, chiar daca sunteti mai multi proprietari. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
16-10-2014 |
 | Roxana Vizitator |
| Buna ziua, va multumesc ca mi-ati raspuns la mesajul postat, deci in concluzie daca partea din apartament a uneia dintre cele 3 persoane proprietare ar fi scoasa la licitatie de catre banca ar insemna ca cineva ar trebui sa o cumpere si sa accepte sa se mute intr-un apartament cu celelalte 2 persoane necunoscute, iar in acest caz cele 2 persoane care nu au legatura cu datoriile celei de-a 3-a, au dreptul sa conteste aceasta situatie?ar avea sanse de castig daca ar da banca in judecata? | |
|
|
|
16-10-2014 |
 | Ana-Maria Petrosani
amariaborz@yahoo.com
|
| Ceilalti coproprietari pot solicita partajul bunurilor comune in cadrul contestatiei la executare. In aceste conditii, cei doi coproprietari pot cere sa le fie atribuit lor bunul imobil, avand obligatia platii unei sulte catre coproprietarul executat silit. In calitate de creditor, banca procedeaza corect, nu sunt motive pentru care coproprietarii pot obtine desfiintarea executarii silite. | Avocat Ana-Maria Borz
| |
|
|
|
16-10-2014 |
 | Roxana Vizitator |
| Am inteles, va multumesc pentru raspunsuri | |
|
|
|
05-11-2014 |
 | Elena Vizitator |
| buna ziua As avea si eu o problema,va rog sa ma ajutati La data de 20/06/2014 am cumparat in baza unei chitante Facuta in primarie ,suprafata totala de 19,5 ari de la tatal Meu. Deoarece acesta pana in prezent Nu a binevoit sasi perfecteze actele am deschis o actiune in judecata in vederea dobandirii accestui teren. Mentionez ca tatal Meu avea terenul mostenire de la parintii ,ACTUAL decedati unde tatal Meu are rol si plateste taxe de mai bine de 50 ani. intre timp ,eu am inceput sa costruiesc o casa pe acel teren pe care am inregistrato si inscriso la primarie. Problema este ca acum tatal Meu Spune ca Nu mai imi lasa acel teren si ca va strica actele Deoarece Nu mai este de acord. Va rog sa ma ajutati Sami spuneti ce trebuie sa fac mai departe . Va reusi tatal Meu sa strice acele acte facute in original in fata Domnului Primar si a doi martori impreuna cu noi? Voi putea Sami perfectionez actele pe numele Meu pe teren sau numai pe casa? Cu respect Va multumesc | |
|
|
|
05-11-2014 |
| v-am raspuns deja. suficient sa postati intr-o singura parte fiindca noi citim | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
19-06-2018 |
 | Madalina Vizitator |
| Buna ziua, Am si eu, ca toti ceilalti, o problema si as dori de la dvs un sfat. Parintii mei au in proprietate un apartament cu 3 camere, in care eu locuiesc si o casa langa Bucuresti. Ei doresc sa imi lase apartamentul mie iar casa de la tara fratelui meu. Fratele meu doreste jumatate-jumatate (jumatate din apartament si jumatate din casa de la tara). Parintii mei doresc sa faca act de vanzare cumparare pe apartament, ca fratele meu, peste ani sa nu poata ataca si sa ceara parte din apartament. La notar ni s-a spus ca apartamentul este evaluat la aproximativ 58.000 Euro, insa eu nu dispun de aceti bani iar parintii mei nu vor banii. Vor doar sa treaca apartamentul pe numele meu iar la notar se cere dovada precum ca eu le virez lor in cont aceasta suma. Ce alta varianta mai exista pt a avea siguranta ca peste ani, dupa ce parintii nostri vor fi decedati, fratele meu sa nu poata avea pretentie la apartament dupa ce va intra in posesia casei de la tara? Va multumesc | |
|
|
|
19-06-2018 |
 | Ely Vizitator |
| Buna ziua Am fost lovită de tata,cumnata și frate în stradă și am stat internata in spital 12 zile apoi am mers la un cabinet medico legal unde am primit 35 zile cu drept de prelungire.abi ieșită din spital am înaintat un ordin de protecție împotriva acestora avand avocat din oficiu atât eu cât și ei,ordin care a fost acceptat numai că cei trei au făcut contestație.intrebarea mea este- acum mai pot avea avocat din oficiu sau trebuie sa fac contract cu dansul?si contractul cu avocatul se face înainte ca eu sa primesc înștiințarea de recurs?dacă cei trei nu au avut nici o zgârietură,nici o zi medicala,etc. credeți că vor avea șanse să-mi anuleze ordinul de restricție? Ce mă sfătuiți să fac? Mulțumesc anticipat Ely. | |
|
|
|
22-06-2018 |
| Aveti la dispozitie mai multe posibilitati, in concret dvs decideti cum va aparati in functie si de resursele de care dispuneti. Legal aveti dreptul atat la un avocat din oficiu, cat si la un avocat ales. Avocat ales poate fi atat cel care v a asistat la judecatorie cat si un alt avocat cu care incheiati un contract de asistenta si achitati un onorariu. Acesti bani ii veti obtine de la parati, in cadrul cheltuielilor de judecata, daca solutia de la fond a fi mentinuta in apel. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
08-07-2019 |
 | Luminita Vizitator |
| Buna ziua, Am si eu, ca toti ceilalti, o problema si as dori de la dvs un sfat.Sora mamei mele vrea sa imi faca act/e pe apartamentul ei, dar am cazut de comun accord sa imi faca act vanzare - cumparare. Matusa mea nu mai are parintii sau sotul in viata, nu are nici copii. Are frati, surori si nepoti. Din cate am inteles suma minima legala la un apartament cu 1 camere ar fi de 30 000 euro, care ar fi suma cea mai mica pe care ar trebui sa ii platesc ei. Va multumesc! | |
|
|
|
08-07-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Luminita a scris pe 08-07-2019: Buna ziua, Am si eu, ca toti ceilalti, o problema si as dori de la dvs un sfat.Sora mamei mele vrea sa imi faca act/e pe apartamentul ei, dar am cazut de comun accord sa imi faca act vanzare - cumparare. Matusa mea nu mai are parintii sau sotul in viata, nu are nici copii. Are frati, surori si nepoti. Din cate am inteles suma minima legala la un apartament cu 1 camere ar fi de 30 000 euro, care ar fi suma cea mai mica pe care ar trebui sa ii platesc ei. Va multumesc! Daca doriti sa incheiati un contract de vanare-cumparare, apelati la serviciile unui notar, iar acesta va stabili pretul minim al zonei, conform grilei notariale. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |