|
02-06-2015 |
 | Angelamatei01@yahoo.com
|
| Buna ziua! Am divortata in anul 2012, in urma unei intelegeri notariale intre mine si fostul sot. Astfel, m-am angajat sa-i dau in momentul semnarii divortului suma de 11000 euro( suma pe care i-am dat-o), iar restul pana la 25000, respectiv 14000 euro, la finele anului 2014. Nu am reusit acest lucru si am fost executata silit, prin poprire pe salariu, la aceasta data nemaiavand alte bunuri. As dori sa va adresez 2 intrebari: 1. conform art 783. codul de procedura civil, ar trebui sa-mi fie poprite pana la 1/3 din salariu. Eu am salariu de 1500 ron. 1/3, ar insemna 500 ron. Se pot opri si mai putin, de exemplu 200 ron? Si daca da, in ce conditii? 2. parintii mei traiesc amandoi. Dupa moartea lor am inteles ca se face succesiunea si fostul sot, are dreptul sa revendice anumite bunuri, a caror valoare sa fie 14000 euro. Intrebarea mea este daca pot sa-mi protejez intr-un fel aceasta mostenire. Ma gandesc, ca parintii mei sa-i lase prin testament sau alta forma de punere in posesie, fiicei mele majore, toata partea mea. Mentionez ca mai am o sora. Va multumesc anticipat! | |
|
|
|
02-06-2015 |
| 1. Da, se poate opri si mai putin de 1/3 din venituri. Cuantumul sumei poprite depinde de solicitarea executorului. 2. Da, parintii dvs. pot sa faca testament nepoatei, dar cel mai bine ar fi sa-i faca acte de vanzare-cumparare. Legea interzice sa lase mostenire intreg patrimoniul nepoatei, deoarece ar incalca rezerva succesorala legala ce vi se cuvine dvs. in calitate de fiica (descendent direct!) | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
03-06-2015 |
 | Angelamatei01@yahoo.com
|
| Multumesc frumos pentru raspuns, dna avocat !! Insist totusi cu acea poprire, deoarece la aceasta data sunt singura intretinatoare a fiicei mele, fostul sot care si-a luat angajamentul sa-i dea lunar suma de 500 ron, este cercetat penal pt luare de mita, iar eu fac naveta Giurgiu-Bucuresti. Nu se poate invoca situatia materiala precara in care ma aflu la aceasta data? Fata mea mai are 1 an de facultate si ma descurc foarte greu. In legatura cu viitoarea mostenire, parintii mei detin la aceasta data, 2 imobile: 1 in Giurgiu( o casa mai mare) si celalalt la tara, o casa obisnuita. Pe langa imobile mai au si 6 ha de pamant arabil. Ne gandeam ca, imobilul din Giurgiu sa-i fie dat fiicei mele, iar casa de la tara si pamantul, surorii mele. Intrebarea mea este, care este forma de punere in posesie, pe care fostul sot sa nu o poata ataca. Pot parintii mei sa faca donatii pt cele doua? Testamentul, ajuta la ceva? Poate fi atacat? Si daca ei fac testament, dupa aceea am inteles ca la decesul unuia dintre parinti, se deschide succesiunea. Se plateste din nou? Pe mine ma mai citeaza la succesiune? Pe scurt, cum sa fac sa nu aiba acces la mostenire? Va multumesc anticipat! | |
|
|
|
13-09-2017 |
 | Dan Vizitator |
| Buna ziua. Sunt functionar public in cadrul unei primarii, impozite si taxe. Un cetatean are o restanta la consumul de apa de 2000 lei. Parintii acestuia sunt decedati ,el fiind mostenitor, domiciliul avandu-l in alta parte. In luna iunie i-am trimis titlu executoriu si somatie de plata, iar la inceputul acestei luni i-am facut poprire pe cont. Acum el este foarte inversunat si a depus o reclamatie ca de ce I.am facut poprire, in baza carui articol. Ce raspuns sa ii dau? Multumesc | |
|
|
|
13-09-2017 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Nu ati precizat ce reprezinta banii din cont.Contul ar putea fi cu banii de salariu si/sau banii din mostenire. Din titlu deduc, insa, ca banii din cont sunt cei mosteniti. Deoarece poprirea s-a facut in baza titlului executoriu si somatiei de plata-aceastea sunt temeiurile legale, in baza carora i-ati infiintat poprirea. In rapuns ii puteti spune ca are de plata suma de 2000 lei, ca nu a platit-o de buna voie, asa incat ati fost obligat, ca institutie, sa obtineti un titlu executoriu ...si il treceti....in baza caruia s-e emis somatia de plata ...nr....din..... Este mai mult decat suficient, pentru domnul "inversunat". | |
|
|
|
|
13-09-2017 |
 | Av. Denisa Nelson Vizitator |
| Angelamatei01@yahoo.com a scris pe 03-06-2015: Multumesc frumos pentru raspuns, dna avocat !! Pot parintii mei sa faca donatii pt cele doua? Testamentul, ajuta la ceva? Poate fi atacat? Si daca ei fac testament, dupa aceea am inteles ca la decesul unuia dintre parinti, se deschide succesiunea. Se plateste din nou? Pe mine ma mai citeaza la succesiune? Pe scurt, cum sa fac sa nu aiba acces la mostenire? Va multumesc anticipat! Fiind ambele cu titlu gratuit, atat testamentul cat si donatia reprezinta acte de liberalitate, ceea ce inseamna ca sunt supuse reductiunii liberalitatilor excesive. Probabil ca intretinerea este solutia cea mai buna in cazul dv. daca intretinatorul are grija de persoana care i-a cedat bunurile si pastreaza dovezile respective. Vanzarea este de asemenea destul de sigura in astfel de cazuri, insa prezinta riscul atacarii sub forma unui proces de constatare a donatiei deghizate (risc mic, dar care exista) | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |