Forum avocaţi > Civil

Se traieste si se consuma totul gratis ...asa cred altii...

14-07-2015

buna seara...numele meu este elena ,sant divortata,fostul sot locuieste deocamdata in casa cu mine,foloseste cu nerusinare ce si cum isi doreste dar nu vrea sa plateasca nimic...imi poate spune cineva va rog frumos ce pot face in cazul acesta?Tin sa precizez ca apartamentul in care locuim este in chirie de la primarie(ANL),chiria este 3940 lei vechi,iar facturile de apa,gaz,lumina ,abonament internet+tv,salubritate ajung cam la alte 5-6 mil lei vechi...simt ca innebunesc si nu mai rezist sa-l vad cum imi rade ironic in fata si spune ca nimeni nu-l poate obliga cu nimic....multumesc...
Răspunde
 14-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Exista vreo prevedere in hotararea de divort referitoare la locuinta? Are in continuare dreptul de a locui acolo? Daca nu avea dreptul si dvs. ati fost de acord sa locuiasca inca o perioada acolo, trebuia sa stabiliti conditiile de la inceput: cu cat anume sa contribuie la plata cheltuielilor de intretinere.
Daca nu ati procedat asa...vina va apartine. Cui i-a fost atribuit apartamentul de catre Primarie?
Cea care il putea obliga la plata erati doar dvs. si asta imediat dupa hotararea de divort, daca aveati dreptul sa procedati astfel. Si daca locuinta i-a fost lui atribuita si tot puteati sa va impuneti hotararea de plata partiala a cheltuielilor. Nu asteptati sa vina cineva sa va rezolve problemele.Puteti apela la serviiile unui avocat sa vina la domiciliu si sa incheiati de comun acord o intelegere, eventual. Poate prezenta avocatului il va determina sa -si schimbe atitudinea. Sau il puteti actiona in instanta pentru contributie la plata cheltuielilor. Intereseaza insa daca hotararea de divort contine prevederi referitoare la locuinta.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-07-2015

...divortul s-a pronuntat fara ca nici una dintre parti sa puna vreo conditie.Contractul de inchiriere este pe numele individului iar atat eu cat si cei doi copii majori (in prezent studenti)santem chiriasii lui...Este in curs un proces in care eu am cerut atribuirea contractului de inchiriere iar daca inainte de divort dumnealui platea aproape nimic acum a redus la chiar nimic ascunzand facturile de la lumina si gaz trezindu -ma la usa cu personalul firmelor care au venit sa-mi ia contoarele...cum spuneti dv am sa incerc sa-i explic individului ca nu traim gratis iar apoi o sa prezint problema la tribunal....oseara buna sa aveti....multumesc...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.