Forum avocaţi > Civil

Certificat de mostenitor

28-08-2015

Buna ziua!Va rog ajutati-ma.
Anul trecut a decedat bunicul meu (din partea tatalui) bunica fiind decedata din 2005,acestia avand trei copii:Frasina,Maricica si David (tatal meu decedat in 2011).Dupa decesul bunicului am deschis proces de dezbaterea mostenirii datorita faptului ca nu am reusit sa ajungem la un acord cu matusele mele(Frasina si Maricica).
Dupa decesul tatalui meu David in anul 2011 noi mostenitorii: copii Daniela,Dan si sotia decedatului Lenuta am facut certificat de mostenitor,acesta fiind facut pe partea de casa si teren ce era deja pe numele tatalui meu,iar partea bunicului (pentru care am deschis proces) este situata in aceasi curte.
Terenul pe care a fost construita casa a fost dobandit prin inzestrare de la bunicii mei (Neculai si Maria) iar casa a fost construita de catre parinti David si Lenuta in timpul casatoriei dar fara act de proprietate, schita fiind pe numele bunicului.
Matusile mele nestiind de existenta acestui act pana la al treilea termen al procesului,dupa acesta ele au deschis un nou proces pentru a anula certificatul de mostenitor.Va rog imi puteti spune daca acest act s-ar putea anula ?
Mltumesc mult!
Răspunde
 28-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Despre ce anume act vorbim ? Despre certificatul dvs de mostenitor a tatalui ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-08-2015

Despre actul meu de mostenitor facut pentru ceea ce avea tatal meu,pe care matusile mele vor sa il anuleze.
Răspunde
 30-08-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
In opinia mea,cererea de anulare ar trebui respinsa deoarece,dvs. in calitate de descendent,inlaturati de la mostenrie pe mostenitorii din celelelalte clase si veniti la mostenire in ordinea proximitatii gradului de rudenie[Art.975(2) NCC.],asta daca vorbim despre certificatul dvs,de mostenitor ptr.mostenirea de pe urma tatalui dvs.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 01-09-2015

Multumesc mult domnule avocat.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.