|
19-09-2015 |
 | Nik
|
| Buna ziua, sunt succesoarea sotului meu pentru 2 locuri de veci (cimitir Ghencea). Aceste locuri de veci au constituit mostenirea a trei frati de pe urma parintilor. In acest moment toti 3 sunt inmormantati aici, ultimul de mai bine de 30 de ani. De pe urma lor au ramas sotiile mostenitoare. Dintre aceste 3 sotii de una nu se mai stie nimic de mai bine de 30 de ani, iar de alta de circa 4-5 ani. Niciuna nu a mai platit taxele pentru locurile de veci (nici nu a mai trecut vreodata pe la ele), prima de mai mult de 30 de ani, cea de a doua de 4-5 ani. Eu sunt sotia celui de al 3-lea frate si singura care am platit taxele pentru aceste doua locuri. Problema este ca acum circa 4-5 ani, sotia celui de al doilea frate mostenitor si-a trecut ca succesori la locurile de veci o intreaga lista de nume, de care nu am auzit niciodata. De atunci nu a mai platit nicio taxa si nici nu mai stiu nimic de ea. E foarte posibil sa nici nu mai fie in viata(din cate stiu eu ar fi trebuit sa aiba in jur de 80 de ani). Nu am nicun fel de informatii de contact pentru ea. Intrebarea mea este cum trebuie sa procedez ca sa evit sa apara cu vreo pretentie la aceste locuri vreunul dintre cei trecuti de cea de a doua sotie, cea despre care nu mai stiu nimic de circa 4-5 ani si care, asa cum va spuneam, nu a mai platit taxele cam de atunci. Datorita faptului ca nu a mai platit nicio taxa o pot exclude si pe ea de la dreptul de a fi inmormantata aici? Aceeasi intrebare mi-o pun si pentru sotia despre care nu se mai stie nimic de mai bine de 30 de ani. Multumesc anticipat pentru raspuns | |
|
|
|
20-09-2015 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Un loc de veci nu poate fi partajat. El poate fi evaluat si alta persoana poate fi despagubita pentru partea care i-ar reveni.Puteti introduce o actiune in uzucapiune motivata de plata taxelor, dar ar trebui sa stiti adresele celor doua sotii, pentru a fi citate.Hotararea care se va da la final tine loc de act de proprietate. | |
|
|
|
|
21-09-2015 |
 | Nik Vizitator |
| Buna seara si va multumesc pentru raspuns. Asa cum spuneam nu am cum sa dau de celelalte doua sotii. Sunt disparute de multi ani. Nu mai am nici telefon, nici adresa, nici vreo alta modalitate de a le contacta prin vreun intermediar. Nu pot fi citate prin intermediul unei publicatii (ziar de anunturi, monitor etc)? Si cum se face ca celelalte doua sotii nu au platit taxele pentru acest loc si au drepturi egale cu mine, singura care am platit? | |
|
|
|
21-09-2015 |
| Nu se pot dobandi prin uzucapiune in opinia mea locurile de veci pt ca le au deja in concesiune pe viata si nu pot transforma in proprietate, posesia nefiind una utila. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
22-09-2015 |
 | Nik
|
| Din pacate nu am inteles daca exista sau nu o posibilitate de a solutiona aspectul intr-un mod favorabil, conform situatiei descrise. | |
|
|
|
22-09-2015 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Conform legislaiei si practicii in domeniu, locurile de veci, desi sunt cuprinse in masa succesorala nu sunt supuse partajului, partile urmand a ramane in indiviziune perpetua si fortata, pe considerentul ca locul de veci este un bun de familie care nu poate fi supus impartelii.De asemenea, locurile de veci se transmit doar prin donatie, succesiune. Cu toate acestea, conform deciziei Trib. Bucureşti, Secţia a V-a civilă, decizia nr. 575/A din 11 octombrie 2005, nepublicată, neexistând o reglementare legală a coproprietăţii asupra locurilor de veci (la nivelul municipiului Bucureşti se aplică Regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea cimitirelor şi crematoriilor umane adoptat prin Hotărârea nr. 303 din 7 noiembrie 2003 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, act normativ inferior legii), păstrarea coproprietăţii nu poate fi dispusă obligatoriu, cu înlăturarea dispoziţiei de ultimă voinţă a defunctului sau a recunoaşterilor făcute de moştenitori. Revenind la cazul dvs., retractez recomandarea de actiune pe uzucapiune, dar mentin afirmatia ca locul de veci nu poate fi partajat. Ceea ce conteaza este daca dupa decesul celor 3 frati-mostenitori ai locurilor de veci s-a dezbatut succesiunea si daca in certificaul de mostenitor emis pe numele sotiei supravietuitoare este cuprins locul de veci si sub ce forma. Reveniti cu amanunte legate de acest aspect | |
|
|
|
|
22-09-2015 |
| Daca nu gasiti toti mostenitorii nu veti dezbate succesiunea la notar niciodata. La instanta se va putea dar e greu daca a decedat cineva ca va trebui sa gasiti ceilalti mostenitori. Incercati sa mergeti la avocat ca sa vedeti daca va poate ajuta. Incercati la mai multi va sfatuiesc eu... | |
|
|
|
24-09-2015 |
 | Nik
|
| Nu inteleg cum unii nu platesc nicio taxa pentru un loc de veci si il pot folosi la fel de bine ca si cel care a platit cu regularitate taxele ptr acel loc de veci. Mi se pare mai mult decat revoltatoare aceasta inechitate, aparent nereglementata prin lege. Oricum, va multumesc tuturor pentru amabilitatea de a raspunde. Am sa incerc sa adun mai multe informatii despre acte, ptr ca despre celelalte doua sotii am tot incercat si nu mai stiu ce mai pot face ca sa aflu daca mai traiesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |