Forum avocaţi > Civil

Proces SIMPLU TITLU de PROPIETATE

09-03-2016

Am un proces pe rol. Avocata mea spune ca e un caz clar, limpede ca lumina zilei, adica am dreptate si justitia trebuia sa imi aprobe cererea de chemare in judecata.

Am platit suma intreaga pentru achizitia unei case. La nivelul anului 2004 nu s-a putut face actul de vanzare cumparare avand interdictie legea caselor nationalizate.
Am facut Conventie precontractuala de vanzare cumparare in care scrie negru pe alb ca s-a achitat pretul complect exact ca la o vanzare cumparare. Notarul mi-a si spus ca contractul este similar ca la vanzare cumparare.

Totusi instanta a considerat nejustificata cererea mea, adica a respins cererea de chemare in judecata. Astept motivarea in 30 zile, termen legal.
1) cum pot protesta si daca primesc sanctiuni legale cei care trebuie sa trimita motivarea in 30 zile si nu o trimit ? Nu inteleg de ce nu respecta legea exact cei care trebuie sa o apere ???? De ce nu respecta termenul lor legal ????

2) sistemul juridic este profund defect, intre 2 termene au fost aproximativ 5 luni distanta, si desi parea un proces simplu de castigat instanta nu facea nimic sa

continue procesul, cum se poate PROTESTA si LEGAL ce sanctiuni ar trebui sa primesca cei ce judeca si nu dau termene rezonabile. Ce distanta maxima pot fi intre

termene? Un proces ce parea formal, persoana care am dat-o in judecata nici nu s-a prezentat niciodata la proces. Instanta trebuia sa dea o hotarare formala in favoarea mea. Totusi mi-a respins cererea de chemare in judecata considerand ca este neintemeiata. Inca nu am primit motivarea.
Persoana care am dat-o in judecata nici nu s-a prezentat la proces. Solutia trebuia sa fie formala din partea judecatoriei. Totusi instanta mi-a raspuns sec: Cererea de chemare in judecata este neintemeiata !!!!

3) daca pierd si la apel si eu consider ca am 100% dreptate, procesul este just, toate actele dovedesc acest lucru si poate judecatorii au judecat stramb ce cai de

atac ar fi ulterioare in Romania si Strainatate si cu ce costuri ?

As dori sa imi raspundeti punctual la punctele scrise de mine daca nu va suparati.
Un an in plus din viata + alte amanari doar ca sistemul juridic nu isi face treaba nu poate fi ok.
Sunt foarte suparat pe judecatori care tot lungesc o peltea de proces si ei se plang ca au prea multe dosare. Pai daca ar fi operativi un dosar ca al meu se termina in cateva luni. Dar ei au dat 5 luni termen la un moment dat. Pai cum sa nu imi pun intrebari in ce tara traim, Doamne !!! Si acum astept o motivare care nu mai vine. Trebuie sa ma rog de ei sa o faca dupa ce depasesc termenul legal. Pai nu e absurd ? Eu cred ca era obligatoriu ca motivarea sa fie data o data cu sentinta. In fine ... Romanie, Romanie !!!! Ma gandesc sincer la emigrare ...
Răspunde
 10-03-2016
Vizitator
Ion_cristian73 a scris pe 09-03-2016:
Am facut Conventie precontractuala de vanzare cumparare in care scrie negru pe alb ca s-a achitat pretul complect exact ca la o vanzare cumparare. Notarul mi-a si spus ca contractul este similar ca la vanzare cumparare. ?

Nu cred ca conventia a fost facuta la notar. Ca ati consultat un notar care va spus probabil ca ati avea sanse in instanta sa faceti o actiune in constatare, asta e altceva :) In acest moment dpdv. juridic conventia respectiva este nula si nu poate fi folosita fiind un "act de mana" (presupun), nu notarial.

1) cum pot protesta si daca primesc sanctiuni legale cei care trebuie sa trimita motivarea in 30 zile si nu o trimit ? Nu inteleg de ce nu respecta legea exact cei care trebuie sa o apere ???? De ce nu respecta termenul lor legal ????

Nu primesc sanctiuni legale si este destul de obisnuit ca motivarea sa depaseasca si 3-4 luni.
Desi nu-mi place sa explic ce este evident, motivul nerespectarii termenului aglomerarea instantelor.
2) sistemul juridic este profund defect, intre 2 termene au fost aproximativ 5 luni distanta, si desi parea un proces simplu de castigat instanta nu facea nimic sa

continue procesul, cum se poate PROTESTA si LEGAL ce sanctiuni ar trebui sa primesca cei ce judeca si nu dau termene rezonabile. Ce distanta maxima pot fi intre

Chiar si cel mai simplu proces presupune riscuri. Niciodata nu se merge la sigur in instanta sau, oricum, foarte rar! Nu credeti niciodata un avocat care va garanteaza reusita.
termene? Un proces ce parea formal, persoana care am dat-o in judecata nici nu s-a prezentat niciodata la proces.

Nimic anormal. Daca nu se prezinta paratul nu inseamna ca aveti dvs. dreptate.

3) daca pierd si la apel si eu consider ca am 100% dreptate, procesul este just, toate actele dovedesc acest lucru si poate judecatorii au judecat stramb ce cai de

atac ar fi ulterioare in Romania si Strainatate si cu ce costuri ?

Daca pierdeti si la apel cel mai bine va linistiti ca sa nu mai cheltuiti si alti bani degeaba ca sa mariti pierderile pe care le-ati avut deja.
Răspunde
 10-03-2016
Vizitator
As dori sa imi raspundeti punctual la punctele scrise de mine daca nu va suparati.
Un an in plus din viata + alte amanari doar ca sistemul juridic nu isi face treaba nu poate fi ok.
Sunt foarte suparat pe judecatori care tot lungesc o peltea de proces si ei se plang ca au prea multe dosare. Pai daca ar fi operativi un dosar ca al meu se termina in cateva luni. Dar ei au dat 5 luni termen la un moment dat. Pai cum sa nu imi pun intrebari in ce tara traim, Doamne !!! Si acum astept o motivare care nu mai vine. Trebuie sa ma rog de ei sa o faca dupa ce depasesc termenul legal. Pai nu e absurd ? Eu cred ca era obligatoriu ca motivarea sa fie data o data cu sentinta. In fine ... Romanie, Romanie !!!! Ma gandesc sincer la emigrare ...

Considerati un an proces lung. Nu zic ca n-ar fi, dar asta e nimic fata de alte state suntem chiar la limita de jos dpdv. al duratei. Incercati sa mergeti in Italia unde un proces banal de divort dureaza 3-5 ani de zile. Dar toata lumea are o parere proasta despre Romania pana ajunge undeva unde e mai rau pentru ca din ce vazuse la televizor credea ca e mai bine.
Răspunde
 10-03-2016

va raspund punctual:

conventia a fost facuta la NOTAR in 2004, si toate actele au fost SUPER LEGALE.
conventia = format de document exact ca CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE. Se specifica clar ca se transmit FOLOSINTA, ADMINISTRARE, POSESIE, Lipseste EXECUTIE = termeni juridici. SE impiedica de legea 112/1995.

ion_cristian73 wrote on 09-03-2016:
Am facut Conventie precontractuala de vanzare cumparare in care scrie negru pe alb ca s-a achitat pretul complect exact ca la o vanzare cumparare. Notarul mi-a si spus ca contractul este similar ca la vanzare cumparare. ?

Nu cred ca conventia a fost facuta la notar. Ca ati consultat un notar care va spus probabil ca ati avea sanse in instanta sa faceti o actiune in con.statare, asta e altceva :) In acest moment dpdv. juridic conventia respectiva este nula si nu poate fi folosita fiind un "act de mana" (presupun), nu notarial.

deci cineva a depesit termen de 15 zile sa depuna act de contestare ... astia sunt termnei juridici nu ma impac prea bine cu ei ... a depus dupa 26 zile pentru ca in hartia de la judecatorie scria ca are termen 30 zile. partea adversa a contestat si a castigat pt ca termenul legal era de 15 zile.

pt omul de rand 15 zile sunt multe pt magistrati 30 zile sunt putine, le trebuie 4 luni sa faca o fituica. Este ABSURD !!!

ion_cristian73 wrote on 09-03-2016:

Nu primesc sanctiuni legale si este destul de obisnuit ca motivarea sa depaseasca si 3-4 luni.
Desi nu-mi place sa explic ce este evident, motivul nerespectarii termenului aglomerarea instantelor.

Eu sunt ferm convins ca am dreptate si sunt dispus sa merg si la CEDO.
Dosarul e beton.

Vom vedea dupa apel.

Dvs v-ati obisnuit ca magistratii sa incalce legea si starea de ANORMALITATE o considerati NORMALA.

Eu sunt un om simplu, nu ma duc cu presul asa usor.

Suntem totusi in EUROPA, vom vedea cum ne raportam la asta !

Multumesc de raspuns!

Iau in calcul solutii RADICALE cum ar fi OBTINEREA unei cetatenii STRAINE.

Cu stima,
Răspunde
 10-03-2016
Vizitator
Intr-adevar in momentul de fata, conform noului cod civil, un antecontract notarial are o alta forta, insa in acest caz este vorba de o promisiune data acum multi ani cand era in vigoare vechiul cod civil care nu ii conferea precontractului o forta asa mare. Si procesul, in ceea ce priveste actul respectiv, se judeca pe vechiul cod civil. Aici este complicatia si din cauza asta acest proces nu poate fi deloc numit unul "simplu" si usor de castigat cum presupuneti dvs. sau avocatul (imi pare rau daca un coleg avocat v-a oferit asemenea sperante desarte, de obicei suntem destul de rezervati in pronosticuri).
Ion_cristian73 a scris pe 10-03-2016:

Iau in calcul solutii RADICALE cum ar fi OBTINEREA unei cetatenii STRAINE.

Cu stima,

Aveti acest drept, insa evaluati bine in ce tara vreti sa ajungeti pentru ca dupa cum spuneam ati putea nimeri mai prost in alte state - cel putin dpdv. al justitiei. Nu sunt putine mailurile pe care le primesc e la cetateni romani care au emigrat si care se plang de abuzurile justitiei din tari ca Franta, Italia, Austria, Suedia etc.
Răspunde
 10-03-2016

simplificam ca la gradinita,

am cumparat ceva cu 12 000 USD in 2004, s-au transmis 3 drepturi din 4.

totul legal, super legal.

ce e asa de complicat.

viata e mai simpla.

si cer acum la nivelul anului 2015 dupa ce a trecut interdictia de 10 ani sa obtin si al 4 - lea drept EXECUTIA. Este un drept al meu, legal. Am platit suma intreaga solicitata.

Chitantele sunt notariale, totul este 100% corect.

Dosarul e beton. Avocata nu mi-a promis nimic. A ramas uluita ca si mine de decizie. Consideram ca am 100% dreptate.

Vom astepta motivarea.

M-am uitat pe INTERNET si am gasit niste locuri, chiar si magistratii pot fi trasi la raspundere.

o sa va trimit pe email astfel de documente.

Nu se poate juca nimeni cu DREPTATEA si LEGEA.

Sunt pusi acolo sa judece CORECT, nu sa lungesca aiurea un proces limpede ca LUMINA ZILEI.

V-am cautat un email al dvs Av. Natalia Anton dar nu am gasit. Multumesc pentru toate mesajele dvs.
Răspunde
 10-03-2016
Vizitator
Fara sa vad motivarea pot sa va spun doar ca prin antecontract nu se transfera dreptul de proprietate, chiar daca platiti pretul integral. Din cauza asta ati apelat si la instanta, altfel foloseati direct antecontractul ca pe un titlu de proprietate si nu mai aveati treaba. Antecontractul este doar o promisiune care se poate concretiza in cele din urma prin transferul dreptului de proprietate numai si numai daca sunt respectate si conditiile legale, inclusiv la data incheierii contractului. O posibila motivare a instantei ar putea fi aceea ca, neaflandu-se in circuitul civil prin virtutea legii care interzicea acest lucru, proprietarul nu putea dispune in niciun fel si nici promite vanzarea bunului, astfel ca promisiunea cu privire la acel bun nu produce efecte ;) Si este o motivare destul de plauzibila. Pe vechiul cod civil erau acceptate aceste promisiuni de catre notari cu mai multa larghete (si cu acte de proprietate in copie in unele cazuri), acum nu veti mai intalni asa ceva, promisiunile se fac mult mai strict, se verifica daca bunul promis este in circuitul civil, chiar se si inscrie antecontracul in cartea funciara:)
Răspunde
 10-03-2016

multumesc de raspuns, nu stiu daca se poate da aici mesaj privat sau direct pe public daca puteti afisati adresa dvs de email.

cu stima,
Răspunde
 11-03-2016

deci era o propietara la nivelul anului 2004.

ea nu putea vinde avand interdictie legea 112/1995 dar totusi era propietara.

putea face ante contract de vanzare pentru cand expira interdictia de vanzare care era peste 10 ani. o sa astept motivarea reala de la instanta

Fara sa vad motivarea pot sa va spun doar ca prin antecontract nu se transfera dreptul de proprietate, chiar daca platiti pretul integral. Din cauza asta ati apelat si la instanta, altfel foloseati direct antecontractul ca pe un titlu de proprietate si nu mai aveati treaba. Antecontractul este doar o promisiune care se poate concretiza in cele din urma prin transferul dreptului de proprietate numai si numai daca sunt respectate si conditiile legale, inclusiv la data incheierii contractului. O posibila motivare a instantei ar putea fi aceea ca, neaflandu-se in circuitul civil prin virtutea legii care interzicea acest lucru, proprietarul nu putea dispune in niciun fel si nici promite vanzarea bunului, astfel ca promisiunea cu privire la acel bun nu produce efecte ;) Si este o motivare destul de plauzibila. Pe vechiul cod civil erau acceptate aceste promisiuni de catre notari cu mai multa larghete (si cu acte de proprietate in copie in unele cazuri), acum nu veti mai intalni asa ceva, promisiunile se fac mult mai strict, se verifica daca bunul promis este in circuitul civil, chiar se si inscrie antecontracul in cartea funciara:)
Răspunde
 11-04-2016

motivarea instantei a fost ca exista o lege a monumentelor istorice si casa era trecuta ca monument istoric prin urmare ministerul culturii avea drept de preeemtiune. Probabil ca acum trebuie sa fac adresa catre minsterul culturii sa vad ce are de gand.

ps cand am cumparat era o cocioaba, de unde pana unde monement istoric? ciudate legi !
Răspunde
 11-04-2016
Vizitator
Majoritatea monumentelor istorice sunt in stadiu de "cocioabe".. doar din cauza asta sunt "istorice". Nu luxul locului face neaparat monumentul respectiv.. ci istoria lui, cine a stat acolo, ce s-a intamplat acolo etc. Exista o lista a monumentelor istorice care ar fi trebuit verificata inainte de a face actul.
Răspunde
 11-04-2016

as dori sa raspundeti cu mesaje pozitive, daca aveti ceva real de spus. De exemplu ce cai de atac ar fi. Probabil ca voi face o adresa catre ministerul culturii prin care sa ii informez si sa ii notific daca doresc subscriere.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.