Forum avocaţi > Civil

Inselaciune

19-03-2016

Subiect: inselaciune

buna ziua,

am cunoscut un baiat 26 ani acum 2 ani, prin niste cunostinte comune.
El tot se lauda cu afacerile lui, activele lui si ale familiei, terenuri apartamente etc.
Prin martie 2015 mi-a solicitat cu titlu de imprumut diverse sume de bani 200 - 800 lei pentru a face afaceri eu sa devin partener cu el.
Am notat pe chitante de mana si l-am pus sa semneze.

Nu si-a indeplinit obligatiile pe care le am convenit sa cumpere marfa electronice sa le revanda cu profit.

L-am cunoscut si pe tatal lui si i-am explicat situatia ca sa imprumutat si nu respecta obligatiile asumate si doresc recuperarea sumelor de bani imprumutate.

Ulterior acest baiat TUDOR mi-a cerut alte sume de bani, a dat si niste garantii 1) o tableta am evaluat-o in jur de 200 - 250 lei
2) un aparat de incalzit HEAT nou este pretul de 700 lei

si alte mici obiecte.
Suma acestor garantii este undeva la 1200 lei si sumele imprumutate sunt undeva la 3500 lei.

Recent prin IANUARIE mi-a propus o solutie de rezolvare sa imi inchirieze un apartament pe care il detine prin DONATIE de la BUNICA lui.

Am intocmit act de COMODAT dupa un model de pe INTERNET in care am introdus clauze, am rugat sa il semneze 2 martori prieteni de ai mei.

Trebuia sa intru in acel apartament la 1 feb 2016 dar s-a opus mama lui TUDOR care mi-a spus ca nu da cheia apartamentului.
Am pus clauza clara sa platesca sanctiuni de dublu sumelor imprumutate la acea data undeva la 3540 lei sanctiuni.

Am mai facut un al doilea contract de imprumut la fel cu 2 martori, sumele au crescut in timp.

Intrebari
1) aceste contracte pot fi privite ca TITLURI executorii ? le pot pune la executie cu un executor ?

2) care este calea LEGALA cea mai simpla sa imi recuperez banii imprumutati ?

3) recent se dezbate succesiunea din partea bunicii decedate in 2014 cred. Succesor este unicul fiu MIHAI care are 2 copii Tudor si alt baiat.
Acest MIHAI renunta la succesiune in favoarea copiilor Tudor si celalalt copil. Sunt terenuri, actiuni mai multe active.

Am depus la notarita unde se dezbate succesiunea copii xerox dupa acte intocmite cu TUDOR.

Dansa ma sfatuit sa depun la camera notarilor din orasul nostru.

Dvs ce ma sfatuiti sa fac sa fie LEGAL si cu sanse de a recupera banii imprumutati ?

Sa fac plangere penala si civila la Politie, Procuratura ?

Astept raspunsuri fundamentate si serioase fara mistou-ri specifice romanilor.

Cu stima,
Cristian
Răspunde
 19-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Acele chitante si contracte de imprumit NU sunt titluri executorii. Puteti sa va adresati unui avocat sa va formulize, depune si reprezinte la instanta de judecata. In asa fel obtineti o hotarare judecatoreasca care se va putea pune in executare asupra sumelor datorate (inclusiv cheltuielile de judecata adica onotariu avocat si taxe de timbru).
Din ce povestiti nu cred ca aveti sanse in penal pentru ca nu se demonstreaza nici inselaciunea, nici furtul, nici abuzul de incredere. Ati putea merge in parallel cu un dosar penal pe infractiunea de abuz de incredere dar... cred ca mai repede se va solution pe cale civila.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2016

multumesc de raspuns. am o experienta nefericita cu instantele. sunt intr un proces clar cu acte notariale, relativ la o casa. astept motivarea. e bataie de joc. sincer ma feresc de instanta ca de raul SUPREM. in tara asta amarata MORI cu dreptatea in brate.
am vb cu un batran se judeca de 10 ani.

despre ce LEGE se vb in tara asta ?
cum sa ai dreptate si sa te judeci de 10 ani ?

cand i se da o hotarare ?

dupa 20 ani ?

eu am un proces de 1 an si nu mai am rabdare. Dosar beton, dreptate CLARA ca lumina zilei. Si instanta a dat CEREREA de Chemare in judecata este neintemeiata.

Astept motivarea, a trecut 1 luna si 2 zile.

Stam ca prostii sa ne inchinam la INSTANTE.

Vreau sa fac la CEDO dar fara motivare nu se poate.

Deci INSTANTA NU VREAU fara suparare.
Răspunde
 20-03-2016
Vizitator
Ion_cristian73 a scris pe 19-03-2016:

Stam ca prostii sa ne inchinam la INSTANTE.

Vreau sa fac la CEDO dar fara motivare nu se poate.

Cu parere de rau va anunt ca la CEDO veti mai astepta inca 4-5 ani.. cam atat dureaza judecarea unei astfel de cereri acolo. La aia e mai rau.. nu mai dati vina pe tara. Oamenii sunt de vina ca ajung sa se judece in numar atat de mare si supraaglomereaza instantele.
Răspunde
 20-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
In strainatate lucrurile cu instantele stau si mai rau decat la noi. Am o colaborari cu colegi din Belgia si Franta si acolo este si mai cumplit. Asa ca nu aveti cum sa comparati. Cat priveste dosarul pe care l-ati avut si cum spuneti a fost judecat in 20 de ani dupa ce ajungeti la ultima decizie puteti da statul in judecata la CEDO pt durata f lunga raportat la natura cauzei. Dar daca a fost pe un imobil si s-au facut expertize de 100 de ori, atunci este si vina partilor. Cat priveste redactarea hotararii puteti face cerere de urgentare redactare hotarare.
Iar, ce imi spuneti de intamparile cu prietenul caruia i-ati dat banii si nu vi mai returneaza, inseamna ca pe asta si mizeaza. Ca urati instantele si atunci nu o sa mai recuperati nimic.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-03-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru a va adresa la CEDO trebuie sa epuizati tote caile interne. In ceea ce priveste recuperarea datoriei, va puteti adresa instantei civile sau puteti incerca formularea unei plangeri penale pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si abuz de incedere in fraudrea creditorilor, daca va aflati in termenul legal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-03-2016

multumesc de toate informatiile,

oamenii apeleaza la INSTANTE in ultima situatie cand le ajunge cutitul la OS.

de accea JUSTITIA ar trebui sa mearga ca UNSA.

ori cum am vazut si aici pe forum procese de 16 ani ????? CEDO > MCV ?

nu judec, nu zic ca aici sau in EUROPA este mai rau.
dupa ce ca e SARACIE foarte mare in tara asta , MAGISTRATII sunt platiti cu sume care SFIDEAZA oamenii de rand (dau exemplu salariu minim este in jur de 1100 si un magistrat ia dupa cate stiu 15000 - 25000 lei) cand oamenii cauta dreptatea li se da peste ochi.

nu intru in polemica cu nimeni, asta e opinia mea

succese la procese va doresc!
Sanatate si numai bine
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.