Forum avocaţi > Civil

Buna

17-04-2016
Vizitator
Buna ziua am avut un proces cu stabilirea autoritati parintesti si in urma lui sa stabilit un program de vizita exagerat consider eu adica week-endurile impare la tata vacanta de iarna si cea de craciun in anii pari la tata iar in anii impari la mama de ziua ei la fel plus de pe 1 august pana pe 31 august la tata iar eu trebuie sa i achit cheltuieli de judecata desi copilul are domiciliul la mine imi puteti spune daca pot obține un program de vizita mai mic si in ce conditii avand in vedere ca fetita mea are doar 4 anișori si este foarte atașata de mine
Răspunde
 17-04-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Aveți la îndemână calea de atac împotriva acestei sentințe. Dacă mai sunteți în termen, bineînțeles. Programul de vizita trebuie realizat în primul rând avându-se în vedere vârsta copilului, programul sau de masa , odihna, activități etc. Deasemenea trebuie să se țină cont și de distanța dintre cele 2 locuințe, a d-voastră, respectiv a celuilalt parinte, criterii pe baza cărora instanta superioară poate modifica hotărârea primei instante.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-04-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu cred ca veti obtine un program mai redus. Este cam standardul in materie. Insa binenteles ca solutia concreta depinde de probele din dosar.

De regula judecătorii considera ca un astfel de program va tb sa se aplice si peste 2/3 ani si atunci nu va parea excesiv. Altfel ar insemna ca anual sa existe un ds de modificare a programului de vizita.

Ceea ce as fi solicitat eu este insa fractionarea vacanței adică vara 2 săptămâni in iulie si 2 in august pt ca e mult prea mica sa stea o luna întreaga fara dvs.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-04-2016
Vizitator
Bună ziua ! Dacă se poate, o părere obiectivă pe următoarea speţă ; La primul termen, instanţa X se declară competentă să judece. La termenul următor, aceeaşi instanţă X invocă din oficiu excepţia necompetenţei teritoriale. Peste alt termen, instanţa X îşi judecă propria-i necompetenţă invocată anterior din oficiu şi o respinge ca neîntemeiată !!! Instanţa X a dat naştere unui CONFLICT DE COMPETENŢĂ ? Avea COMPETENŢA să-şi judece propria-i necompetenţă ? Vă mulţumesc anticipat !
Răspunde
 18-04-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu este niciun conflict de competenta.

Pt a fi conflict trebuie ca 2 instante sa se declare deopotrivă competente sau sa isi declină una in favoarea alteia competenta.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-04-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Gabriela a scris pe 17-04-2016:
Buna ziua am avut un proces cu stabilirea autoritati parintesti si in urma lui sa stabilit un program de vizita exagerat consider eu adica week-endurile impare la tata vacanta de iarna si cea de craciun in anii pari la tata iar in anii impari la mama de ziua ei la fel plus de pe 1 august pana pe 31 august la tata iar eu trebuie sa i achit cheltuieli de judecata desi copilul are domiciliul la mine imi puteti spune daca pot obține un program de vizita mai mic si in ce conditii avand in vedere ca fetita mea are doar 4 anișori si este foarte atașata de mine

În apel puteți solicita ajustarea programului de vizitare stabilit de către instanța de fond dar va trebui să probați că programul stabilit nu este în interesul superior al copilului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-04-2016

Buna ziua! Am o problema de rezolvat si nu stiu de unde sa incep. Am divortat de fosta sotie legal, anul trecut, in instanta, avand un copil minor de 5 ani si jumatate. Instanta a decis custodia comuna a copilului minor, ramanand la mama. Recent, mama copilului,impreuna cu copilul minor s-au mutat in Anglia, probabil pentru un trai mai bun. Am dat la notariat semnatura de acordare a iesirii copilului cu mama lui. A plecat acolo cu un amic ptr a o ajuta si sta cu copilul, avand grija de el, in timp ce mama copilului muceste de dim pana seara tarziu. Am aflat de curand, ca in timpul zilelor libere ( 3 zile ) si dupa program, ca nu prea doarme pe acasa, avand viata ei personala, copilul fiind neglijat, ramanand mai mult cu acest amic din familie. Copilul o vede pe mama lui doar dim cand se intoarce acasa, doar ptr a-l lua si sa il duca la scoala. Mentionez ca trimit pensia alimentara fixata de intanta acolo. Ce drepturi am, de aici din Romania pentru a rezolva situatia cu copilul. O pot actiona in instanta pe mama copilului? Pot face ceva eu de aici pentru a rezolva cumva situatia? Am drepturi de aici din Romania, chiar daca ei sunt in Anglia? Ce drepturi as avea? Va multumesc.
Răspunde
 21-04-2016

Buna ziua! Am o problema de rezolvat si nu stiu de unde sa incep. Am divortat de fosta sotie legal, anul trecut, in instanta, avand un copil minor de 5 ani si jumatate. Instanta a decis custodia comuna a copilului minor, ramanand la mama. Recent, mama copilului,impreuna cu copilul minor s-au mutat in Anglia, probabil pentru un trai mai bun. Am dat la notariat semnatura de acordare a iesirii copilului cu mama lui. A plecat acolo cu un amic ptr a o ajuta si sta cu copilul, avand grija de el, in timp ce mama copilului muceste de dim pana seara tarziu. Am aflat de curand, ca in timpul zilelor libere ( 3 zile ) si dupa program, ca nu prea doarme pe acasa, avand viata ei personala, copilul fiind neglijat, ramanand mai mult cu acest amic din familie. Copilul o vede pe mama lui doar dim cand se intoarce acasa, doar ptr a-l lua si sa il duca la scoala. Mentionez ca trimit pensia alimentara fixata de intanta acolo. Ce drepturi am, de aici din Romania pentru a rezolva situatia cu copilul. O pot actiona in instanta pe mama copilului? Pot face ceva eu de aici pentru a rezolva cumva situatia? Am drepturi de aici din Romania, chiar daca ei sunt in Anglia? Ce drepturi as avea? Va multumesc.
Răspunde
 21-04-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Solicitați instantei de judecata , ca urmare a noii situații create în ce privește minorul, sa i se stabilească locuința copilului la d-voastră . Pentru o buna consiliere juridica , va sfătuiesc să contractati cu un avocat, care va aprecia ce dovezi trebuie administrate pentru a putea avea câștig de cauza.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-04-2016
Vizitator
Buna ziua.am o problema.eu am 2 locuri de munca, unul cu norma intreaga, celalalt cu 4 ore. Sunt insarcinata, in luna iulie trebuie sa nasc.contabila de la locul cu 4 ore mi-a spus ca nu beneficiez de nici un venit din partea lor,ca indemnizatia de crestere a copilului se calculeaza decat de la locul de munca de unde am norma intreaga.eu am prietene in aceeasi situatie care a beneficiat de bani din ambele locuri.ce trebuie sa fac?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.