Forum avocaţi > Civil

Cum pot proceda ca prietena mea sa aibă dreptul la casa

07-10-2016
bucuresti

iuret.marcel@yahoo.com
Facebook
Bună seara...nu sunt căsătorit dar am o relație de vreo 5ani cu cineva am si un copil cu ea.in acest timp am cumpărat un apartament prin bancă credit ipotecar pe 30 de ani .creditul e trecut pe numele meu.. deoarece am îndeplinit toate condițiile bănci .atunci în momentul când umblam cu actele de a obține creditul dansa era în prenatal si la scoringul bănci nu aveam nici o șansă de a obține creditul împreună politica si calculele banci.nu comentezetc.deci l-am obținut singur pe salariul si cârca mea deci ratele sunt ale mele.in fine.. discuții în casă etc.deci sa supărat .îmi reproșează ca nu am vrut sa o trec si pe ea sa aibă dreptul.si Așa mai departe.. întrebare .ce pot face ca să aibă si ea dreptul la casa? Exemplu convenție matrimoniala...ceva la notar.testament.conventie cu bancă..nu stiu ceva .căsătorie cu clauze.etc

Răspunde
 10-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

In principiu puteti sa faceti un contract de donatie prin care sa ii donati o parte din imobil sau un contract de vanzare cumparare in care ii vindeti o parte din imobil (cu mentiunea ca acesta din urma este mai costisitor decat un contract de donatie).
Insa, atatat timp cat banca are ipoteca asupra apartamentului nu puteti face nicio miscare fara acordul bancii. Daca in prezent prietena s-ar incadra din punct de vedere financiar sa preia o parte din contractul de creditare poate banca ar putea fi de acord. In practica, se poate cesiona atat drepturile, cat si obligatiile care se nasc in temeiul unui contract de creditare, insa doar daca banca este de acord.
Sfatul meu este sa va adresati bancii pentru a putea gasi o solutie impreuna.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.