Forum avocaţi > Civil

Avocat din oficiu

10-11-2016
Vizitator
Daca nu imi permit sa platesc un avocat, cum procedez pentru a obtine unul din oficiu?
Multumesc
Răspunde
 10-11-2016
Vizitator
Intr-o tara normala, ar fi normala atribuirea gratuita a avocatilor, in cazul in care se face cerere.
In America se acorda si celor condamnat la scaunul electric.
In rrrrrrromania-marlania, unde clanurile de banditi sunt la butoane, inca-i cu schepsis... da' acus or sa dispara multi, inclusiv avocati si judecatori corupti, "far' a prinde chiar de veste" ce li s-o fi intamplat.
Cei care nu-s ahtiati dupa parai, cei care-si fac intr-adevar datoria fata de romanii nedreptatiti, or scapa.
Răspunde
 10-11-2016

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Andrei a scris pe 10-11-2016:
Daca nu imi permit sa platesc un avocat, cum procedez pentru a obtine unul din oficiu?
Multumesc

Buna ziua,
Faceti cerere la Baroul din localitatea dvs/cea de unde aveti procesul pentru a obtine avocat din oficiu.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-11-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca nu aveti proces pe rol, atunci cererea o faceti la baroul din localitate.

Daca exista deja dosar, atunci cererea o formulati in fata judecatorului.

Depuneti in ambele cazuri dovezi privind veniturile si alte obligatii financiare ale dvs si ale membrilor de familie.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-11-2016

Avocat Petrescu C.
0721727157
Multumesc

Acest aspect este reglementat prin Legea de ajutor public judiciar.
Conform acestei legi, puteti beneficia de asistenta juridica gratuita. Depuneti o cerere in acest sens la Baroul de Avocati din judetul de domiciliu. Atasati acte doveditoare, privind veniturile pe care le aveti.

Avocat Baroul Bucuresti cu o experienta de peste 16 ani in domeniu.
Telefon contact: 0721727157 (doar pentru programari)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-11-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati o cerere la Serviciul de asistenta juridica din cadrul Baroului din judetul in care se desfasoara procesul sau solicitati acordarea unui aparator din oficiu in fata instantei de judecata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-11-2016

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Depuneti o cerere la Serviciul de Asistenta Juridica care functioneaza in cadrul Baroului din judetul in care se afla procesul pe rol.
Cererea va trebui sa fie aprobata de catre decanul respectivului barou.
Doar in situatia unei solutii favorabile din partea decanului veti putea beneficia de asistenta juridica gratuita.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-03-2019
Vizitator
Multumesc
Răspunde
 05-03-2019
Vizitator
Cum formulez cererea de a obține un avocat din oficiu!? Vă mulțumesc! Daniela Ghinea!
Răspunde
 06-03-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ghinea Daniela Dorina a scris pe 05-03-2019:
Cum formulez cererea de a obține un avocat din oficiu!? Vă mulțumesc! Daniela Ghinea!

Mergeti la Serviciul de Asistenta Juridica al Baroului pe a carui raza teritoriala se desfasoara judecata si completati o cerere pentru a vi se desemna un avocat din oficiu.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2019
Vizitator
Ghinea Daniela Dorina a scris pe 05-03-2019:

Buna ziua,

Pe internet gasiti mai multe modele prin care puteti solicita ajutorul public judiciar. Va puteti orienta aici

Model - formular cerere avocat din oficiu

Către
Tribunalul / Judecătoria ...

Stimate domnule preşedinte,

Subsemnatul ... CNP... , domiciliat în ..., Telefon/e-mail ... , în calitate de ... , în dosarul nr. ... al ... , având ca obiect ... , cu termen de judecată la data de ... vă solicit să-mi încuviinţaţi ajutorul public judiciar prevăzut de O.U.G. nr.51/2008, în sumă de ... lei, pentru:*

- Asistenţă prin avocat
- Plata onorariului de expert, traducător sau interpret;
- Plata onorariului executorului judecătoresc;
- Scutirea, reducerea, eşalonarea ori amânarea plăţii taxei judiciare de timbru;
- Asistenţă extrajudiciară prin avocat
Ajutorul public judiciar solicitat îmi este necesar deoarece ...

Precizez că familia mea, în sensul O.U.G. nr.51/2008 se compune din: ...

Media veniturilor nete lunare, pe ultimele două luni anterioare formulării prezentei cereri a fost de... lei pe lună, fiind compuse din: **
- ...
- ...
- ...

Cheltuieli lunare ale familiei mele (impozite, contribuţii la asigurările sociale, taxe locale, cheltuieli ipotecare, chirii şi costuri pentru întreţinere, cheltuieli pentru educaţie, rate, alte cheltuieli - ale solicitantului, soţului, persoanelor aflate în întreţinere, etc.) sunt: ...

În drept invoc dispoziţiile Ordonanţei de Urgenţă nr.51/2008, privind ajutorul public judiciar în materie civilă, comercială şi de contencios administrativ şi fiscal.
(După caz - dispoziţiile art. 68, din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.)
În dovedirea cererii, anexez următoarele înscrisuri***
-...
-...
-...

Declar pe propria răspundere că, informaţiile oferite sunt adevărate şi complete şi îmi asum obligaţia de a declara de îndată, autorităţii competente să soluţioneze cererea, orice schimbări survenite în situaţia mea financiară.
Declar pe propria răspundere că în ultimele 12 luni am mai beneficiat de ajutor public judiciar, sub formă de ..., în cuantum total de ... Lei.
Am luat la cunoştinţă despre împrejurarea că, în cazul pierderii procesului, cheltuielile de judecată ale părţii adverse vor fi puse în sarcina mea, precum şi despre posibilitatea de a fi obligat la restituirea sumelor de care voi beneficia cu titlu de ajutor public judiciar, în cazul în care se va constatata ulterior că am formulat prezenta cerere cu rea-credinţă, prin ascunderea adevărului cu privire la situaţia materială reală a familiei mele.

Locul şi data întocmirii
...

Semnătura...

* Se va bifa căsuţa corespunzătoare.
** Se vor menţiona orice venituri periodice cum ar fi salarii, onorarii, rente, indemnizaţii, chirii, profit din activităţi comerciale sau activităţi independente
*** Se vor ataşa: - copii de pe actele de identitate ale tuturor membrilor familiei, copii de pe certificatele de naştere ale copiilor minori sub 14 ani, adeverinţele privind veniturile membrilor familiei - pe ultimele două luni, eventual dovada lipsei oricăror venituri, adeverinţe privind continuarea studiilor pentru copiii aflaţi în întreţinere care au împlinit 18 ani, înscrisuri privind cheltuielile lunare - chitanţe, facturi, ordine de plată.

Notă:
Includerea unor informaţii false sau incomplete poate avea consecinţe legale, iar cererea pentru asistenţă judiciară gratuită poate fi respinsă.
Această cerere nu are efect asupra termenului de introducere a unei acţiuni în justiţie.
Răspunde
 07-03-2019
Vizitator
FG, multumesc pentru model - foarte util!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.