Forum avocaţi > Civil

Datorii intre persoane fizice

16-09-2017

Buna ziua,
Intr-o anumita imprejurare l-am imprumutat pe o cunostinta cu suma de 400 lei, am facut chitanta de mana si am fotografiat CI ul lui.
Termenul de plata a trecut de mult, aproximativ 1 an si 3 luni.
Acesta refuza sa platesca sub pretextul ca are alte datorii, m-a blocat pe telefon si pe FB.
Ce masuri pot fi luate din punct de vedere legal si cu maxima de operativitate?
Codul penal nou apara infractorii ?
Intreb nu dau cu parul.
Va multumesc, cu respect!
Cristian
Răspunde
 16-09-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va puteti indrepta impotriva dansului cu o actiune in civil, dovedind cu martori si cu acel inscris ca prietenul dvs. are o datorie pe care nu a inapoiat-o.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Singura variantă este acțiunea în instanță pentru obligarea la restituirea banilor. Dacă nu recunoaște în fața instanței că înscrisul este scris sau semnat de el va trebui să cereți efectuarea unei expertize, expertiză ce costă o mulțime de bani. Alte cheltuieli: taxa de timbru de 32 lei și onorariu de avocat. Credeți că merită să faceți toate astea pentru 400 lei?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-10-2017
Vizitator
buna.as putea sa imi recuperez banii mei ?
..am stat in concubinaj cu o femeie 5 ani de zile, in casa bunicii ei.de comun acord am hotarat sa investim bani in casa sa renovam unde locuiam.( geamuri noi termopan, usa termopan, coltar, mobila bucatarie, electrocasnice, frigider, masina de spalat haine, aspirator, semineu, modificari interioare- rigips, parchet, gresie, faianta,baie nou nouta cu toate utilitatile...etc).plus k ea avea o fata din prima casatorie si i-am platit excursii in strainatate plus aparat foto 1000 euro.plus k ea avea pensie privata 2000 ron pe an o plateam.toata investitia asta s-a ridicat in jur de 30000 ron.dupa ce am terminat de renovat, pur si simplu m-a trimis akasa de acolo unde locuiam impreuna k nu mai vrea sa avem o relatie( dupa ce am cerut-o si de sotie)..ea deja traia cu inca un alt barbat pe langa mine.nu mai recunoaste catu bani am investit acolo.nu vrea sa ne impartim bunurile ce le-am luat impreuna.bunurile is pe numele ei cumparate pt k eu nu aveam adresa acolo dar ea avea .( pt transport zic)...as putea sa o dau in judecata sa imi recuperez partea mea? Jumatate? familia mea, familia ei,vecinii de acolo , prieteni de-ai nostrii stiu k de cand am inceput eu sa locuiesc acolo s-a renovat si s-a cumparat.doar k nu stiu cu banii care cum.repet, impreuna am investit eu chiar mai mult pt k ea avea si pensia alimentara de platit la fata.ce as putea face? pt mine e un fel de inselaciune cumva.ei toti stiu k eu am contribuit acolo cu bani...ce e de facut? Multumesc
Răspunde
 07-10-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
O puteti actiona in instanta, insa trebuie sa aveti facturi/chitante pentru tot ce solicitati in instanta. Sumele mari de bani nu se dovedesc cu martori, ci cu inscrisuri ( acte). Puteti sa faceti si o plangere penala.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.