Forum avocaţi > Civil

Impartire mostenire

19-01-2018

Buna ziua! Suntem doua surori. Mama noastra detine mai multe proprietati si bani. Cand o intrebam de banii pe care ii are,ea neaga ca are bani, desi noi stim sigur ca ii are. Am impresia ca ea doreste sa impartim dupa moartea ei doar ce se vede, adica proprietatile. Nu stiu daca banii nu doreste sa-i lase doar surorii (au o relatie speciala). Daca ii lasa banii prin testament, credeti ca am castig de cauza dupa contestatie? Dupa decesul ei, ce fel de proceduri legale exista pentru a intra in posesia banilor, desi nici una dintre noi nu este imputernicita?Poate un avocat sa gaseasca banca unde sunt banii? Va rog sa ma ajutati!
Răspunde
 20-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Cat traieste o persoana poate dispune de bani si imobile, cum doreste. Daca ii lasa surorii prin testament, il puteti ataca doar daca va incalca cotitatea disponibila.Este chiar posibil sa ii dea surorii si aceasta sa ii cheltuie pana la decesul mamei-situatie in care nu veti mai avea ce sa solicitati. Dupa deces se dezbate mostenirea, si abia atunci puteti intra in posiesia banilor. Dar trebuie sa stiti la ce banca sunt, pentru a-i introduce in masa succesorala. Un avocat poate afla, dar si dvs. puteti.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Puteti afla sumele de bani doar daca va justificati calitatea in fata băncii, in speta prezentati un certificat de calitate de mostenitor sau de mostenitor.

In timpul vieții mamei ar tb sa fiti trecută ca împuternicit pe cont sau cu clauza testamentară dupa deces spre a putea dispune de ei. Altfel nu.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ariela a scris pe 19-01-2018:
Buna ziua! Suntem doua surori. Mama noastra detine mai multe proprietati si bani. Cand o intrebam de banii pe care ii are,ea neaga ca are bani, desi noi stim sigur ca ii are. Am impresia ca ea doreste sa impartim dupa moartea ei doar ce se vede, adica proprietatile. Nu stiu daca banii nu doreste sa-i lase doar surorii (au o relatie speciala). Daca ii lasa banii prin testament, credeti ca am castig de cauza dupa contestatie? Dupa decesul ei, ce fel de proceduri legale exista pentru a intra in posesia banilor, desi nici una dintre noi nu este imputernicita?Poate un avocat sa gaseasca banca unde sunt banii? Va rog sa ma ajutati!

Daca banii se afla intrun cont bancar, la succesiune sumele disponibile din contul respectiv vor intra in masa succesorala.
In situatia in care mama dvs. da acesti bani surorii dvs. din timpul vieti sau ii cheltuie in interes propriu, acestia nu vor mai fi inclusi in masa succesorala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2018
Vizitator
Mama nu cheltuie banii aceia și nici surorii nu ii da. Neaga cu vehementa cu nu are bani, deși primește lunar foarte multi bani. Problema este ca nu cred ca ne va spune la ce banca sunt banii, iar noi ne vom trezi că va muri, neștiind la ce banca sunt banii. E vorba de sume mari de bani pe care nu poate să-i facă să dispară.
Ex. Avea 10000 de euro în mână, într-un plic și spunea că ea nu are bani. Când i-am spus sa cheme un lăcătuș, pentru care ii trebuia 100 de lei.
Răspunde
 20-01-2018
Vizitator
Cum pot afla? La bancă (banca unde bănuiam ca ar avea cont) mi s-a spus ca este confidențial. Deci nu pot afla nimic. Mi-e frică să nu rămână banii băncii. Neștiind care banca este. Va mulțumesc mult!
Răspunde
 21-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dupa decesul dansei, pentru dezbaterea masei succesorale, notarul va emite adrese la bancile unde presupuneti ca s-ar afla depozitele bancare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-01-2018

Va multumesc pentru ajutorul acordat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.