Forum avocaţi > Civil

Mostenire

29-01-2018

buna ziua..va rog doresc si eu un raspuns...am dreptul la mostenire din partea bunicilor? precizez insa ca bunicul a decedat in anul 2000 , mama decedata, mai am un frate, succesiunea nu sa facut inca! Bunica mea vrea sa ne sara si pe mine si pe fratele meu deorece nu suntem in relatii bune...si vrea sa ii dea tot baiatului meu in varsta de 22 de ani adica terenuri extravilane, mai mult de atat vrea sa ma duc sa declar ca sunt unica mostenitoare si sa il scot pe fratele meu de la succesiune eventuala mostenire...ar putea face testament in favoarea baiatului meu in asa fel incat sa ne scoata din dreptul la mostenire in caz ca o refuz? ce putem face? ce pot face ?
Răspunde
 29-01-2018
Vizitator
Bună ziua! Sunt moștenitor unic,părinții mei fiind divorțați,iar tatăl a decedat in 2006. Unde ar fi mai ok financiar să deschid succesiune, la notar sau la judecătorie? Cum se calculează taxa, in funcție de totalul terenului+curți, construcții? Casa ar avea valoare de aproximativ 13-15 mii de euro! Va mulțumesc pentru timpul acordat!
Răspunde
 29-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
pentru camy46-Daca bunica si bunicul aveau bunuri comune, ceea ce se dezbate acum este doar partea bunicului, ai carui mostenitori sunt bunica si dvs cu fratele, indiferent de ceea ce vrea bunica.Nu puteti declara ceva ilegal, iar bunica poate face testament, insa doar pentru partea ei, care va ramane dupa deces. Acum trebuie dezbatuta mostenirea dupa bunic. Testamentul poate fi atacat in instanta pentru partea care incalca partea mostenitorilor rezervatari.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
pentru Cristina Hadadi-la 15000 euro cu o valoare de 4,67 lei/euro, taxa de timbru este de 2506 lei. . Taxa se calculeaza pentru toate imobilele ( casa/constructii+teren).In cursul procesului se mai face si o expertiza la care se plateste onorariu.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-02-2018

multumesc frumos ptr proptitudine....inca o problema...in anul 1996 bunicii mi au facut acte de vanzare cumparare cu clauza de intretinere fiind casatorita, acum sunt divortata, bunicul a murit iar fostul sot este in relatii bune cu bunica mea si incearca sa convinga sa strice actul de vanzare cumparare!! Precizez ca pana in 2016 cand am divortat am avut grija de ea...intrebarea mea este..se poate anula actul de vanzare cumparare al casei de catre bunica mea fara sa stiu?? multumesc anticipat!!
Răspunde
 01-02-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Este destul de dificil sa obtina anularea contractului de vanzare-cumparare din cele expuse de dvs., insa daca doreste acest lucru are posibilitatea legala sa promoveze in instanta o astfel de actiune.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-02-2018

multumesc ptr raspuns...imi puteti spune va rog in xazul in care ajunge in instanta ce pot face eu ? exista sanse de castig?
Răspunde
 05-02-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Ati afirmat ca tatal dvs. a decedat in 2006 si ca ati fi singurul mostenitor. Au trecut aproape 12 ani.Trebuie sa aveti in vedere faptul ca mostenirile deschise inainte de 1.10.2011 (data intrarii in vigoare a Noului Cod Civil) sunt supuse legii in vigoare la data deschiderii (decesului). Deci, termenul de acceptare a succesiunii este cel prevazut de art.700 vechiul cod civil, adica 6 luni. Poate tatal dvs. avea si alti mostenitori (frati, nepoti, verisori etc) care au dezbatut deja succesiunea. V-as recomanda sa mergeti intai la un notar si sa verificati in Registrele nationale notariale daca s-a deschis succesiunea de catre o alta persoana.
Chiar daca decideti sa va adresati instantei, trebuie sa treceti intai pe la un notar public.
Încheierea de verificare a evidenţelor succesorale este un act notarial care cuprinde rezultatul interogărilor registrelor notariale din care se poate afla dacă o succesiune a fost sau nu dezbătută la un notar public din România, ce moștenitori au acceptat sau au renunțat la moștenire, dacă există testamente etc.
De asemenea, acest act notarial face dovada îndeplinirii procedurii prealabile prevăzută de art. 193 din Noul Cod de Procedură Civilă și se anexează la cererea de dezbatere a succesiunii în instanță. În caz de neîndeplinire a acestei proceduri de către reclamant, pârâtul sau instanța din oficiu, va invoca excepția neîndeplinirii procedurii prealabile care poate conduce la respingerea cererii de chemare în judecată.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.