|
10-02-2018 |
 | Jackson2017
|
| Buna ziua. Va rog sa ma lămuriți intr o speță, ca sa știu cum procedez pe viitor. Tatal meu si mama mea au divorțat în urma cu mai multi ani. La procesul de partaj, tatăl meu a ramas cu casa si a fost obligat sa i plateasca mamei o sulta. Imobilul este pe actul de vanzare cumparare pe numele ambilor parinti. Dupa divort, la un interval de timp, tatal meu s a recăsătorit. Ce drept la mostenire are ce a de a doua soție asupra imobilului, in conditiile in care eu sunt singurul copil al tatalui meu? Mulțumesc anticipat pentru răspuns. | |
|
|
|
10-02-2018 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| In urma partajului (indiferent ce scrie pe contractul de vanzare-cumparare al imobilului), tatal dvs. a devenit proprietar unic al casei. Apoi, s-a recasatorit. Casa nu este bun comun, fiind obtinut de tatal dvs. inainte de cea de-a doua casatorie. La decesul tatalui dvs, vin la mostenire sotia de la acel moment si ceilalti mostenitori, adica dvs, ca unic fiu. In masa succesorala intra bunurile pe care tatal dvs. le va lasa la acel moment, deci inclusiv casa. Sotia 2 1/4 iar Dvs 3/4 Casa nu intra la mostenire daca vi-o vinde cat mai este in viata. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-02-2018 |
 | Jackson2017
|
| De asta am si întrebat. El si a construit o alta locuință cu cea de a doua soție si locuiesc acolo. Si el imi zice sa investesc in casa actuala ca oricum îmi ramane mie. Deja am bagat ceva bani si nu vreau sa ma trezesc ca in vreun moment al vieții sa intre si alții in munca mamei mele si a mea, iar copilul meu sa imparta cu alții dupa mine. Va mulțumesc mult pentru răspuns. | |
|
|
|
10-02-2018 |
|
| Veti avea 3/4 si din jumatatea tatalui dvs. din casa pe care acum o construieste cu S2. (S2 detine 1/2 din casa noua, si va avea 1/4 din jumatatea tatalui. Iar S2 va avea 1/4 din casa in care bagati acum bani. Deci, cereti-i act de vanzare pe casa. Altfel, va spun de pe acum, o sa va judecati in cazul decesului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-02-2018 |
 | Jackson2017
|
| Deci, cumva, eu si s2 ne vom incurca reciproc la o dezbatere de mostenire. Ma gândesc sa nu i faca tatal meu vreun testament in care sa i lase tot si sa ma trezesc ca trebuie sa ma judec. Sumele investite si de investit nu sunt infime, ba dimpotrivă deja am bagat cca 15.000 de lei, urmând ca sa modernizez tot cu inca vreo 50.000 de lei. Daca tatal meu nu vrea sa mi faca acte, ce e de făcut? Am chitante tot pe ce am investit. | |
|
|
|
10-02-2018 |
|
| Chiar si cu testament, aveti dreptul conform legii la rezerva succesorala (jumatate din cota legala). Tineti chitantele ca sa va dovediti dreptul de creanta. (cu mentiunea ca fiecare se prescrie in 3 ani) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
11-02-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| la succesiune, pentru bunurile dobandite de tatal dvs. inainte de incheierea casatoriei, dvs. veti mosteni o cota de 3/4, iar sotia supravietuitoare 1/4. In cazul bunurilor dobantite de soti in timpul casatoriei, sotiei supravietuitoare ii va reveni o cota de 5/8, iar dvs. 3/8. Pastrati toate chitantele reprezentand imbunatatirile aduse imobilului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-02-2018 |
 | Jackson2017
|
| Mulțumesc pentru sfaturi. O sa forțez nota pt un act de vânzare cumpărare, cat e fierul cald. Dupa, nu se stie... | |
|
|
|
12-09-2022 |
 | Vizitator Vizitator |
| Sora mea este la a doua căsătorie.sotul. actual este divorțat și au făcut partaj .prima soție a rămas cu apartament ,el cu casa la tara ,din căsnicia cu prima soție au rezultat doi copii.acum el este în concubinajcu sora mea ,casa de la tara e cu probleme de construii .muncesc amindoi și remediază,investesc bani amindoi .dar casa este pe numelui dl cu care e sora mea in concubinajal As dori să știu în caz de dezbatere a moșteniri ,sora mea are drep la casa.vrea să-i facă acte de vînzare cumpărare fără că copii sa vina sa o dea afara din munca ce o muncește. Care sunt drepturile ei daca ii face act de vînzare cumpărare.si apoi sa se căsătorească legitim. Ce răspuns îmi puteți da. | |
|
|
|
13-09-2022 |
|
| Este suficient sa-i faca contract de vanzare la notar pe o parte din casa. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-09-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Vizitator a scris pe 12-09-2022: Sora mea este la a doua căsătorie.sotul. actual este divorțat și au făcut partaj .prima soție a rămas cu apartament ,el cu casa la tara ,din căsnicia cu prima soție au rezultat doi copii.acum el este în concubinajcu sora mea ,casa de la tara e cu probleme de construii .muncesc amindoi și remediază,investesc bani amindoi .dar casa este pe numelui dl cu care e sora mea in concubinajal As dori să știu în caz de dezbatere a moșteniri ,sora mea are drep la casa.vrea să-i facă acte de vînzare cumpărare fără că copii sa vina sa o dea afara din munca ce o muncește. Care sunt drepturile ei daca ii face act de vînzare cumpărare.si apoi sa se căsătorească legitim. Ce răspuns îmi puteți da. In momentul de fata sora dvs nu are drept de proprietate asupra imobilului, insa in situatia in care se va casatori, in caz de deces al sotului, dansa va mosteni o cota de 1/4 din imobil, iar copiii defunctului 3/4, in parti egale. Sfatul meu este ca sora dvs sa faca un contract de vanzare cumparare pentru o cota din imobil si daca doreste, sa se si casatoreasca. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-02-2024 |
 | Rob Vizitator |
| Buna ziua ..O întrebare .m-am căsătorit cu o văduvă.care are o fata Și are un apartment.in.vilcea..prima de căsătorie era nerestructurat.dar după ce ne-am căsătorit.am restructurat cu banii mei.tot apartamentul..la divorț..pot sa am parte la casa .sau să mă despăgubească.multumesc frumos | |
|
|
|
03-02-2024 |
 | Rob Vizitator |
| |
|
|
04-02-2024 |
| Rob a scris pe 02-02-2024: Buna ziua ..O întrebare .m-am căsătorit cu o văduvă.care are o fata Și are un apartment.in.vilcea..prima de căsătorie era nerestructurat.dar după ce ne-am căsătorit.am restructurat cu banii mei.tot apartamentul..la divorț..pot sa am parte la casa .sau să mă despăgubească.multumesc frumos În caz de divorț, puteți solicita un drept de creanță la partaj, reprezentând 1/2 din costul îmbunătățirilor aduse imobilului, în timpul căsătoriei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |