Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara

05-11-2012
Vizitator
Daca am intentat un proces de micsorarea pensiei alimentare pentru ca de 3-4 luni am un salariu mult mai mic decat il aveam atunci cand s-a stabilit pensia alimentara, sunt obligat sa sa ma prezint la proces. Am atasat cererii de micsorare adeverinta de salariu si copie a contractului actual de munca.
Răspunde
 20-09-2013

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Patrascu Viorel a scris pe 05-11-2012:
sunt obligat sa sa ma prezint la proces..

Nu este obligatoriu să vă prezentați dacă solicitați judecata în lipsă sau sunteți reprezentat de un avocat (judecata în lipsă, mod de judecată care derogă de la principiul general al dezbaterilor judiciare în prezenţa şi cu participarea părţilor, în cazul în care acestea au cerut în scris instanţei ca pricina să fie soluţionată şi în lipsa lor. J.l. poate avea loc numai dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii: a) procedura de citare faţă de părţi este corect îndeplinită; în caz contrar, instanţa este obligată să amâne judecata şi să dispună o nouă citare; b) dacă ambele părţi lipsesc, este necesar ca una din părţi să fi cerut în scris să se procedeze la judecarea cauzei şi în absenţa sa, altfel cauza se suspendă; cererea de j.l. formulată în faţa primei instanţe nu-şi produce efectele şi în instanţele superioare). Detalii: Judecata în lipsă | Dictionar juridic (dex)

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2014
Vizitator
Buna ziua. As dori sa stiu daca in cazul in care tatal meu a intentat proces pentru oprirea pensiei insa procesul inca nu s-a finalizat deoarece facultatea mea nu a trimis actul conform caruia am absolvit facultatea, este posibil ca banii platiti de el pana la finalizarea procesului sa ii platesc retroactiv? Este oare posibil sa imi fie pusa oprire pe salariu?
Răspunde
 12-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Da se poate, daca instanta constata ca ei nu mai erau datorati. Depinde ce dispune instanta si de cd constata ca a incetat oblig de intretinere.

Sigur ca va ramane la latitudinea tatalui daca cere sau nu restituirea acelor sume de bani.

E o situatie mai delicata pt ca sunt rap intre rude.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2014
Vizitator
Si in cazul in care procesul este adresat si mie si facultatii mele iar aceasta din.urma trebuie sa trimita adeveronta cum ca am absolvit facultatea.in acest caz mai este vina mea? si daca momentan in instiintarea de la.tribunal nu este specificat nimic despre plata retroactova a banilor se poate face referire la aceasta la.finalul procesuli?
va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.