Forum avocaţi > Divort

Divort, partaj apartament

10-07-2018
Vizitator
Buna ziua!

Va scriu in legatura cu situatia unui apartament pe care l-am cumparat impreuna cu fostul meu sot. Am divortat amiabil la notar, dar nu am facut inca partajul, eu locuind impreuma cu fiul meu de 15 ani in alta parte. Fostul sot sustine ca a consultat un avocar si acesta ar fi afirmat ca de la data pronuntarii divortului casa ii apartine in exclusivitate, cu obligatia de a ma despagubi. Este un fapt aberant caruia nu-i dau crezare, odata ce detin un act care imi atesta dreptul de coproprietar. Va rog sa-mi spuneti, in cazul in care voi accepta sa fiu despagubita, exista vreo modalitate formala de calcul a despagubirii. Repet, partajul si alte demersuri care sa vizeze patrimoniul comun, nu au fost nici pana in momentul de fata facute. Va multumesc!

Monica Popa
Răspunde
 10-07-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Probabil că avocatul i-a spus că instanța îi poate atribui casa și că pentru partea dvs, prezumat de 1/2 din bun, va plăti sulta. Puteți face partajul în mod amiabil la notarul public, având posibilitatea să evaluați de comun acord bunul luând în considerare valorile de pe piață. Puteți face și o expertiză de evaluare a bunului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-07-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punct de vedere legal, masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale. Daca nu ajungeti la o intelegere amiabila cu fostul sot in privinta modului de impartire al bunurilor, va trebui sa va adresati instantei de judecata cu o actiune. Daca doriti atribuirea in natura a imobilului catre dvs., cu obligatia de a-l despagubi pe sot, puteti solicita instantei acest lucru, modalitatea de impartire a masei succesorale ramanand la aprecierea partilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.