Forum avocaţi > Divort

Custodie exclusiva copii minori

22-07-2018

Buna seara. Va rog foarte mult as avea nevoie de un sfat.Situația se rezuma la:am fost căsătoriți timp de patru ani,din care au rezultat doi copii minori(1 si 3 ani).In timpul căsătoriei, soțul consuma băuturi alcoolice, a sărit la mine cu pumnul eu fiind cu copilul in brațe, a distrus obiecte din casa,era agresiv,folosea injurii,nu asculta ce ii ziceam,asculta numai de părinții lui,mergea întruna sa ii ajute,iar eu trebuia sa apelez la mama mea sa vina sa ma ajute si cu primul copil si cu al doilea,mama locuind in alt sat(15 km distanță), eu urmând și studii universitare dar si master.Ulterior,fiind plecat la munca in străinătate, m-a amenințat telefonic,ca ma omoară iar pe cei mici ii da in plasament. M-am speriat foarte tare, stiindu-l si agresiv,am luat copiii si am venit la mama mea.De o săptămână,am inițiat acțiunea de divorț,dar as dori sa îmi spuneți,va rog,daca am șanse sa obțin custodia exclusiva a copiilor,deoarece,din cate stiu,noul Cod Civil ii da permisiunea sa viziteze copiii dar sa ii si ia la el acasă.Acest lucru i-ar influenta negativ pe pe cei mici,având in vedere comportamentul lui,dar si faptul ca si părinții si bunicii lui ,traiesc intr-un asemenea mediu:băuturi, injurii,scandaluri
Iar el merge mai tot timpul la ei. (Ar putea fi o proba favorabilă faptul ca el,adică soțul,mi-a mărturisit telefonic ca aflandu-se sub influența alcoolului, era pe punctul de a-l sugruma pe un om,spunând ca nu a realizat ce face,si daca nu intervenea cineva, se întâmpla ceva grav?) Mulțumesc mult!
Răspunde
 22-07-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru a obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti trebuie dovedit in fata instantei ca actiunile tatalui pun in pericol grav viata, integritatea corporala si buna dezvoltare a copiilor, astfel ca va trebui sa atasati la dosar plangerile penale pe care le-ati formulat impotriva sotului agresiv, certificatele medico-legale care sa ateste leziunile suferite sau orice alta proba care sa vina in sprijinul dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2018
Vizitator
Bună dimineața
Ne am despărțit la notar pe cale amiabilă si am un minor în custodia mea.Tatal fetei este navigator si mi a zis în decizia de divorț ca imi va trimite lunar banii de 1000roni.In care nu s a ținut de cuvant.Imi pune pensia fetei când vrea.Am hotarat sa o mai ia si el in vacante,Să ai mai cumpere îmbrăcăminte și rechizite școlare deoarece fata imi invata bine si e la liceu.Eu una lucrez intr o agenție de pază pe un salariu de 1162 roni.Acest copil il am si înfiat.Am fost si la un avocat și mi a zis ca nu poate face nimic. Sincer va rog din suflet sa ma îndrumați si pe mine si sa ma ajutati cu un sfat.Ma descurc foarte greu si nu stiu de unde sa incep si unde sa apelez.Acesta e nr meu de telefon.0722378768
Răspunde
 27-07-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Stroea Mariana a scris pe 27-07-2018:
Bună dimineața
Ne am despărțit la notar pe cale amiabilă si am un minor în custodia mea.Tatal fetei este navigator si mi a zis în decizia de divorț ca imi va trimite lunar banii de 1000roni.In care nu s a ținut de cuvant.Imi pune pensia fetei când vrea.Am hotarat sa o mai ia si el in vacante,Să ai mai cumpere îmbrăcăminte și rechizite școlare deoarece fata imi invata bine si e la liceu.Eu una lucrez intr o agenție de pază pe un salariu de 1162 roni.Acest copil il am si înfiat.Am fost si la un avocat și mi a zis ca nu poate face nimic. Sincer va rog din suflet sa ma îndrumați si pe mine si sa ma ajutati cu un sfat.Ma descurc foarte greu si nu stiu de unde sa incep si unde sa apelez.Acesta e nr meu de telefon.0722378768

Dacă pensia de 1000 lei s-a stabilit printr-o hotărâre judecătorească, mergeți la un executor judecătoresc pentru a-l executa silit pe tatăl fetei dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Adina@17 a scris pe 22-07-2018:
Buna seara. Va rog foarte mult as avea nevoie de un sfat.Situația se rezuma la:am fost căsătoriți timp de patru ani,din care au rezultat doi copii minori(1 si 3 ani).In timpul căsătoriei, soțul consuma băuturi alcoolice, a sărit la mine cu pumnul eu fiind cu copilul in brațe, a distrus obiecte din casa,era agresiv,folosea injurii,nu asculta ce ii ziceam,asculta numai de părinții lui,mergea întruna sa ii ajute,iar eu trebuia sa apelez la mama mea sa vina sa ma ajute si cu primul copil si cu al doilea,mama locuind in alt sat(15 km distanță), eu urmând și studii universitare dar si master.Ulterior,fiind plecat la munca in străinătate, m-a amenințat telefonic,ca ma omoară iar pe cei mici ii da in plasament. M-am speriat foarte tare, stiindu-l si agresiv,am luat copiii si am venit la mama mea.De o săptămână,am inițiat acțiunea de divorț,dar as dori sa îmi spuneți,va rog,daca am șanse sa obțin custodia exclusiva a copiilor,deoarece,din cate stiu,noul Cod Civil ii da permisiunea sa viziteze copiii dar sa ii si ia la el acasă.Acest lucru i-ar influenta negativ pe pe cei mici,având in vedere comportamentul lui,dar si faptul ca si părinții si bunicii lui ,traiesc intr-un asemenea mediu:băuturi, injurii,scandaluri
Iar el merge mai tot timpul la ei. (Ar putea fi o proba favorabilă faptul ca el,adică soțul,mi-a mărturisit telefonic ca aflandu-se sub influența alcoolului, era pe punctul de a-l sugruma pe un om,spunând ca nu a realizat ce face,si daca nu intervenea cineva, se întâmpla ceva grav?) Mulțumesc mult!

Motive ca violența sau consumul excesiv de alcool constituie motive întemeiate ce pot fi avute în vedere de către instanța de judecată la pronunțarea unei hotărâri de exercitare în mod exclusiv a autorității părintești.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.