|
08-08-2018 |
 | Bianca Vizitator |
| Buna ziua, sunt casatorita de 11 ani, de cand m-am casatorit am renuntat la serviciu pentru ca sotul avea un copil minor dintr-o casatorie anterioara de 4 ani, si nu m-a mai lasat sa merg la servici pentru a ma ocupa de copil si de casa. Acum avem 2 copii care sunt in clasa 1, sotul meu s-a schimbat foarte mult dupa nasterea celui de-al 2 copil. Dar de cateva luni e tot mai rau nu mai aduce bani in casa, nu-mi spune cat are salariu, nu ma ajuta cu copiii deloc, nu mai cumpara nici paine in casa. In schimb ii cumpara copilului lui telefon de 2500 de lei, tableta cu 500 euro, calculatoare placi video play station. Eu m-am interesat la el la lucru si castiga 4000 de lei. Copiii mei cat au fost mici si pana aproape in prezent au fost imbracati de parintii mei, si mi-au trimis bani pe card si miau dat bani pentru copii. Daca ajung la divort, casa este a sotului meu, dar dupa casatorie s-a bagat apa in casa, canalizare, geamuri termopane, parchet, mobilat, facut baie, bucatarie, camere, cum pot demostra toate acestea? S-a luat un automobil de 12000 de euro pe credit dupa casatorie, masina e pe numele sotului, creditul este achitat, sotul poate vinde sau instraina masina fara acordul meu sau la partaj am drept la masina sau la tot ce s-a facut in casa? Cum pot demonstra ca nu aduce bani in casa? Eu am lucrat pe perioada verii si mi-a fost fooarte greu pentru ca sotul nu a facut absolut numic acasa, nici de copii nu s-a ingrijit, ii tinea flamanzi sau mi aducea la lucru cand ii era greu cu ei. Tin sa mentionez ca copilului lui ii face mancare, si ce cumparam eu pentru copii manca el cu baiatul lui cel mare sau daca le faceam la copii mancare tot el.manaca, copiii pot fi intrebati de aceste lucruri la divort? Cumpara paine si o tine ascunsa in camera fiului lui. Tin sa mentionez ca m-am ocupat exemplar de copilul lui din prima casatorie si de copii mei, eu l-am dus la gradinita, eu m-am ocupat de igiena lui, eu m-am ocupat cu toate. Mama lui nu a contribuit deloc la cresterea lui in 11 l-a vazut doar de 3 ori. Mai vreau sa mentionez ca el nu a dormit cu mine din prima noapte de cund ne-am casatorit, el are camera lui si a fiului sau care are 15 ani, acesta poate fi motiv de divort? Fiul lui fumeaza, si uneori cand el e la servici aduce baieti acasa sau vine acasa la 5 dimineata, si il pune sa conduca masina desi eu nu sunt deacord. El zice ca imi ia unul din copiii pentru a nu plati pensie alimentara sau pentru a nu cere partaj, pot cere partaj desi nu am lucrat cu acte pe perioada casatoriei, mentionez ca eu m-am ocupat singura de menajul casei si de copiii. Si pot cere ceva si pentru faptul ca am renuntat la serviciul meu pentru casatorie si pentru copilul lui ? | |
|
|
|
12-08-2018 |
 | Bianca Vizitator |
| Buna, imi poate spune cineva care cunoaste legea ce as putea face in cazul de fata? | |
|
|
|
13-08-2018 |
| Dacă considerați că mariajul nu mai poate continua, introduceți o acțiune de divorț și solicitați ca autoritatea părintească să fie comună, locuința copiilor să fie la dvs și tatăl să fie obligat la plata unei pensii de întreținere pentru copii. Trebuie să probați la instanță că aveți posibilitatea să vă îngrijiți copiii, că le puteți asigura o locuință și condiții minime decente de creștere și educare. Și casa părinților dvs sau o casă a unor cunoștințe poate fi considerată locuință, deoarece nu contează sub ce formă locuiți (titular contract sau tolerat), important e să puteți locui undeva. Se poate introduce, odată cu cererea de divorț, o ordonanță președințială prin care să solicitați ca locuința copiilor să fie la dvs și tatăl să plătească o pensie de întreținere până la soluționarea dosarului de fond. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-08-2018 |
 | Emilia1967 Vizitator |
| Buna ziua. Doresc sa divortez de sotul meu. Avem un fiu de 22 ani. Se poate ca in cazul partajului sa cer 2 treimi din valoarea bunului comun (apartament) avand in vedere ca fiul meu locuieste cu mine? Multumesc anticipat pentru raspuns! | |
|
|
|
23-08-2018 |
| Partajul are loc doar intre soti si vizeaza bunurile dobândite în timpul căsătoriei. Existența copiilor minori sau majori nu are nicio influență asupra cotei parti din bunuri. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
23-08-2018 |
 | Emilia1967 Vizitator |
| Multumesc foarte mult pentru raspuns! In cazul in care bunul comun (apartament) a fost achizitionat din bani rezultati din mosteniri primite de ambii soti, iar sotii nu cad de acord asupra procentului fiecaruia, cum va fi impartit bunul in cazul partajului in instanta? Multumesc anticipat sim pentru acest raspuns! | |
|
|
|
23-08-2018 |
| In functie de contribuția fiecăruia stabilită în urma probatoriului administrat. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
27-08-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Emilia1967 a scris pe 23-08-2018: Multumesc foarte mult pentru raspuns! In cazul in care bunul comun (apartament) a fost achizitionat din bani rezultati din mosteniri primite de ambii soti, iar sotii nu cad de acord asupra procentului fiecaruia, cum va fi impartit bunul in cazul partajului in instanta? Multumesc anticipat sim pentru acest raspuns! Daca dvs. ati avut o contributie majoritara la dobandirea bunului, puteti solicita o cota mai mare, urmand a aduce dovezi in fata instantei in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |