Forum avocaţi > Divort

Bani in cont economii - in divort. Se mai pot recupera?

20-08-2018

Eu si sotia am decis sa divortam dupa ce am aflat de infidelitate acesteia.
Avem un cont de economii pe numele copilului la care suntem ambii imputerniciti iar copilul titular (are 11 ani). Toate fondurile depuse au fost din salariul meu si pot dovedi acest lucru prin extrasele de cont. Dupa ce am aflat de infidelitatea acesteia am scos toti banii si ii tin la "saltea" si i-am spus ca nu-i mai vede. Ce sanse are sa recupereze o parte din ei daca eu nu sunt disponibil sa ii dau si avand in vedere ca nu a cotizat 1 leu?
Răspunde
 20-08-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale. Daca puteti face dovada ca aportul dvs. a fost majoritar la dobandirea bunurilor ce compun masa partajabila, atunci puteti solicita atribuirea unei cote mai mari, insa culpa sotiei in desfacerea casatoriei nu va diminua procentul ce ii revine din acele sume economisite in timpul casatoriei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Chiar dacă ați scos banii din cont dovada existentei acestora se face ușor. In cadrul partajului, se va depune dovada faptului ca banii au fost scoși de Dvs. In cadrul partajului, puteți solicita ca instanța sa constate ca Dvs ați contribuit mai mult la dobândirea bunurilor comune.
Aveți însă in vedere ca la stabilirea cotei de contribuție se va lua in condiderare și îndeplinirea obligațiilor soților, astfel ca munca soției in gospodărie și creșterea copilului va fi avuta in vedere de instanța.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-08-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
In cadrul partajului vor fi împărțiți si banii din acel cont ( al carui sold va putea fi usor verificat la data lichidării ) in functie de cota de contributie concretă la constituirea acelui depozit.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-08-2018
Vizitator
Buna seara,
Contributia la cresterea copilului stabilita la notar in urma divortului nu se mai cuvine daca copilul lucreaza pe timpul verii? Mentionez ca a terminat liceul si a intrat la facultatea de medicina, urmand sa inceapa cursurile din octombrie. Tatal lui refuza sa trimita acea contributie pentru lunile august si septembrie, invocand motivul ca noi (eu si fiul nostru) lucram amandoi, iar el numai singur.
Multumesc!
Răspunde
 25-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cornelia Csortan a scris pe 25-08-2018:
Buna seara,
Contributia la cresterea copilului stabilita la notar in urma divortului nu se mai cuvine daca copilul lucreaza pe timpul verii? Mentionez ca a terminat liceul si a intrat la facultatea de medicina, urmand sa inceapa cursurile din octombrie. Tatal lui refuza sa trimita acea contributie pentru lunile august si septembrie, invocand motivul ca noi (eu si fiul nostru) lucram amandoi, iar el numai singur.
Multumesc!

Ce este menționat in hotărârea judecătorească referitor la obligaria de plata a pensiei, ca pensia se plătește pana la majorat ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.