Buna ziua! Sunt cetatean roman si in urma unei relatii cu un cetatean spaniol a rezultat un copil,fiica mea de 7 ani nascuta in Spania. Noi nu suntem casatoriti. Din cauza neintelegerilor nu mai locuim impreuna, iar eu impreuna cu fiica mea am venit in Romania in vara anului 2017 cu procura de la tata. Tatal este consumator de droguri (de aproximativ 30 de ani, timp in care a fost de mai multe ori internat in centre de dezintoxicare), fapt pentru care si in momentul de fata se afla internat inca din luna august 2017 . In acest timp eu am intentat proces in Spania pentru optinerea custodiei si plata pensiei alimentare. In luna mai 2018 s-a desfasurat procesul pe teritoriul Spaniei. Tin sa prezcizez ca eu nu am depus marturie in fata instantei,doar avocatii intrau si ieseau intrebandu-ne diverse lucruri,printre care mi s-a impus sa duc copilul inapoi pentru ca este nascut acolo si este cetaten spaniol. Eu le-am spus ca nu pot aduce copilul pentru ca nu detin o casa pe teritoriul Spaniei, chiriile sunt foarte mari si nu am posibilitati pentru intretinerea fetei in Spania. Atunci avocatul mi-a transmis (ceea ce a spus judecatorul) ca daca nu duc copilul pana la data inceperii anului scolar( 1 septembrie 2018) o vor lua si o vor duce intr-un centru pentru minori. Atunci eu m-am speriat si am promis ca voi duce fata inapoi la data ceruta, fapt care nu s-a implinit. Mai mult decat atat, in timpul procesului copilul se afla pe teritoriul Romaniei. Inca de anul trecut copilul este inscris la scoala, la medic si are un domiciliu stabil. In urma procesului am obtinut tutela copilului firma si fara drept de recurs cu fixarea unui program de vizita si a unei pensii alimentare. In momentul de fata eu si fetita ne aflam in Romania, drept pentru care nu am indeplinit conditia impusa. Decizia mea este sa raman in Romania, unde am toate conditiile necesare pentru cresterea si educarea fiicei mele. Tin sa precizez ca nu sunt imporiva relatiei copilului cu tatal,nici a vacatelor petrecute impreuna cu el chiar si in Spania.Sunt de acord sa vina si chiar sa stea la domicilui copilului pentru programul de vizite. Ce pot sa fac ca sa nu mai traiesc cu frica ca oricand mi-o poate lua, deoarece m-a amenintat cu faptul ca va cere custodia ? |
|