Forum avocaţi > Divort

Mama vrea sa plece in străinătate dar eu sunt minora

13-09-2018
Vizitator
Am 16 ani iar părinții mei au divorțat. Eu stau împreuna cu mama iar sora mea mai mare, de 17 ani, sta cu tatăl meu, fiind custodie comuna. Tatăl meu și cu sora mea stau in casa unde am stat toți înainte de divorț iar eu cu mama stam intr-un apartament modern in chirie. Problema este ca mama nu-și permite sa mai plătească mâncarea, facturi, rate sau orice altceva deoarece salariul ei este strict cât chiria, fiind 250 euro. Eu împreuna cu mama ne-am hotărât ca ea sa plece in străinătate, mai exact in Anglia, la niște rude sa muncească acolo și sa-mi trimită mie bani pentru tot, inclusiv bani pentru a ma întreține pe mine. Totuși, ca sa nu ma lase chiar singura s-a gândit sa-mi pună un tutore legal, fiind verișoara mamei sau chiar bunica mea din partea mamei. Însă tata a aflat asta și mi-a spus ca după ce mama va pleca, el va veni cu protecția copilului și ma va lua la el deoarece el nu accepta sa aibe grija de mine altcineva, in afara de el sau mama. Însă mama nu este de acord sa stau cu tata și nici eu atâta timp cât mie imi place mult mai mult apartamentul unde stau acum. Mama nu vrea sa stau cu tata deoarece ea crede ca tata o va da in judecată pentru a-și pierde custodia mea. Tata însă, pe lângă faptul ca trebuie sa o întrețină pe sora mea , are și o noua prietena care aceasta are și ea încă 2 copii mult mai mici. Iar eu nu cred ca ar putea sa ma întrețină la fel de bine cum ar putea mama. Am auzit totuși ca eu nu as putea sa fac nimic in legătura cu asta pentru ca sunt minora dar eu consider ca sunt totuși destul de mare încât sa stau singura ba chiar și cu un tutore. Dacă le-as spune și le-as demonstra celor de la protecția copilului ca e mult mai bine pentru mine sa stau cu mama chiar dacă ea va fi plecată, ar ajuta?
Răspunde
 13-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cele stabilite prin sentința de divorț, referitoare la autoritatea părintească, se bucură de autoritate de lucru judecat doar relativă, adică până la schimbarea împrejurărilor care au fost avute în vedere la pronunțarea soluției.
În cazul în care mama dvs decide să plece să muncească în străinătate, este evident că împrejurărilr se schimbă. În consecință, tatăl dvs poate solicita instanței ca locuința dvs să fie stabilită la el. Este de la sine înțeles că instanța decide doar cu respectarea interesului superior al minorului, astfel că, în funcție de circumstanțe, va putea admite o eventuală cerere a tatălui dvs sau va putea lua o altă decizie, la cerere.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.