| Am 16 ani iar părinții mei au divorțat. Eu stau împreuna cu mama iar sora mea mai mare, de 17 ani, sta cu tatăl meu, fiind custodie comuna. Tatăl meu și cu sora mea stau in casa unde am stat toți înainte de divorț iar eu cu mama stam intr-un apartament modern in chirie. Problema este ca mama nu-și permite sa mai plătească mâncarea, facturi, rate sau orice altceva deoarece salariul ei este strict cât chiria, fiind 250 euro. Eu împreuna cu mama ne-am hotărât ca ea sa plece in străinătate, mai exact in Anglia, la niște rude sa muncească acolo și sa-mi trimită mie bani pentru tot, inclusiv bani pentru a ma întreține pe mine. Totuși, ca sa nu ma lase chiar singura s-a gândit sa-mi pună un tutore legal, fiind verișoara mamei sau chiar bunica mea din partea mamei. Însă tata a aflat asta și mi-a spus ca după ce mama va pleca, el va veni cu protecția copilului și ma va lua la el deoarece el nu accepta sa aibe grija de mine altcineva, in afara de el sau mama. Însă mama nu este de acord sa stau cu tata și nici eu atâta timp cât mie imi place mult mai mult apartamentul unde stau acum. Mama nu vrea sa stau cu tata deoarece ea crede ca tata o va da in judecată pentru a-și pierde custodia mea. Tata însă, pe lângă faptul ca trebuie sa o întrețină pe sora mea , are și o noua prietena care aceasta are și ea încă 2 copii mult mai mici. Iar eu nu cred ca ar putea sa ma întrețină la fel de bine cum ar putea mama. Am auzit totuși ca eu nu as putea sa fac nimic in legătura cu asta pentru ca sunt minora dar eu consider ca sunt totuși destul de mare încât sa stau singura ba chiar și cu un tutore. Dacă le-as spune și le-as demonstra celor de la protecția copilului ca e mult mai bine pentru mine sa stau cu mama chiar dacă ea va fi plecată, ar ajuta? |
|