Forum avocaţi > Divort

Moștenire după unica fiică ( succesiune )

16-09-2018

Eu sunt nepotul bunicii mele, cel care scriu acum. Doresc 2 intrebari:
1.Daca bunica mea (decedată )a avut o singura fiică (mama mea), mai trebuie efectuata o succesiune în privința asta, fiind singura la părinți ?
2. Tatăl meu și mama mea sunt divorțați. Tatălui meu ii revine prin partaj și moștenirea mamei mele ?
Răspunde
 16-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
1. Trebuie făcută succesiunea după bunica dvs. Mama dvs trebuie să dea la notar o declarație de acceptare a moștenirii în termen de 1 an de la data decesului bunicii.
2. Tatăl dvs nu are nici un drept asupra bunurilor moștenite.

Acum cât timp a murit bunica dvs ?.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2018

De doar 2 luni a murit .
Răspunde
 16-09-2018

Mama mea dorește, defapt, că apartamentul bunicii mele să îmi rămână mie , fiindcă pe mama ei am ingrijito timp de 2 ani( asistent personal la domiciliu ). Întrebări :
1 . Succesiunea poate fi deschisă atat de mine cât și de mama mea , sau doar de mama mea ?Precizez căci ea acum lucrează în Italia și nu prea poate.
2 . Daca as putea deschide eu succesiunea, îmi puteți spune care ar fi demersul acestei succesiuni ?
3. Ce prespun aceste acte doveditoare de acceptare a moșteniri ( ce fel de acte îmi trebuiesc și unde trebuie sa mă prezint cu ele )
Vă mulțumesc
Răspunde
 16-09-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
1. succesiunea poate fi deschisa numai de mama dvs.
2. nu, nu puteti deschide succesiunea dvs. atat timp cat mama traieste
3. declaratie de acceptare a mostenirii/succesiunii data la notar.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
AlexandruM a scris pe 16-09-2018:
Mama mea dorește, defapt, că apartamentul bunicii mele să îmi rămână mie , fiindcă pe mama ei am ingrijito timp de 2 ani( asistent personal la domiciliu ). Întrebări :
1 . Succesiunea poate fi deschisă atat de mine cât și de mama mea , sau doar de mama mea ?Precizez căci ea acum lucrează în Italia și nu prea poate.
2 . Daca as putea deschide eu succesiunea, îmi puteți spune care ar fi demersul acestei succesiuni ?
3. Ce prespun aceste acte doveditoare de acceptare a moșteniri ( ce fel de acte îmi trebuiesc și unde trebuie sa mă prezint cu ele )
Vă mulțumesc

Daca mama doreste sa va dea dvs. apartamentul, dupa dezbaterea mostenirii de pe urma bunicii, mama va poate vinde sau dona imobilul respectiv.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2018
Vizitator
Cineva mi-a spus, surse necunoscute , căci nu ar trebuii deschisă o succesiune deoarece mama mamei mele a avut doar o singura fiică . De ce ar fi obligatoriu că această succesiune să fie deschisa daca doar o singura persoana poate avea acces la apartament ? Lamuriti-ma va rog . Mulțumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.