Forum avocaţi > Divort

Dreptul de locuinta al copilului major

26-09-2018
Vizitator
Stimate doamnelor si domnilor,
a-si avea a intrebare in legatura cu dreptul de locuinta unui copil devenit major. Fratele meu s-a divortat de trei ani, copilul a avut 15 ani. Copilul la instanta a ales s-a locuiasca cu mama lui. In luna trecuta a implinit varsta de 18 ani, merge la scoala. Fratele meu plateste pensia de intretinere, stabilita de judecatorie. El lociueste intr-o casa ce apartine parintilor mei. Saptamana trecuta a venit copilul lui si a anuntat, ca va muta “inapoi in casa parinteasca”, adica la fratele meu. Situatia este urmatoare: deoarece divortul a fost foarte “murdar” parintii mei, cine locuiesc pe aceea curte, au suferit foarte mult din cauza certurilor. Nici fratele meu nu doreste ca copilul sa locuiasca la el. In legatura cu situatia am doua intrebari: are copilul dreptul sa se mute in casa parintilor mei (chiar daca tatal lui locuieste acolo) fara permisiunea proprietarilor si al tatalui? La sfarsitul divortului instanta a stabilit ca mama lui sa fie parintele rezident. A doua intrebare: trebuie sa plateasca fratele meu mai departe pensiunea de intratinere, chiar daca copilul va locui la el (sau va trebui sa plateasca fosta sotie)?
Va multumesc foarte mult.
Răspunde
 26-09-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Copilul devenit major, din moment ce se afla in continuarea studiilor, are posibilitatea legala de a solicita in instanta obligarea parintilor la plata pensiei de intretinere pe toata perioada in care se afla inscris la o forma de invatamant, fara a depasi varsta de 26 de ani. Referitor la situatia locativa, daca tatal nu doreste ca fiul sau sa locuiasca la dansul, nu poate fi obligat sa il primeasca in spatiu.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Copilul este major. Tatăl nu poate fi obligat să-l primescă în spațiu pe copil, dar tatăl are obligația să-i plătească copilului pensia de întreținere până la vârsta de maxim 26 de ani, dacă copilul se află în continuarea studiilor.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2018
Vizitator
Daca copilul este major si prin hotararea de divort domiciliul copilului este stabilit in fosta locuinta comuna ,tatal are dreptul sa nu il primeasca in casa?Copilul este in clasa a 12 a iar eu nu detin o locuinta si sunt plecata din tara!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.