|
17-02-2014 |
 | Andre Vizitator |
| buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.ce sanse de castig are o sotie divortat,la castigarea unei masini dobandite in timpul casatoriei,iar sotul a decedat dupa divort,la cativa ani.partaj nu sa facut pe bunuri,iar fostul sot decedat ,nu are mama,tata,frati surori,,, | |
|
|
|
19-02-2014 |
| Dacă este bun comun dobândit în timpul căsătoriei, aveți o cotă parte de 1/2. Va trebui să vă interesați care sunt moștenitorii și dacă au dezbătut succesiunea de pe urma defunctului. Există posibilitatea ca aceștia să fie de acord să facă un contract de partaj voluntar cu sultă, în caz contrar va trebui să-i chemați în judecată. | Tel: 0726307109 E-mail: asurdescu@gmail.com Www: http://avocatcivil.net Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti | |
|
|
|
|
19-02-2014 |
 | Andrei Vizitator |
| va multumesc mult .....mostenitor cu drept de succesiune ,este doar un var o ruda de gradul 4.si nu vad ce drept ar avea el,deoarece eu am si acte doveditoare ca platesc rate la masina.putem sa ne intelegem amiabil si el sa ramana cu restul de mostenire ce mai avea fostul meu sot??? VA MULTUMESC | |
|
|
|
20-02-2014 |
| Moștenitorului fostului dvs. soț îi va reveni 1/2 din mașină (cota care îi aparținea soțului). După ce va dezbate succesiunea de pe urma defunctului și va obține certificatul de moștenitor care să includă și mașina respectivă, veți putea încheia cu acesta fie un contract de partaj cu sultă, fie un contract de vânzare-cumpărare cu privire la cota parte pe care a moștenit-o. Evident, dacă va fi de acord să vă cedeze cu titlu gratuit cota-parte moștenită din mașină, există și posibilitatea să faceți un contract de donație. | Tel: 0726307109 E-mail: asurdescu@gmail.com Www: http://avocatcivil.net Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti | |
|
|
|
|
26-03-2015 |
 | Ilona Vizitator |
| sotul a primit mostenire casa parinteasca.Tot aici am locuit si noi de la casatorie. Dupa decesul lor(socrilor) pe chitanta de impozit eu nu apar. Am vreun drept in caz de divort? | |
|
|
|
26-03-2015 |
| Nu, imobilul este bun propriu al sotului. In caz de divort aceesta nu poate face obiectul partajului. Doar daca sunteti casatoriti si el decedeaza, aveti drept succesoral inclusiv asupra acestui imobil. Daca ati cheltuit ceva bani in amenajarea casei atunci aveti un drept de creanta asupra a 1/2 din sumele investite. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
12-12-2016 |
 | Aurel Vizitator |
| Buna seara ! parintii meu au construit o casa unde au fost amandoi proprietari, au divortat insa nu au apucat sa faca partajul iar mama mea a decedat. Intrebarea mea este cum se va impartii casa?ii va revenii tatalui tot? Mentionez ca sunt singurul copil. Multumesc ! | |
|
|
|
13-12-2016 |
| Buna ziua, NU. Nu ii va revenii tatalui tot! Pe mama o mosteniti dvs. Avand in vedere ca la momentul decesului mamei parintii dvs. erau divortati, dvs. veti mosteni toate bunurile ramase de pe urma mamei. Tatal dvs. nu are drept de mostenire de pe urma decesului mamei dvs., dar el are o cota indiviza din bunurile realizate in comun in timpul casatoriei. Se presupune ca, cota este de 50%. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
13-12-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Aurel a scris pe 12-12-2016: Buna seara ! parintii meu au construit o casa unde au fost amandoi proprietari, au divortat insa nu au apucat sa faca partajul iar mama mea a decedat. Intrebarea mea este cum se va impartii casa?ii va revenii tatalui tot? Mentionez ca sunt singurul copil. Multumesc ! Casa fiind construita in timpul casatoriei, cotele sotilor se prezuma a fi egale. In urma dezbaterii mostenirii, tatalui ii va reveni o cota de 5/8 din imobil, iar dvs., in calitate de copil, va revine o cota de 3/8. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-09-2022 |
 | Constanta Vizitator |
| Sant divorata de mul am Doi copii fostul sot a murit am dreptulu la casa am Doi copii multumesc | |
|
|
|
27-09-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca ati divortat, nu aveti calitatea de mostenitor al fostului sot, in schimb copiii defunctului vor putea veni la mostenirea de pe urma tatalui lor. Daca nu ati efectuat partajul si aveti bunuri comune, va trebui sa efectuati iesirea din indiviziune cu mostenitorii defunctului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-11-2023 |
 | GINA N. Vizitator |
| Buna seara, Tatal meu a achizitionat un teren necasatorit,apoi din vanzarea unei case, cu pretul obtinut a construit o alta casa pe acest teren. Intre timp s-a recasatorit ,dupa 15 ani a divortat fara a face partajul, acum a decedat.Eu sunt unicul copil copil din prima casatorie.Inteleg ca trebuie facuta iesirea din indiviziune cu cea de-a doua sotie. Mai pot proba in instanta ca aceasta nu a participitat la constructia casei si casa este bun propriu al tatalui meu ? Va multumesc pentru raspuns | |
|
|
|
27-11-2023 |
| Imobilul a fost construit în timpul casatoriei? Aveți dovezi ca acest imobil a fost construit din surse proprii ale tatălui? Dacă doriți să obțineți intreaga masa succesorala, va trebui sa dezbateti mostenirea in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-12-2023 |
 | Ginan Vizitator |
| După 3 luni de la încheierea căsătoriei, soțul decedat a achitat suma pt.construirea casei , suma provenită din pretul vânzarii altui imobil - bun propriu, vândut cu o lună înaintea căsătoriei.Posed chitanțe de mana semnate cu martori în anul 1999.Probabil ca sotia va trebui să demonstreze în instanta cota ei de participare - daca are.Cat va dura un asemenea proces.Multumesc. | |
|
|
|
02-12-2023 |
| Va trebui să dezbateți partajul succesoral în instanță, dacă sunteți moștenitorul defunctului. În funcție de probele pe care le dețineți, instanța va stabili cotele care le revin moștenitorilor. Durata de soluționare variază, însă de regulă depășește un an. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |