Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Divort la notar cu 2 copii minori - diminuare pensie intretinere + plata in natura

23-10-2018
Vizitator
Buna ziua,

Acum 3 ani am divortat de comun acord la notar, autoritate tutelara comuna. De atunci ii platesc fostei sotii 33% din venituri, lunar, in cont, conform inscrisurilor notariale. As dori sa diminuez aceasta suma deoarece copiii locuiesc si la mine si in acelasi timp suplimentar fata de pensia de intretinere contribui si eu la a le achizitiona haine, rechizite, obiecte recreative (bicicleta, role etc) detinand in acest sens bonuri si facturi doveditoare. De asemenea i-am propus fostei sotii trecerea la plata in natura conform legii dar aceasta nu a fost de acord.

Mentionez ca desi ar trebui sa ne consultam in ceea ce priveste deciziile asupra copiilor, ea primind in fiecare luna acesti bani fara intarziere din partea mea, toate deciziile asupra scolii, activitatilor suplimentare ale copiilor etc le ia singura.

In ce masura se poate diminua procentajul pensiei si trecerea la participarea in natura?

Multumesc.
Răspunde
 23-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Copiii au început sa locuiască la Dvs ulterior divorțului la notar? De asemenea, contribuția in natura este ulterioară divorțului la notar ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-10-2018
Vizitator
Buna ziua,

Probabil m-am exprimat gresit. Momentan pensia o platesc prin virament in contul mamei. Copiii locuiesc la mama dar cateva zile pe luna vin si la mine.

Dorinta mea este de a trece la o plata a pensiei in natura prin implicarea in cheltuielile lor cu scolarizarea, activitatile extracuriculare (inot, limbi straine) etc precum si diminuarea cuantumului astfel incat sa le pot cumpara si eu haine, jucarii sau ce mai au nevoie.

Multumesc.
Răspunde
 23-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Se poate formula o acțiune prin care să solicitați plata pensiei în natură, invocând faptul că de ceva vreme contribuiți la întreținerea copiilor și în natură, iar prestația în natură reprezintă regula. Trebuie să fiți conștient că instanța ar putea considera că acele condiții avute în vedere la momentul divorțului nu s-au schimbat, ceea ce presupune respingerea cererii.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.