Forum avocaţi > Divort

Drepturile de după divorț, asupra celuilalt

31-10-2018
Vizitator
Bună ziua. Acum 2 ani părinții mei au divorțat, eu și cu sora mea rămânând în custodia mamei. Acum un an, mama mea și-a găsit pe altcineva, mutându-ne din satul în care stătesem până atunci, la bunica din partea mamei. Acum 2 luni mama mea și-a schimbat buletinul, schimbându-și astfel domiciliu. Ea a dus copie la tribunal, la poliție, si oriunde a mai trebuit,de acolo anunțându-se la poșta unde tatăl meu punea banii, că acum trebuie să pună pe o altă adresă, cri care lucrează acolo, anunțându-l. Luna aceasta a început să îmi dea din nou mesaje, spunându-mi că el nu va mai pune banii pe noua adresă (el punând pe acea adresă, cu buletinul mamei pe noua adresă, eu neputând să ridic pensia alimentară), atâta timp cât el nu are convingere că domiciliu de pe buletin este schimbat. I-am trimis o poză cu buletinul mamei, lăsând la vedere domiciliul. Mi-a spus că asta nu îi demonstrează faptul că ea și-a schimbat domiciliul, spunându-mi că el trebuie să aibă o copie de pe buletinul ei (lucru pe care l-a cerut de multe ori până acum, sub diferite pretexe), iar eu i-am spus că nu are dreptul de a cere asa ceva, ei fiind divorțați. Mi-a replicat de fiecare dată că are dreptul de a cere asta, pentru că așa a fost sfătuit de un avocat. Pe lângă asta, sora mea, de 16 ani, e plecată la o mătușa, în alt județ; ea spunând că banii care-i reveneau ei din pensia alimentară, să-i folosesc tot eu. El a început să-mi zică că are dreptul să nu trimită și banii pentru ea, atâta timp cât ea nu e aici, cu noi (din nou fiind sfatuit de un asa-zis avocat),și pe lângă acestea, el fiind bolnav, are 2 pensii de handicap, una de 300 lei, si una de 500 lei, dintre care a declarat-o doar pe cea de 300 lei, astfel noi primind doar 160 lei per total.
Răspunde
 01-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți sa cereți executarea silită.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2018
Vizitator
Executarea silită, pentru ce anume?
Răspunde
 01-11-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Buna ziua.
Dreptul la pensia de intretinere/alimentara pe care tatal dvs trebuie sa o plătească v-o garantează chiar legea. In acest sens daca deja aveti 16 ani impreună cu mama si cu copie de pe hotararea de divort sau hotărârea prin care vi s-a stabilit plata pensiei vă duceti la sectia de politie din localitatea unde locuiti si depuneti plangere impotriva tatălui pentru nerespectarea hotărârilor judecătoresti. Daca aveti mesajele scrise de la tatal dvs puteti sa le atasati si pe acelea.
Comportamentul tatălui dvs nu este unul normal ci chiar de intimidare.
Totodată aveti la indemana sa depuneti la circumscriptia judecatoriei unde locuiti acum actiune pentru majorarea pensiei alimentare in care instanta sa tina seama de ambele venituri ale tatalui. In acest sens solicitati instantei sa faca adresa la cele doua institutii de unde tatal dvs beneficiaza de banii respectivi. Acele institutii vor raspunde instantei.
Succes !

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Pintilei Ioana a scris pe 01-11-2018:
Executarea silită, pentru ce anume?

Executare silită pentru plata pensiei de întreținere deoarece Dvs dețineți un titlu (hotărârea judecătorească) prin care este instituita obligația la pensie.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Deasemenea, asa cun va sfatuieste colegul meu, vă puteți adresa unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a sentintei pe care o aveti deja pentru stabilirea pensiei de intretinere.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.