| Bună ziua. Acum 2 ani părinții mei au divorțat, eu și cu sora mea rămânând în custodia mamei. Acum un an, mama mea și-a găsit pe altcineva, mutându-ne din satul în care stătesem până atunci, la bunica din partea mamei. Acum 2 luni mama mea și-a schimbat buletinul, schimbându-și astfel domiciliu. Ea a dus copie la tribunal, la poliție, si oriunde a mai trebuit,de acolo anunțându-se la poșta unde tatăl meu punea banii, că acum trebuie să pună pe o altă adresă, cri care lucrează acolo, anunțându-l. Luna aceasta a început să îmi dea din nou mesaje, spunându-mi că el nu va mai pune banii pe noua adresă (el punând pe acea adresă, cu buletinul mamei pe noua adresă, eu neputând să ridic pensia alimentară), atâta timp cât el nu are convingere că domiciliu de pe buletin este schimbat. I-am trimis o poză cu buletinul mamei, lăsând la vedere domiciliul. Mi-a spus că asta nu îi demonstrează faptul că ea și-a schimbat domiciliul, spunându-mi că el trebuie să aibă o copie de pe buletinul ei (lucru pe care l-a cerut de multe ori până acum, sub diferite pretexe), iar eu i-am spus că nu are dreptul de a cere asa ceva, ei fiind divorțați. Mi-a replicat de fiecare dată că are dreptul de a cere asta, pentru că așa a fost sfătuit de un avocat. Pe lângă asta, sora mea, de 16 ani, e plecată la o mătușa, în alt județ; ea spunând că banii care-i reveneau ei din pensia alimentară, să-i folosesc tot eu. El a început să-mi zică că are dreptul să nu trimită și banii pentru ea, atâta timp cât ea nu e aici, cu noi (din nou fiind sfatuit de un asa-zis avocat),și pe lângă acestea, el fiind bolnav, are 2 pensii de handicap, una de 300 lei, si una de 500 lei, dintre care a declarat-o doar pe cea de 300 lei, astfel noi primind doar 160 lei per total. |
|