|
17-02-2014 |
| Domnilor, asa cum am scris in titlu m-ar interesa care sunt pasii de urmat pt a initia divortul in cazul unei casatorii de 14 ani in urma careia a rezultat o minora de 13 ani. Alte detalii: la ora actuala nici eu nici sotia nu avem servici (eu am lucrat in ultimii 6 ani in afara tarii, iar sotia a fost concediata in urma cu o saptamana), avem o casa lasata prin contract de vanzare-cumparare de la socrii (soacra traieste cu noi in acelasi imobil. socrul decedat intre timp), bani depusi la banca in mai multe conturi pe numele ambilor soti (eu titular, ea imputernicita), mobila si electrocasnice detinute in casa si achizitionate de-a lungul casniciei. Doresc sa obtin divortul, sa le las (pe sotia, copila si soacra) sa stea in continuare in imobilul ramas de la socrii (eu urmand sa eliberez spatiul la pronuntarea divortului, fara sa ma intereseze nici o despagubire pt imobil), sa trec 2/3 din banii de la banca de pe numele meu pe numele sotiei si sa am dreptul de a vizita minora la intervalele de timp stabilite de curte. Plata cheltuielilor de judecata si a avocatului nu ar reprezenta o problema, o voi face din banii munciti in ultimii 6 ani. Intrebarile mele (pe langa cea din titlu) sunt: 1. ce sanse am sa mi se accepte actiunea de divort in instanta? 2.cum se va stabili in instanta plata alocatiei pt copil in conditiile in care nu am servici si nu am pretentii la imobil? 3. daca voi avea castig de cauza pt a transfera 2/3 din banii de la banca pe numele sotiei? Domiciliez in Campina, Prahova. Va multumesc, pt timpul acordat. | |
|
|
|
18-02-2014 |
 | Roman relu Bucuresti
|
| daca exista posibilitatea unei in telegeri se poate rezolva foarte usor. Pentru a avea taxe cit mai mici recomand un partaj rezolvat printr-o tranzactie. aveti datele de contact in prezentare |
| |
|
|
|
18-02-2014 |
| Va multumesc d-ul Roman, am retinut datele Dvs de contact; as dori sa mai stiu daca exista riscul ca minora sa fie incredintata de catre curte Protectiei copilului intrucat nici unul din noi parintii nu avem servici la acest moment, desi avem suficienti bani in conturile bancare; va multumesc pt raspuns | |
|
|
|
18-02-2014 |
 | Roxana Vizitator |
| daca va intelegeti, cel mai avantajos ca taxe si timp este sa faceti contract de partaj la notar, nu tranzactie la judecatorie. | |
|
|
|
19-02-2014 |
 | Roman relu Bucuresti
|
| faceti un exercitiu si calculati Dv, Roxana care sunt taxele notrariale, inclusiv onorariul notarial fata de taxele din instanta. Cel putin la notariat se platesc taxe la nivelul minim al grilei notariale ptr. bunurile supuse partajarii pe cind in instata taxa de timbru se plateste la nivelul declarat de parti, daca acestea se inteleg. Iar la Divort.. nu mai vorbesc de diferentele semnificative ale taxelor de timbru. Trageti Dv concluzia. |
| |
|
|
|
19-02-2014 |
 | Roxana Vizitator |
| Putem face oricand un exercitiu, taxele in instanta pot fi si de 10 ori mai mari ca la notariat pentru ca la notar partajul nu se taxeaza la valoare ci sunt fixe conform ANEXA Nr. 1 pct. 8 din Ordinul 46/c/2011 Autentificarea actelor de partaj de bunuri mobile şi/sau imobile prin formarea de loturi şi atribuirea acestora către copartajanţi, cu sau fără sultă: a) primul exemplar 300 lei + 75 lei/lot rezultat b) pentru fiecare exemplar în plus http://notariatpublic.com/ordin-46-c-2011-tarife-onorarii-notari | |
|
|
|
19-02-2014 |
 | Roxana Vizitator |
| ca sa nu mai zic de mediator si cate secole dureaza judecata.. hai sa le oferim oamenilor solutia corecta de fiecare data | |
|
|
|
19-02-2014 |
 | Notar public Vizitator |
| pentru cei care nu sunt notari, solutia corecta: Ordinul 46 c 2011 Tarifele de onorarii notari publici (3) Pentru autentificarea actelor care au ca obiect bunuri imobile, onorariul se calculează la valoarea declarată de părţi. În cazul în care valoarea declarată de părţi este inferioară valorii din expertizele cu privire la valorile orientative întocmite în condiţiile art. 771 alin. (4) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, onorariul se va stabili la această din urmă valoare. Art. 12 (1) Pentru autentificarea actelor translative ale dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile şi imobile „între vii“, persoane fizice şi juridice, precum şi pentru constituirea altor drepturi reale, la stabilirea onorariului se va ţine cont de prevederile art. 3, precum şi de valorile stabilite în condiţiile art. 4. Pentru actele de înstrăinare care au ca obiect active ale societăţilor comerciale, onorariul se calculează la preţul declarat de părţi sau la valoarea din raportul de evaluare, întocmit în condiţiile legii, dacă aceasta este mai mare decât preţul declarat. Pentru bunurile imobile, onorariul se calculează potrivit anexei nr. 2 pct. I, iar pentru bunurile mobile, potrivit anexei nr. 2 pct. XII lit. b). 5) Onorariile pentru autentificarea actelor de partaj de bunuri mobile şi/sau imobile prin formarea de loturi şi atribuirea acestora către copartajanţi, cu sau fără sultă, se stabilesc potrivit anexei nr. 1 pct. 8. Onorariile pentru autentificarea actelor de partaj de bunuri mobile şi/sau imobile prin care bunurile ce fac obiectul partajului revin unuia sau unora dintre copartajanţi, cu sau fără sultă, se stabilesc potrivit anexei nr. 2 pct. III. | |
|
|
|
19-02-2014 |
 | Roxana Vizitator |
| Pentru partaj este relevant alineatul 5 din textul copiat care duce la anexa unde sunt indicate onorariile de partaj aratate mai sus,adica 300 lei + 75 lei/lot rezultat - deci suma fixa, nu la valoare.. la care notarul mai poate adauga,dar nu atat de mult cat ar costa un proces in instanta oricum. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |