Forum avocaţi > Divort

Divort cu doi minori si partaj lizing

19-02-2014
Vizitator
Buna ziua .
Am introdus cererea de divort in iulie 2013 si pana in noiembrie nu am primit nici un raspuns ,am doi copii de 14 si respectiv 9 ani care locuiesc cu mine ,sotul meu si cu mine am locuit pe toata perioada casatoriei in preuna cu parintii mei in casa lor proprietate ,sotul meu are grave probleme cu alccolul si asa am decis sa divortez pentr-u am proteza copii tinand cont ca sunt fete ,avea un comportament inadecvat asuprea lor copiilor mei fiindule frica de el .Aven o masina luata in leazing si un credit facut de el pentru vacanta in care eu nu am fost cu copii mei ,am aflat de acest credit cand am hotarat sa facem leazing pt masina ,nu am avut ce sa fac decat sa il accept si sa il platesc fara sa stie nimeni decat eu si el .La leazingul de la masina am primit de la parinti mei suma de 7000 de euro sa o dam avans la masina bani stransi din agoniseala lor .Tin sa mentionez ca el nu imi aducea bani in casa avand bani pe card bancar ,eu nu am stiut de salariul lui .
Intrebarile mele sunt :
Vreau custotie exclusiva ,am sanse sa castig daca minori vor fi audiati si doresc sa locuiasca cu mine tinand cont ca conditiile de trai unde locuieste el lasa de dorit?
Ce sanse am sa castig masina tinad cont ca el a platit 4 ani banca si suma platita de el este mult mai mica decat ce am platit eu pana in prezent ?
Cum pot sa scap de rata facuta de el cea in valoare de 5000 de euro daca eu nu am beneficiat de acesti bani ,eu nu sunt trecuta in acele acte dar in schimb o platesc in continuare din iulie 2012 cand el a ramas fara servici pt ca i sa suspendat permisul de conducere pe alcool .
Va multumesc si va rog sin suflet sa imi raspundeti sunt disperata si amenintata .
Răspunde
 20-02-2014

Conform noului Cod Civil nu exista notiunea de ,,custodie,,asupra minorilor rezultati din casatorie ci de a se
stabili domiciliu la unul dintre parinti similara practic cu vechea notiune de ,,incredintare ,,din vechiul cod.
In speta d-voastra aveti toate atuurile sa se stabileasca domiciliul copiilor la d-voastra .
Celelalte aspecte aratate tin de o alta cerere adresata instantei de judecata respectiv : impartirea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei.E bine sa consultati un avocat in acest sens , e important cum se formuleaza cererea
de chemare in judecata deoarece la d-voastra sunt mai multe aspecte,chiar si parintii pot face cerere de interventie
pentru banii ce s-au dat avans la masina
Pentru mai multe relatii sunati la tel.0744617228 A.v Pralea Lucian avocat in Baroul Bucuresti
Email lucian_pralea@yahoo.ro
Răspunde
 20-02-2014
Vizitator
Va multumesc din suflet ,mi-ati dat cea mai buna veste .Nu imi este frica de partaj imi era frica sa nu pierd copii
Va multumesc inca o data si o sa va contactez .
O seara buna
Răspunde
 20-02-2014

Pentru divort trebuie sa stiti ca minorii rezultati din casatorie care au implinit varsta de 10 ani vor fi ascultati de instanta de judecata pentru a-si exprima optiunea. E bine sa stati de vorba cu minorele si despre acest aspect din vreme.
Succes!
A.v Pralea Lucian.
Răspunde
 22-02-2014
Vizitator
Buna seara
Mai revin cu inca o intrebare ;daca unul dintre minori nu are inca inpliniti 10 ani ,implineste in noiembrie anul acest ,exista riscul sa fie incredintat lui ?
Eu am vorbit cu fetele si stiu ca vor fi audiate si sunt de acord tinand cont ca ele aici au crescut cu mine si cu parinti meu .
Va multumesc din suflet
O seara minunata
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.