Forum avocaţi > Divort

Pensia alimentara dupa 2 minori.

10-01-2019

Doresc un divorț cât mai amiabil la notar. Soțul meu câștiga mult din salar + cabinet individual, nu prea vrea să plătească o sumă corectă pt copii. În instanță am sanse să obțin conform legii 33% din venit? Chiar dacă sumă depășește salariul meu? Mi-e frică ca dacă ma inteleg cu el la o sumă mai mică la notar nu va respecta înțelegerea doar vrea să fie scapat si liber. Venitul lui net aprox 17000 ron. Atâta pot dovedi legal restul de vreo 10000 ron la negru. Eu i-am cerut 4000 ron amiabil la notar. Si cu partajul va fii greu. Pot sa o fac si mai târziu?
Răspunde
 10-01-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie sa aveti in vedere drepturile copiilor dvs., pentru a le putea oferi un trai cat mai bun in viitor. In situatia in care nu reusiti sa ajungeti la o intelegere cu sotul, va trebui sa formulati in instanta actiunea de divort, solicitand exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/3 din venitul net/lunar realizat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2019
Vizitator
Instanța chiar aloca1/3 din venitul net a lui chiar dacă sumă depășește salariul meu? Aici am dubiu că 1/3 din netul lui e foarte mare! Ca doar pt copii mei si binele lor merită să lupt. Chiar sub presiunea amenințărilor. El ar da cât mai puțin sa nu ma pot descurca cu copii și să mă vadă suferind sau chinuinduma si sa poate întoarce copii inpotriva mea adică sa ii cumpere cu banii( cadouri, excursii).
Răspunde
 11-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dvs cereți în instanță 1/3 din venitul net pe care îl puteți dovedi, dar trebuie să dovediți nu numai resursele tatălui ci și nevoile copiilor. Depuneți în dovedire cât mai multe dovezi referitoare la nevoile copiilor, care în parte vor fi prezumate oricum de către instanța de judecată.
Legea spune că pensia este de până la 1/3 din venituri, Suma stabilită poate să depășească salariul dvs.
Dacă nu se respectă obligația de plată a pensiei de întreținere puteți să demarați executarea silită și veți recupera banii.

Partajul îl puteți face oricând după divorț.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Jolanda a scris pe 10-01-2019:
Instanța chiar aloca1/3 din venitul net a lui chiar dacă sumă depășește salariul meu? Aici am dubiu că 1/3 din netul lui e foarte mare! Ca doar pt copii mei si binele lor merită să lupt. Chiar sub presiunea amenințărilor. El ar da cât mai puțin sa nu ma pot descurca cu copii și să mă vadă suferind sau chinuinduma si sa poate întoarce copii inpotriva mea adică sa ii cumpere cu banii( cadouri, excursii).

Cuantumul pensiei de intretinere pentru doi copii este de 1/3 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident, indiferent de veniturile pe care le realizati dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.