Forum avocaţi > Divort

Pensia alimentara dupa 2 minori.

10-01-2019

Doresc un divorț cât mai amiabil la notar. Soțul meu câștiga mult din salar + cabinet individual, nu prea vrea să plătească o sumă corectă pt copii. În instanță am sanse să obțin conform legii 33% din venit? Chiar dacă sumă depășește salariul meu? Mi-e frică ca dacă ma inteleg cu el la o sumă mai mică la notar nu va respecta înțelegerea doar vrea să fie scapat si liber. Venitul lui net aprox 17000 ron. Atâta pot dovedi legal restul de vreo 10000 ron la negru. Eu i-am cerut 4000 ron amiabil la notar. Si cu partajul va fii greu. Pot sa o fac si mai târziu?
Răspunde
 11-01-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,

Art. 529

Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

In ce priveste partajul, puteti sa-l faceti oricand doriti, dupa pronuntarea divortului.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2019
Vizitator
Până ajung sa se pronunțe divorțul si stabilirea pensiei alimentare ce pot face pt că el nu îmi da bani si eu trebuie sa întrețin copilul? Nevoile copiilor!? De exemplu bona pe care o plătesc nu îmi da chitanța si ca sa îmi mențin serviciul am nevoie de bona la 2 copii de 7 și 9 ani. Ca doar legal nu îi pot lăsa singur. Si fara servici nu pot lua copii. Ajungi într-un cerc vicios. Copii sunt obișnuiți cu un standard de viață. De la consultații de engleză sau altele nu primesti chitanța, ex. Antrenamente de sport. Legea spune până la 1/3 Dar lasă portița cu nevoile copilului. Și munca ta, responsabilitatea ta față de copii a părintelui care îi creste e alta fața de cel care plătește doar, chiar dacă custodia e comuna. Custodia asta comuna e bună doar ca celălalt sa poate veni cu reproșuri când ceva nu e bine.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.