Buna!As vrea sa divortez de sotul meu cu care sunt casatorita de 14 ani,avem impreuna un copil de 11 ani.Pe seama consumului ridicat de alcool a ajuns la Pshiatrie si o data la urgente din cauza sevrajului. A inceput sa aibe simtomele unui alcoolic inrait, desi are 35 de ani.Avem certuri dese din cauza alcoolului si despre faptul ca el nu a lucrat(sta de 8 ani acasa):Toate facturile sunt platite de mine din contul meu on line .Am construit o casa din banii mei (lucrez de 8 ani in afara ,3 luni acasa 3 luni la lucru).Am cumparat si 2 autoturisme tot exclusiv din banii mei. Cea ce ma deranjeaza foarte tare,bineinteles in afara de alcool ,este faptul ca trebuie sa mi las copilul in grija lui si a mamei lui cand lucrez.Copilul sufera din cauza ca el bea si ca devine recalcitrant ,nimic nu i convine,desi sta acasa cu bani trimisi de mine in fiecare luna pt. copill si nu face mare lucru. Am discutat cu el de un eventual divort,nu vrea sa auda!I am oferit si casa in schimbul consimtamantului privind iesirea minorului din tara cu mine.Nu vrea! La fiecare cearta ma ameninta ca da foc la casa, ca nu pot sa imi iau copilul cu mine sau sa plec cu bagajul gol si fara copil.Este violent verbal si uneori sare la bataie.Copilui ii e friga sa nu patim ceva.Este vizibil afectat si se plange la mine ,ca nu mai vrea sa locuiasca cu el, vrea la mine sau ar dori sa raman acasa,lucru aproape imposibil din cauza ca facturile sunt mari, mai am si rate la banca,locuim la sat si nu prea sunt locuri de munca si sotul nu are de gand sa se duca la munca daca nu are un loc bun:)). Ce sanse am sa castig custodia copilului si sa primesc suplinirea consimtamantului lui pt iesirea din tara in vederea stabiliri in alta tara? Ce sanse am la partaj?Cate procese trebuie sa deschid? Cam cat va dura procesul de divort si actiunea privind consimtamantul?Credeti ca pot obtine custodie exclusivista? Poate judecatorul sa stabilesca domiciliul minorului in strainatate unde am eu resedinta ?In cazul acesta mai am nevoie de accordul lui? |
|