Forum avocaţi > Divort

Divort amiabil si limbaj neinteles in hartiile proceduale.

25-01-2019

Impreuna cu sotia am cazut de acord sa divortam amiabil dupa o perioada de cativa ani buni in care am stat despartiti. Fara sa mai tinem legatura, ea a introdus divort in octombrie 2018 astfel incat am primit o scrisoare prin care mi s-a cerut ca in termn de 30 de zile sa introduc exceptii procesuale sau dovezi. Intrucat nu am avut ce, nu am trimis nimic, iar recent am primit o citatie prin care mi se cere sa ma prezint in februarie intr-o sala de judecata. Nu am considerat ca am nevoie de avocat.
Mentionez ca nu avem copii iar impartirea bunurilor s-a facut demult si nu exista alte litigii sau datorii. In buna credinta cred ca si sotia mea ca si mine dorim sa divortam cat mai repede si fara probleme, mai ales ca ea nu mai locuieste in Romania demult, aici fiind reprezentata de un avocat prin care am primit hartiile de divort.

Am urmatoarele nelamuriri:
1. Ar trebui sa ma prezint in februarie la sala de judecata? Care sunt pros si cons?
2. In prima scrisoare primita numita "Comunicare Adresa" am nelamuriri asupra la doua paragrafe si cu interpretarea lor. Va rog explicati-mi putin:
- A. Dupa titlul "Divort": "Din culpa exclusiva a paratului, in subsidiar, in functie si de pozitia pe care acesta o va avea, din culpa comuna si fara motivarea hotararii." Apoi incepe istoria si motivele cererii de divort prin care se cere efectuarea lui fara alte conditii.
- B. Si ultimul paragraf din scrisoare: "Pentru aceste motive va rugam sa dispuneti desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a reclamantului, sau in subsidiar - din culpa comuna fara motivarea sentintei".

Va multumesc!
Răspunde
 25-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Daca va prezentați in fata instanței și declarați ca sunteți de acord cu divorțul, instanța va pronunța divorțul fără sa stabilească culpa și fără motivare. In plus, divorțul este definitiv imediat.
Pentru dvs ar fi cea mai buna soluție mai ales ca nu ați făcut nici o intampinare la cererea de divort prin care se cere divorțul din culpa exclusiva a Dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-01-2019

Va multumesc foare mult!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.