Forum avocaţi > Divort

Certificat de nastere

30-01-2019

Buna ziua, as dori sa stiu cum se procedeaza daca mama a vrut sa divorteze de tata iar el nu a vrut . Mama este in concubinaj cu altcineva acum si este insarcinata in Spania iarr tata a plecat si el de curand in strainatate tot in spania . Ei au 2 copii pe mine de 21 si unul mai mic de 15 ani , cel mic a ramas in grija bunici din partea mamei. Intrebarea mea este mama cand o sa nasca ea a auzit ca daca pe certificatul de nastere se trece concubinul tatal biologic al copilului cand se va intoarce in tara ea nu va putea scoate si de aici certificat pentru ca inca este casatorita cu tata si ar trebui sa l scoata pe concubinul de pe certificat sa se incheie divortul si dupa sa il treaca pe concubin la loc nu ? Cum ar putea sa procedeze mama ?
Răspunde
 30-01-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Din punct de vedere al legii romane, sotul mamei este tatal copilului, daca data conceperii copilului este situata in interiorul casatoriei.

Asadar ca vrea sau nu mama sau sotul ei, tata in certificat va fi sotul, chiar daca ar divorta pana la data nasterii copilului.

Ceea ce are de facut este un proces de tagada a paternitati, expertiza Medico legala de stabilire a paternitatii in care se va constata ca sotuL mamei nu este tatal copilului.

Ulterior copilul va putea fi recunoscut de tatal adevarat printr o simpla declaratie la notar sau la starea civila.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-01-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand mama dvs va trebui sa divorteze, iar ulterior trebuie formulata o actiune in tagada paternitatii, deoarece copilul va fi trecut pe numele sotului actual, fiind conceput in timpul casatoriei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-01-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Av. Bratulescu Adela a scris pe 30-01-2019:
In primul rand mama dvs va trebui sa divorteze, iar ulterior trebuie formulata o actiune in tagada paternitatii, deoarece copilul va fi trecut pe numele sotului actual, fiind conceput in timpuul casatoriei.

Stimată colega, mi se pare absolut jenant pt dvs si pt profesia pe care o exercitam sa reluati exact acelasi raspuns dat de colegii dvs, fara a aduce nicio informație juridică noua ori constructiva și asta numai pt a va adauga puncte si a va face vizibilă fara a aduce si un plus de valoare discuției.

Rog moderatorii acestui site sa intervină spre a menține un nivel adecvat al discuțiilor.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-01-2019

Va multumesc frumos pentru raspuns !
Răspunde
 31-01-2019
Vizitator
Buna ziua!Sunt divortata de aproape 10ani avand incredintata o fetita de 14 ani.In tot acest timp tatal biologic nu a cautat-o si nu a contribuit la cresterea si educatia fetitei;intrebarea mea este daca exista vro forma notariala (cu acordul tatalui biologic)prin care fetita mea sa imi poarte numele de familie iar tatal biologic sa nu mai apara in certificatul ei de nastere?Ceva de genul ca atat eu,mama cat si tatal sa dam o declaratie ca el nu este tatal biologic fara a nu fi impus testul ADN.In speranta ca voi primi un raspuns,va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.