Forum avocaţi > Divort

Copiii minori dupa divort

06-02-2019
Vizitator
buna ziua! spuneti-mi ,va rog ,daca dupa ce divortez copiii minori isi vor pastra numele tatalui. daca vreau sa plec in strainatate,imi trebuie acordul tatalui?
Răspunde
 06-02-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Copii isi vor pastra numele, indiferent de starea civila a parintilor.

Daca veti avea autoritate parinteasca comuna (regula), va trebuie acordul tatalui atat pt parasire temporara a teritoriului Romaniei cat mai ales pt stabilirea locuintei minorilor in strainatate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Copiii isi vor păstra numele dobândit prin naștere. Aveți nevoie de acordul tatălui pentru plecarea in străinătate, cu excepția situației in care exercitați autoritatea părintească in mod exclusiv. Autoritatea părintească comuna este regula astfel ca este necesar sa existe motive temeinice pentru ca o instanța sa dispună autoritatea exclusiva.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2019
Vizitator
Va multumesc!
Răspunde
 13-02-2019
Vizitator
Buna ziua.ma numesc Lavinia si sunt intr.o situatie mai neplacuta.locuiesc in marea britanie impreuna cu cei do I copii ai mei.aici am venit in anul 2015 impreuna cu cei doi minori si cu fostul meu sot(inca ne divortati).in anul 2017 din cauza abuzurilor si a bataile am sunat la Politia,fostul meu sot a fost inchis in inchisoare 3 ani cu interdictie de 5 ani.pasapoartele copiilor au expirat din acel an si nu am reusit pana in momentul acesta nici sa le reinoiesc fara el si nici sa gasesc o solutie in care pot sa le reinoiesc iar divortul nici nu il pot demara deoarece de 4 luni nu este de gasit.iar eu nu pot lua legatura cu el in privinta interdictiei.as dori niste raspunsuri in privinta pasapoartele deoarece in iunie anul acesta se fac 2 ani de cand au expirat
Răspunde
 13-02-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Lavinia a scris pe 13-02-2019:
Buna ziua.ma numesc Lavinia si sunt intr.o situatie mai neplacuta.locuiesc in marea britanie impreuna cu cei do I copii ai mei.aici am venit in anul 2015 impreuna cu cei doi minori si cu fostul meu sot(inca ne divortati).in anul 2017 din cauza abuzurilor si a bataile am sunat la Politia,fostul meu sot a fost inchis in inchisoare 3 ani cu interdictie de 5 ani.pasapoartele copiilor au expirat din acel an si nu am reusit pana in momentul acesta nici sa le reinoiesc fara el si nici sa gasesc o solutie in care pot sa le reinoiesc iar divortul nici nu il pot demara deoarece de 4 luni nu este de gasit.iar eu nu pot lua legatura cu el in privinta interdictiei.as dori niste raspunsuri in privinta pasapoartele deoarece in iunie anul acesta se fac 2 ani de cand au expirat

In primul rand ar trebui introdusa actiunea de divort, prin care sa solicitati exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Daca nu cunoasteti domiciliul actual al paratului, iar ultimul domiciliu comun a fost in strainatate, competenta de solutionare a actiunii revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti. Daca veti obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti nu veti mai avea nevoie de semnatura tatalui pentru emiterea pasapoartelor, iar daca exercitarea se va stabili in comun, va trebui formulata ulterior divortului o ordonanta presedentiala pentru suplinirea acordului tatalui.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2019
Vizitator
Am demarat actiunile de divort dar inca nu se deschide divortul din cauza ca el nu e de gasit ca sa semneze instiintarea si sa se poate seara ma departe divortul.la consulat nu raspunde nimeni iar eu nu stiu prin ce lege sa aplic sa pot face pasapoartele copiilor in lipsa lui
Răspunde
 14-02-2019
Vizitator
Buna seara, numele meu este Dan.
Am un prieten care a decedat,din pacate,care imi spunea ca are o fata (asta cat era inca in viata) si avea de gand sa faca un test ADN cand fata inplinea 18 ani deoarece mama fetei nu este de acord si o putea scoate afara din casa, asta in contextul in care tatal (prietenul meu) nu locuia in tara, in mod automat fata ajungea pe strazii. Acum intrebarea mea este:
Eu ca prieten al tatalui ei pot solicita un test ADN tinand cont ca fata are 16 ani?
Vreau sa fac acest lucru deoarece tatal fetei a muncit cu mine in Anglia si avea intre 10.000 si 15.000 de lire in contul bancar, care pot fi ridicati de frat, dar ei nu vor sa dea fetei nici un ban, de aceea as dori sa dovedesc ca avea o fata, pentru ca asa poate intra ea in posesia sumei ramase in banca. Este posibil asa ceva??
Răspunde
 14-02-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Lavinia a scris pe 13-02-2019:
Am demarat actiunile de divort dar inca nu se deschide divortul din cauza ca el nu e de gasit ca sa semneze instiintarea si sa se poate seara ma departe divortul.la consulat nu raspunde nimeni iar eu nu stiu prin ce lege sa aplic sa pot face pasapoartele copiilor in lipsa lui

Daca ati formulat actiunea de divort in strainatate, apelati la un avocal local pentru a va asigura o aparare de specialitate, conform legislatiei din UK.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dan a scris pe 14-02-2019:
Buna seara, numele meu este Dan.
Am un prieten care a decedat,din pacate,care imi spunea ca are o fata (asta cat era inca in viata) si avea de gand sa faca un test ADN cand fata inplinea 18 ani deoarece mama fetei nu este de acord si o putea scoate afara din casa, asta in contextul in care tatal (prietenul meu) nu locuia in tara, in mod automat fata ajungea pe strazii. Acum intrebarea mea este:
Eu ca prieten al tatalui ei pot solicita un test ADN tinand cont ca fata are 16 ani?
Vreau sa fac acest lucru deoarece tatal fetei a muncit cu mine in Anglia si avea intre 10.000 si 15.000 de lire in contul bancar, care pot fi ridicati de frat, dar ei nu vor sa dea fetei nici un ban, de aceea as dori sa dovedesc ca avea o fata, pentru ca asa poate intra ea in posesia sumei ramase in banca. Este posibil asa ceva??

Situatia este putin mai delicata, avand in vedere faptul ca tatal biologic este decedat, astfel ca va fi destul de dificila efectuarea expertizei ADN, insa din punct de vedere legal se poate forula o actiune in contestarea filiatiei. Sfatul meu este sa luati legatura cu mama minorei, sa-i aduceti la cunostiinta situatia de fapt si sa incercati o rezolvare amiabila a diferendului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-02-2019
Vizitator
Bună ziua, ma numesc Oxana, mi as dori sa fiu ajutata cu un sfat, situația mea e în felul următor :sunt cetățean al României și a Republicii Moldova, am divorțat în Moldova, am un copil, respectiv și copilul are dubla cetățenie, însă domiciliul copilului e în Republica Moldova . Deținem custodia comuna, cind am depus actele pt alocația copilului în acel moment eram căsătoriți, însă carte de identitate doar fostu soț deținea, respectiv alocația o primea fostu soț. Deja suntem divorțați de 3 ani și nici pina în prezent banii pt alocațiae nu ajung la copil, eu deja am buletin de identitate românesc, și cei de la asistenta sociala mi au zis ca, eu ca mama nu pot primi alocația ca, : tatăl copilului primește și trebuie sa refuze, și copilului ar trebui sa fie înscris la o grădiniță din România, vreau sa precizez ca tatăl copilului refuza sa i dea banii copilul, ce as putea eu face în acest caz? As putea sa l dau în judecata pt ca refuza sa dea banii ce aparține copilului?Va mulțumesc anticipat.
Răspunde
 15-02-2019
Vizitator
Buna, sunt divorțata de 5 ani, am un copil de 8 ani. Fostul soț s-a stabilit anul trecut in Germania. Custodia e comuna, copilul urmeaza scoala aici in țară dar fostul sot asteapta sa împlinească 10 ani sa il poata duce definitiv în Germania, zice ca are viitor mai bun si el sta mai bine financiar. Exista posibilitatea sa poata decide copilul, fără ca eu să fiu deacord? Din pacate il atrage cu multe jucarii si copilul este foarte încântat.
Răspunde
 16-02-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ana a scris pe 15-02-2019:
Buna, sunt divorțata de 5 ani, am un copil de 8 ani. Fostul soț s-a stabilit anul trecut in Germania. Custodia e comuna, copilul urmeaza scoala aici in țară dar fostul sot asteapta sa împlinească 10 ani sa il poata duce definitiv în Germania, zice ca are viitor mai bun si el sta mai bine financiar. Exista posibilitatea sa poata decide copilul, fără ca eu să fiu deacord? Din pacate il atrage cu multe jucarii si copilul este foarte încântat.

Instanța nu decide în funcție de ce zice copilul ci în funcție de interesul său superior. Opinia copilului este avută în vedere dar judecătorul va decide în funcție de mai mulțți factori: vârsta, situația socială a copilului, posibilitățile materiale și locative etc. Dvs trebuie să asigurați copilului condiții corespunzătoare/decente creșterii și educării, iar faptul că tatăl are o situație materială mai bună nu înseamnă că se va lua decizia în funcție de asta.
Dvs puteți în apărarea pe care o faceți să arătați că dorința copilului este determinată în special datorită cadourilor primite de la tată. Mai puteți spune că mutarea copilului v-ar afecta relația cu copilul.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ana a scris pe 15-02-2019:

In spetele legate de situatia minorului, dupa implinirea varstei de 10 ani, copilul este obligatoriu audiat. Pe langa manifestarea de vointa, instanta are in vedere si interesul superior al acestuia. Din moment ce dvs. v-ati ocupat de cresterea copilului pana in acest moment si daca in urma anchetei sociale se va stabili ca cel mic este cescut in conditii bune, este putin probabil sa se dispuna schimbarea domiciliului la tata, insa trebuie analizata concret situatia de fapt.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.