Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Tata a dat-o pe mama la poliție ca am plecat de acasa cu bunurile. Am nevoie de ajutor.

15-02-2019

Buna ziua,
Asa cum am scris si in titlu am nevoie de ajutor asa ca va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari.
Eu, mama si fratele meu mai mic in varsta de 6 ani aproape 7 am plecat de acasa din cauza tatălui meu si a neînțelegerilor dintre el și mama. Acum locuim in chirie insa el nu încetează să o amenințe si streseze pe mama cu telefoanele. Cand am hotarat sa ne mutăm el nu era acasa era la lucru, iar noi am luat bunurile care, subliniez, erau cumparate din banii mamei mele si cu ajutorul unor prieteni, ne-am mutat. El cand a venit acasa a găsit casa goală asa ca dupa multe amenințări, injurii si telefoane stresante către mama, acesta a depus plângere la poliție ca am parasit domiciliul, care tin sa mentionez ca nu era al nostru stand tot in chirie si in vechea casa, si ca am luat bunurile din casa. As vrea sa stiu daca mama poate patii ceva din cauza acestei acțiuni a noastre? Ei nu se mai înțelegeau de multă vreme acesta plecand de multe ori de acasa mai ales noaptea, sarea sa ne lovească si pe mine si pe mama si folosea injurii la adresa mamei in fata fratelui meu mai mic si in fata mea. Mama inca nu a băgat divorțul deoarece nu avem încă banii necesari pentru proces. Ce am putea face? Mama poate patii ceva din cauza plângerii depuse de el?
Va rog sa-mi răspundeți si sa ma ajutati!!
Răspunde
 17-02-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca s-au luat bunuri proprii si lucruri personale nu e nicio problema. O va chema la politie sa dea declaratie dar acolo mama va spune in ce context a plecat si va indica ca martor pe unul dintre cei care au ajutat o cu mutatul.

Parasirea de domiciliu nu e infractiune, mai ales ca ati plecat in acel context violent de durata.

Spune i mamei ca daca se teme de sotul sau sau voi va temeti poate solicita emiterea unui ordin de protectie prin care sa se interzica tatalui sa se apropie de voi la o distanta considerata sigura, ii se interzice sa ia legatura cu mama pe toate caile, sa nu se apropie de scoala voastra sau de locul de munca al mamei etc.

In functie de veniturile mamei si de totalul cheltuielilor gospodaresti pe care le are poate solicita si asistenta juridica gratuita printr un avocat din oficiu. Cererea o poate depune la baroul de avocati din localitate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2019

Multumesc mult pentru ajutorul acordat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.