Renata a scris pe 07-03-2019: Buna seara,am divortat la notar anul trecut.Am 3 copii unul major si doi minori.Am deschis un dosar de partaj si unul pentru pensie alimentara.Fiul cel mare este student la o facultate de stat la zi ,nu are venit propriu il intretin eu.Avocatul meu spune ca fiul cel mare trebuie sa deschida actiune separata pentru pensie de intretinere.Am inteles asta,este alegerea lui,dar nu poate fi citat ca martor pentru ca el stie ce s-a intamplat in casa pe decursul timpului.Multumesc. Buna ziua, In dosarul de partaj fiul dvs. nu poate fi ascultat ca martor, deoarece art.315 cod procedura civila interzice acest lucru: Art. 315 Persoanele care nu pot fi ascultate ca martori (1) Nu pot fi martori: 1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv; 2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul; 3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi; 4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească; 5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă. (2) Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3. In dosarul privind pensia de intretinere dvs. nu mai aveti calitate sa o solicitati. Pensia de intretinere se datoreaza numai pana la 18 ani si este incasata de tutorele minorului. Fiul dvs. fiind major, trebuie singur sa-si gestioneze calitatea procesuala. El este cel care are calitate procesuala activa pentru a deschide un astfel de proces. Ascultati ce va spune avocatul dvs., ca stie mai bine decat oricine altcineva care nu are acces la toate documentele ce le detineti in legatura cu dosarul deschis in instanta. |
In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com |
|
|